Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek uške – na pomoč

uške – na pomoč

Živjo!
Šokirana ugotovim, da je moj mali nabasal uške na glavi, verjetno staknil v vrtcu. Kaj naj vzamem v roke in kako ukrepat in sploh, da se jih znebimo, ker že mene vse srbi. In ali je to dolgotrajno? A naj ga imam zato doma, v vrtec pa sporočim, da je prinesel uši?
HVALA!

pri nas smo jih tudi imeli. tamali ni pomagala prav nobena stvar, ki smo jo kupili v lekarni. Potem pa si je celo glavo oprala z kisom in uši smo se končno znebili. Oprala sem še vso postelnjino, tepih, kavč,…res vse in tudi vsi drugi v družini smo si oprali lasi s kisom. Samo za vsak slučaj.
Sem pa nekje slišala, da je bilo letos pravo leto z uši in, da jih je ogromno.
Upam, da so boste znebili te nadloge

V vrtcu moraš povedati , ker jih ima več otrok .
Kupi v lekarni Eurax , šamponiraj po navodilih in operi vse perilo, posteljnino , pregrinjala, posesaj , očisti stanovanje in pazi na gnide, ki se pojavijo čez nekaj dni in jih je potrebno mehanično odstraniti.
Postopek z kisom je preživeta metoda, saj otroku lahko povzroči bolečine in srbečico, ker je dokaj agresiven za kožo.

Irma3, sklepam, da imaš fantička s kratkimi lasmi. povem ti iz lastnih izkušenj, da ni prej miru, dokler (poleg vsega, kar ti je že naštela DeklcA) ročno ne pobereš ven do zadnje gnide, ne samo ušk, čeravno je že vse mrtvo. V lekarni mi je tako svetovala, ker menda tudi kao mrtve gnide oživijo. Moja punčka je imela lase do riti, ful goste, jokala je ob misli, da bi jo ostrigli, pa so mi vsi vedeli le to svetovat. Sem jih pa potem kar nekaj ur pobirala ven.
V vrtcu pa vsekakor povej, saj to ni kakšna sramota, uške so že kot otroške bolezni in prav toliko nalezljive. Tako bodo vsaj ostale mamice vedele, da pregledajo svojim bučke. Doma pa ga zaradi tega ni treba imeti.
Dolgotrajno je, v kolikor kakšno pustiš pri življenju.

Eurax sem uporabila tudi jaz (notri sicer piše, da je za garje-naj te to ne vznemiri), ampak brez mehanične odstranitve tudi to ne pomaga.

Pošlji oblikovano (22-09-04 20:15)

Zažgi mu lase!!!!!!!!!!!!!!

Priporočam spraj MOM, ki se ga dobi v italijanskih lekarnah. Preprečuje, da se uške naselijo na glavi tvojega otroka.

Pa veselo na delo. Me že vse srbi.

V bolnicah pošpricajo vsem otrokom lase z biokilom. Mislim resno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close