zakaj pa ve?
Že nekaj časa spremljam tale čvek, pa me zanima, zakaj se nekatera razmerja končajo po treh, štirih ali več letih. Zakaj ni šlo več?
Jaz sem se sicer pred kratkim poročila, vendar sem tudi prej imela resne zveze. Z mojim prvim resnim fantom sva bila skupaj dve leti in pol, potem se je zaljubil v svojo najboljšo prijateljico in je šlo vse k vragu. Z drugim sva bila skupaj štiri leta in pol in je živel izključno za kariero. Ko je dobil pogoj: jaz in kariera ali samo kariera, se je odločil za kariero. Zanj povsem logično. Takrat sem jaz naredila konec.
Kako pa je bilo z vami?!
LP
Ja, tu pa res ne moreš pričakovat nekih različnih odgovorov. Itak da so praktično vedno “drugi” prišli vmes.
Imela sem zvezo, ki je trajala skoraj pet let. Zacela sem mlada (jaz 17, on 21). V bistvu sva furala dobr, vsaj po moje, dokler ni dokoncno poclo pri njih doma, ko se je njegova mama odlocila, da me ne mara vec. Takrat sem ze prakticno zivela pri njemu doma. Ker kakrsen koli pogovor z njo ni bil vec mozen (malo bolje je bilo s njegovim ocetom), sem fantu zacela prigovarjati, da bi se odselila. Na zacetku se je strinjal, potem se je pa ocitno odlocil, da z mano ne gre nikamor. Ne vem sicer kaj je pricakoval, ampak jaz nisem mogla vec, on pa tudi ni bil za kompromise. Koncala sva!
Najbolj boli to, da je imel ze po enem mesecu novo, s katero se je, v malo vec kot enem letu po najinem razhodu, porocil in se preselil k njej. Iz tega sem potegnila, da pac jaz nisem bila tista s katero bi zelel preziveti vse zivljenje in na koncu se je izkazalo, da je res vsaka stvar za nekaj dobra.
Mislim, da ni pomembno po kolikem času si najdeš novega pratnerja in se z njim poročiš.
Tvoj zadnji odstavek me ful spominja na naju. Mogoče pa je tvoj bivši in moj mož isti. Nikoli se ne ve. Poročila sva se po 14 mesecih poznanstva. Enostavno se povsem ujemava, res ljubiva in najine želje so skupne želje.
Z bivšimi pa enostavno ni šlo.
LP
Pikipoki, zakaj mislis, da sem sploh napisala zadnji odstavek?
Sicer pa teoreticno vprasanje: Ali menis, da mora clovek po koncani zvezi imeti nekaj casa mir in svobodo, da jo preboli?
Ker gledam danasnje pare kao skacejo iz zveze v zvezo in ugotavljam, da to ni najbolj pametno. Kot bi z novo zvezo prebolevali staro. No, mogoce pa niso vsi tako custveni kot jaz.
Sem izredno čustvena oseba. Bolijo me že drobne stvari.
O tistih dveh bivših, o katerih sem pisala, sem ju izredno težko prebolela. Zame se je svet podiral, vendar sem vedela, da naprej ne bi šlo. Prenehala sem verjeti o princih na belem konju.
Lani aprila se je zame odprl nov svet. Moj mož je bil natančno tisto, kar sem čakala, pa nisem verjela, da je možno. Najprej je bila tu zunanjost, potem besede … Za bivšo mu ni bilo vseeno, a se je zavedal, da je izgubljeno vse, kar sta imela, ali pa kar si je želel z njo. In tudi ona si je našla drugega. Pet mesecev po najinem poznanstvu se je preselil k meni. Letos, za moj rojstni dan me je prosil za roko. Čarobno.
Ljubezen lahko umre, lahko pa se tudi rodi nova. V to verjamem.
Mogoče bi bila presenečena, če bi me spoznala.
LP
LP
Bivsega sem zapustila, ker sem zacutila, da to ni to. Seveda me je bolelo, ampak vedela sem, da moram to cimprej izpeljat, sicer bo prepozno in potem se tezje. Vsak pride v zivljenju do tocke, ko mora nekaj narest, se vzpeti stopnjo visje. Nekateri se porocijo, drugi imajo otroka, tretji gredo narazen. Pri nama ni bila v igri ne prva ne druga tocka. Ker on ni hotel.
No v zacetku sem imela jaz probleme spet navezati stik z drugimi moskimi oz. ko sem si to zelo zelela, nisem mogla. Bilo je prekmalu. Mogoce zato nisem razumela bivsega, ker si je tako hitro nasel drugo. Kot pa sem rekla, vsaka stvar je za nekaj dobra. In tudi jaz sem si nasla novega partnerja, po sedmih mesecih samskega zivljenja, ravno ko sem obupala, je prisel – nenapovedan :-)). In on je moja dusa dvojcica, to je tisto kar sem iskala. Sedaj ko ziviva na skupaj sem se toliko bolj prepricana, da sem naredila prav. Ni mi zal.
Verjamem, da si posebna oseba in dobra dusa. Vesela sem zanj in za vaju. Vsakomur privoscim sreco.
Forum je zaprt za komentiranje.