denar
Odvisno kaj sta imela skupnega, če sta skupaj živela in vlagala v skupno gospodinjstvo.
Jaz, kot bivša punca, lahko rečem, da če drži, da sta skupaj vlagala, ima pravico do polovice skupaj ustvarjenega premoženja.
Pri naju se žal tako ni izšlo, ostala sem brez vsega, ker mi je bilo dovolj šikaniranja in sem si pač tako odkupila mir. Naj ima in naj uživa tisti svoj denar in vso klinčevo opremo v stanovanju.
Ma prav žalostno je, posebej ko veš, da če nebi bilo dveh plač pri hiši si gospodič nebi mogel privoščiti vseh igračk, ki jih ima….TV, home cinema, igrice, računalniki taki in drugačni, sama najnovejša tehnika, ti pa plačuj račune, pa čistila, pa hrana, pa kuhaj, likaj, peri, pucaj, šparaj….potem ti pa servira, da je itak vse sam kupil.
Poznam njegovo zgodbo. Imela sta pač skupni “problem”. Ponudil ji je pomoč, pa jo je odklonila in delala po svoje. Potem se je po sedmih, osmih mesecih spomnila, da ji je nekaj dolžan. No, ne vem … Ni šlo za skupno gospodinjstvo.
Tudi moj bivši me je nekrat pred leti pustil na cedilu. Dopust sva si privoščila na čeke. Polovica obroka je bila njegovega. Nikoli mi ni vse odplačal, pa mi je bilo malo mar. Bila sem srečna, da sva šla narazen, pa čeprav takrat nisem imela ne vem koliko denarja, sem stisnila zobe, plačala in bila srečna, da se je končalo tako, kot se je.
Za 2 CV: mar ni tako, da če si vlagala in imaš račune in dokaz, da sta bila skupaj mislim, da tri leta (pa ni treba biti poročen), da lahko zahtevaš polovico tistega, kar ima. Poznam en par, kjer sta se razšla po nekaj letih. Ker je živel pri njej, ga je morala izplačati. Po moje je to pravično.
LP
In ker je vseeno delala v svojo korist, njemu pa zaradi tega nic skodovala, je pozrl vse obljube, ki jih je dal, ce bi se ona takrat zanj zrtvovala in sebe v drek porinila, njega pa odresila??? Hm…hinavscina!
Najbrz najbolj obzaluje to, da je z njim pri vsem skupaj sodelovala. Ce bi takrat vedela, da jo bo tako pustil na cedilu in malodane zanikal vpletenost, se najbrz v to ne bi spustila. Ampak kaj cmo, ljubezen je slepa!!!
Ja, samo ni tako enostavno, kot se zdi. Najprej je potreba skupno premoženje ocenit in že tu se začno mnenja razhajat….
Kot sem rekla, lahko bi se borila in tako dolivala olja na njegov ogenj, pa sem tako vsaj svoj mir dosegla. Pa še to, obrniti sem se morala na odvetnika, žal sem izbrala odvetnico….še sedaj mi je žal, saj je očitno ena tistih, ki se podreja možu in mi je nekako dopovedovala, da kuhanje in pranje in likanje spada v žensko naravo….da to nič ne stane….Ma nebi več o tem! Ker nisem bila na robu preživetja, sem se lahko tako odločila. Pravim, naj ima in naj si s tistim dnarjem kupi srečo, če lahko!
Kaj bi storila?? Prav nič!!! Če ima fant svojo službo in svoj denar, lahko dela z njim kar hoče, če seveda ne gre v škodo partnerju in otrokom(če jih ima). Ni otrok, da ne bi znal reči bivši punci da ji ni nič dolžan!!!! Hallooo!!
Če pa ji je dolžan, naj ji pa vrne, saj nikjer ne piše, da če nekomu dolguješ denar in se potem z njim skregaš, dolg propade.
To je čisto njegova stvar, in naj jo sam uredi, ker ti najbrž tudi ne poznaš celotne situacije. Nismo vsi isti, jaz bi najprej poravnala račune, šele potem šla narazen, ker se potem sigurno nebi več ubadala z njim, tudi če bi mi bil dolžan!!!
Sva poročena. Seveda se me tiče, saj je moj mož in si pač vse poveva.
Saj ne gre za to, da ji ni povedal. Saj ji je.
Pač me je zanimalo, kaj bi si o vsem tem mislila ve oz. kako bi se počutile. Glede na to, da sem spremljala situacijo (vsaj nekaj časa), enostavno tega ne razumem.
Glede dolga – o tem bi se dalo razpravljati, kdo je komu dolžan. Midva misliva, da ji ni nič, ona pa misli, da ji je. Sicer je zdaj vseeno. Končala sva z njenimi zahtevami in blefiranjem o dolgu.
Sorry, samo zanimalo me je, kaj si mislite ve.
LP
Aja? Blefiranje o dolgu??? Haha ko je blo treba dobicek delit sva si vse!!! delila – na pol, ko je blo pa potrebno placat polovico stroskov za ta isti dobicek, se pa jst ne drzim dogovora in jst blefiram??? In v koncni fazi sploh ne gre za tiste ficnike, ker jih nisem potrebna (kar sem povedala tudi njemu), gre za to, da drzi besedo!!! Prej je bil ves sladek – vse bova dala na pol, ko pa nisem plesala kot je on zvizgal, pa kar naenkrat on nic ne ve!? Imajo prav, ko pravijo, da se pri denarju vse konca. In jaz imam cisto vest, ker mu nisem NIC dolzna!!!
Forum je zaprt za komentiranje.