vozniško dovoljenje + okulist
Živjo,
čez dva meseca mi poteče vozniška, kjer imam zapisano “zdravstvena kontrola” – moj vid pred 4 leti ni bogvekaj blestel.
pred časom smo imeli v službi zdrav. pregled in zdravnica mi je rekla, da odlično vidim in da ko bom rabila potrdilo za vozniškegam naj le pridem k njej, ampak da naj imam s sabo potrdilo od optika. Pred 4 leti sem res bila pri optiku – na napotnico, ampak sem oni izpis izgubila.
Zanima me, ali se moram najprej napotit k svoji zdravnici po napotnico za k okulistu ali pa moram po napotnico na medicino dela, prometa… ?
Koliko pa sploh stanejo zdravniški pregledi za podaljšanje vozniškega?
Hvala za vsak odgovor.
Lep dan vsem skupaj 🙂
SPLOŠNA ZDRAVNICA TI DA NAPOTNICO ZA PREGLED PRI MEDICINI DELA. PRINESTI MORAŠ TUDI SVOJO ZDRAVSTVENO KARTOTEKO OZ. JO ZDRAVNICA POŠLJE NA MEDICINO DELA. TAM TI PREGLEDAJO VID IN VSE OSTALO. PRIPOROČLJIVO JE, DA IMAŠ ZADNJI IZVID OKULISTA, KI NE SME BITI STAREJŠI OD POL LETA. DRUGAČ ZNAJO PRECEJ TEŽIT. CENA PREGLEDA JE OD 6 TISOČ DALJE, ODVISNO OD ZDRAVSTVENEGA DOMA.
LP
NANA
finta je v tem, da jaz očal sploh ne nosim. ne vem, ali sem takrat pred 4 leti imela slab dan al kaj, da sem bolj megleno videla…. marca letos smo imeli v službi zdravniškega in tam sem dobro videla.
ziher si še ne rabim očal nabavit. samo on izvid od okulista v bistvu rabim
a ni okulistični pregled zastonj, če dobiš napotnico od svojega zdravnika? vsaj 4 leta nazaj je blo tako
Pregled na napotnico je zastonj, vendar so ponavadi zelo dolge čakalne dobe. Lahko pa greš k okulistu plačaš pregled ( okrog 4000+ ), potem pa ti okulist napiše potrdilo. S tem potrdilom greš k zdravniku za delo in šport al nekaj podobnega, še tam plačaš pregled ( ti zmerijo samo pritisk ipd.), potem pa s potrdilom od zadnjega zdravnika greš na “občino”, kjer ti podaljšajo vozniško dovoljenje in seveda plačaš tudi tam. Mene je 1 leto nazaj vse skupaj prišlo okrog 13 000 sit. Samo zato, ker nosim očala in jih vedno bom ma svašta:(((
hvala tina za izčrpne podatke. ravno večraj sem si zrihtala napotnico za okulista in me je skoraj kap, ko sem izvedela, da bi prisla na vrsto sele januarja naslednje leto. danes bom se malce poklicala naokoli, ce je kje krajsa cakalna vrsta. drugace bi pa naj pregled pri okulistu stal 6 jurjev.
pa še očal ne nosim…
naša država je pravi oderuh! :((
Pri meni je bilo tako:
morala sem na pregled k okulistu (čakalna vrsta maksimalno en mesec). ki je napisal potrdilo, da vidim (z očali seveda). Cena: 0SIT.
Potem sem morala na medicino dela s tem potrdilom. Tam je bila zelo neprijazna sestra. Najprej mi je porinila v roke položnico, ki sem jo morala plačati in potem priti nazaj. Napisala mi je potrdilo, da mi lahko podaljšajo vozniško. Do zdravnika sploh nisem prišla. Nihče me ni pregledal ali vprašal kako kaj moje zdravje. Cena je bila okrog 5.000SIT za listek in nič pregleda. Samo podpis na obrazec.
No ta obrazec sem nesla na upravno enoto in spet plačala nekaj tisočakov za podaljšanje vozniške.
Ni kaj nekateri imajo zelo drage podpise.
Sploh pa je to vse skupaj bedasto. Ker slabo vidim, tako ali tako redno hodim k okulistu. Pa moram kar naprej plačevati podaljševanje vozniške. Nekdo drug dobi vozniško, ki velja do 80tega leta. Nič mu ni treba podaljševati. Dobro pa vemo, da z leti pridejo razne bolezni, za katere mogoče ne bo šel k zdravniku in bo vozil npr. brez očal, čeprav bi jih rabil.
Ampak naša država najraje odere tiste k slbše vidimo, da ne govorimo o ceni očal. Koliko je treba plačati kljub receptu.
ja, sploh ni vredno zgubljat besed o njem.
ja, sem že bila pri okulistu in če verjameš al ne, baje vidim 100 %! pred 4 leti so mi pa hoteli prav porinit očala na nos. verjetno sem imela takrat slab dan…
zdaj upam, da mi bo zdravnica izdala poročilo brez kakršnih koli pripomb in opomb za ponovne kontrole
Forum je zaprt za komentiranje.