Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pranje puloverjev

pranje puloverjev

A mia lahko poveste kako si perete puloverje da se ne zmuckajo pa raztegnejo, ker meni se vedno?

Povej kako pereš, pa ti bomo povedali pri čem delaš napako, in za kakšne vrste pletenin gre,(volna, sintetika, bombaž)

Obcutljive stvari vse na roko (volna, svila, alpaka ipd) in s Coralom. Pa ne namakat. Se rajsi pa nesem v cistilnico. Pa susim na ravni podlagi, najveckrat na brisaci.

Bombaznih puloverjev pa ne nosim, kvecjemu za pod puloverje, ki jih ne perem pogosto. Bombaz rata grd prej sli slej.

jaz jih dam na tisti program za pranje zaves in toplo vodo(30 stopinj), brez centrifuge, nikoli jih še nisem zaprala ali uničila, lepo te pozdravljam.

Jst tut v stroj. Brez centrifuge. Vedno je blo vse super….pa nobenga mučenja.

V stroju, na programu za občutljivo perilo (30° in visok nivo vode), s tekočim sredstvom za volno, pa še mehčalec dam, čeprav piše, da ni potrebno. Na koncu pa na kratko scentrifugiram, ker se mi zdi, da se pri ročnem ožemanju pletenine bolj raztegnejo, kot če jih stroj malo stisne. Sušim pa na stojalu za perilo, na katerega puloverje položim.

Na vseh katerih piše, da se lhko perejo v pralnem stroju jih perem na 30 ali 40 stopinj in sušim na ravni podlagi na brisači. Če pa piše na etiketi, da se more ročno prat, ga pač operem ročno in seveda isto sušim na ravni podlagi. nikoli mi se še niso raztegnili, asprotno pri pranju zopet dobijo prvotno obliko.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close