Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek on še ni pripravljen

on še ni pripravljen

Vsem lep pozdrav.
Obračam se na vas, da mi svetujete kaj naj storim. Jaz si zelo želim ustvariti družino, na kratko zanositi. Moj fant pa pravi, da še ni pripravljen ter da se ne čuti. Vsaj za zdaj ne. On ima trideset let, jaz eno manj. Živiva skupaj že dve leti. Ne vem kaj naj storim. Pogovarjala sva se o tem in ve da si jaz želim. Ne morem ga silit v nekaj kar noče, še posebno v to da bi postal očka. Pomagajte mi z vašimi nasveti ali kako so se vaši možje ali fanti na to ozzvali. Leto nazaj sem bila noseča in sem imela spontani splav. A menite, da se je takrat preveč ustrašill. Hvala za vaše odgovore.
Petra A

Nimas vec kaj veliko za cakat.Lahko se zgodi,da ne zanosis tako hitro,pa bos hitro prestara.

Če pa on ne želi. Zato ne vem kaj naj naredim.
Hvala

Če še ni pripravljen na očetovstvo ga pač ne sili in vprašaj kdaj si ga on sploh želi če sploh kdaj. Pač nekateri moški se bojijo ko bodo očetje da bodo “izgubili” še zadnjo svodobo ki jo imajo. Mogoče se moraš vprašati ali sta sploh za skupaj.

Tudi jaz sem imela podoben problem. Tudi jaz sem si želela otroka, on pa bi še malo počakal. Takrat sva bila stara 29, ko pa sta kar dva naša prijatelja dobila otroka pa sem mu tudi jaz rekla, da sedaj pa je že čas, saj sva imela svoje stanovanje, oba službo. Razložila sem mu tudi, da včaih traja kar nekaj časa, preden zanosiš. Tako da sva začela z nezaščiteno spolnostjo, nisma pa nič planirala. Mislim ,da mu je bilo to ljubše, saj je imel občutek, da še vedno ima čas in da še ne bo to tako hitro. Ko pa sem zanosila (že po treh mesecih) je bil šokiran, vendar vesel. Sedaj pa imava 16 mesecno pikico in jo ima neizmerno rad in je pripravljen zanjo vse narediti.

Poskusita se pogovoriti in si pustita prosto pot, ko bo pač bo. Fino je če imajo naraščaj tudi prijatelji, saj tako moški vidijo, da to ni nič groznega, ampak nekaj neizmerno lepega in da še vedno lahko gredo kdaj skupaj na pivo. Nekatere pač preveč poudarjajo, da se bo z otrokom vse spremenilo, da ne bo časa za nič, tudi za sex ne – nekateri moški se pač tega bojijo.

Povej mu da bo čas zavse, samo malo organizacije bo potrebno.

Petra, počakaj malo, saj imaš še čas. Nikar ga ne sili v nekaj, česar še noče. Jaz sem isto stara kot ti, pa raje še uživam druge stvari življenja. Otrok je načrtovan pa tam čez kakšna tri leta, prej ne. Uživaj, dokler se da.

Naj spoštuje tvojo željo po materinstvu in ti podrobneje razloži česa se tako boji. Glede starosti pa je moje mnenje, da je bolje malo prej imeti otroka tudi, če še nimaš lastne vrstne hišice, super avta in službe za nedoločen čas ter seveda sanjske plače. Nad 30 letom se vsi možni procenti tveganja pri nosečnosti samo še zvišujejo. Meni je žal, da nisem rodila pred svojim 29 letom, ampak tudi moj ni bil zagret za “resno družinsko življenje s kupom odgovornosti in nič spanja”, zdaj pa ima že nekaj časa drugačno mnenje:))))Jaz si sedaj želim še enega otroka, moj pa še ne…preostane mi le še diplomacija…ja naše biološke urice tiktakajo, moških pa ta zvok ne vznemirja preveč.
Srečno!

Ali ti je kdaj ta svoj “ne” že utemeljil? Dobro bi bilo, da bi ga. Drugače boš to željo potiskala vse globlje vase, dokler ne boš enkrat imela dovolj in bo vse skupaj prišlo na dan v precej hujši obliki. Jasno je, da nima smisla, da ustvarjata svojo družino, če on na to še ni pripravljen. Ampak dobro bi bilo izvedeti razloge, zakaj ni pripravljen in, če sploh kdaj bo. Iz lastnih izkušenj ti povem, da je bistvenega pomena komunikacija. Raje se pogovorita zdaj, da ne bo potem prepozno.

jaz ti lahko povem zgodbico od moje sodelavke.Mož tudi ni hotel še otroka ona pa ja za vsako ceno, nekako je zanosila in zdaj ko imata otroka ji noče nič pomagati, pravi ji ; “kar pazi sama na njega ti si ga hotela imeti.” Tudi do frizerja ne more, ker ga noče paziti.

Mogoče pri tebi ne bo tako, nikoli pa ne veš, lp

Verjamem, da še ni pripravljen, ampak če boš čakala na to, nikoli ne bo. Zmeraj bo našel kakšen izgovor. Zgoraj so ti dekleta že napisala nekaj pametnih nasvetov (pogovor, spontanost,…) in se strinjam, da se morata iskreno pogoviriti. Res je tudi, da ima vedno več parov težave z zanositvijo in jim brez medicine ne uspe dobiti otročka. Na žalost se sama med njimi, oba sva že 30 let stara in najbrž bo še kakšno leto naokoli predno se nama uresniči želja. Nočem te strašiti, ampak nikdar ne veš, kaj te čaka. Tudi sama si v snu nisem predstavljala kaj vse bova morala dati čez. Zato, le pogumno. Če te ima rad in če v bližnji prihodnosti namerava biti oče, ti bo ugodil. Itak se bo imel časa privajati vsaj 9 mesecev ;-)). Nekatere moške, se mi zdi, šele rojstvo zbudi in takrat ugotovijo, da so pripravljeni. Pač oni niso 9 mesecev noseči in ne razvijajo takih občutkov kot mamice.

Srečno.

V bistvu noben normalen moški pred 35 letom niti ne razmišlja o tem. Zato pa imamo saj 10 let mlajše žene! 🙂

da ni pripravljen je samo izgovor
v resnici ni pripravljen imeti otroka s tabo
a ni ta mal mim, da ga moraš nekaj takega prosit- torej s evajine želje in hotenja že v temeljih razlikujejo

takih primerov je veliko, moški se v večletni zvezi izgovarja da ni pripravljen na poroko ali otroka ali oboje, potem pa spozna drugo in je v roku pol leta poročen in ona noseča

Poznam podoben primer: ona je želela otroka, on pa ne (da je še čas), pa je kao pozabila tabletko in zanosila. Je bil cel halo, nekaj mesecev po rojstvu otroka pa sta šla narazen, ker ji ni odpustil, da ga je pretentala. Vendar pa sedaj za otroka zgledno skrbi.

Torej: dolg pogovor z argumenti

Končno ena pametna punca :)))
Ne vem zakaj ženske silite partnerje v starševstvo?? Moški se sami odločijo, kdaj so dovolj zreli in pripravljeni na otroke. Poznam veliko žensk, ki so izsilile otroka. In kaj imajo od tega?? Moškega ki komaj čaka, da bo lahko skočil čez plot ali pa je popoln nezadovoljnež s svojim življenjem, ker se počuti ujetega. Potem pa ostanete same z otrokom ali pa se večino časa same ukvarjate z njim, takrat je pa spet vse narobe in ste največje revce na svetu. Pa saj ste same to hotele, ne??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close