Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Neplodnost

Neplodnost

Zakaj je vedno več neplodnosti pri ženskah? Že dlje časa se to sprašujem.
Se mi zdi da v preteklosti to ni bilo tako pogosto.
Kako ve razmišljate glede tega?

Eden od pogostih vzrokov je ta, da ime čedalje več žensk več spolnih partnerjev, ki so nezaščiteni. S tem pride ponavadi tudi klamidija, ki povzroči neplodnost.

mislim, da tudi zaradi načina življenja in vsakdanjega stresa – meni niso ugotovili nobenega medicinskega vzroka neplodnosti, pa sem vsseno imela težave z zanositvijo.

razlogi so predvsem genetski…

danes medicina pozdravi vsemogoče bolezni, rešuje splave… tako kot v živalskem svetu – včasih so genetsko šibkejši osebki prej ali slej umrli, danes pa (sej hvalabogu) medicina rešuje življenja mnogim, ki po zakonu narave ne bi preživeli. ‘slabi’ geni gredo dalje in nekaj podobnega je pri neplodnosti…

poleg tega pa je civiliziran človek pozabil, kako si živali v naravi izbirajo partnerje za svoje potomce… feromoni oz. privlačen (odbijajoč) vonj ki nam ga oddaja potencialni partner določajo njegovo genetsko kompatibilnost (nekompatibilnost) z vsakim od nas. se pravi če bi si partnerje za razmnoževanje izbirali bolj instinktivno, bi bili naši otroci z genetskega vidika bolj zdravi, prav gotovo pa bi bilo tudi manj težav z neplodnostjo.

hja… kam nas je pripeljala civilizacija.. :))

po moje na to vplivajo tud kontracepcijske tablete
če jih jemlješ par let, vsak mesec po 21, ej kok enih hormonov vneseš v svoje telo

vse je onesnaženo,hrana ,zrak,voda,mislim da to vse vpliva,tega včasih ni bilo.Pa mi tudi nismo dosti na svežem zraku.Meni se zdi da je vse to povezano.Včasihso ljudje bili bolj zdravi,že zaradi naravne selekcije,pa veliko so se gibali in manj jedli ,zdaj je pa obratno.Sama imam tudi težave,vendar vzroka še ne vemo.

Jaz bi pa rekla, da je ni nič več kot pred časom, le da takrat o tem niso govorili, ker so se sramovali “jalovih žensk”.

Mislim tudi, da ni nič več raznih napak novorojencev, bolezni oz. smrti kot nekoč, le da se o tem včasih ni govorilo.

Lucy, dejstvo je, da je rodi manj otrok z prirojenimi napakami. To pa zato, ker včasih ženske niso vedele do rojstva, če bo otrok zdrav ali ne. Sedaj z UZ-ji, raznimi testi itd, se kaj kmalu ve, kako je z otrokom. In če ima otrok oz. plod kakšno hudo prirojeno napako, zdravniki raje priporočajo splav…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close