Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako naj ju kličem?

kako naj ju kličem?

kako naj (po)kličem bodočo taščo oz. tasta??? enake probleme ima tudi moj fant; kako naj on kliče moje starše? pa še to moram povedat; vsi štirje, starši namreč, so dokaj konservativni (torej klicanje samo po imenu ne pride v poštev)… pomagajte, prosim!
hvala
p.

Oh, oh, pa saj zato so imena, da se kličemo po njih…

Sicer pa pač daj pred ime gospa/gospod….torej gospa Ana, gospod Tone. Ali pa ju kar takoj vprašaj, kako naj ju kličeš, pa naj sama odločita.

lp

ja… sej še edino gospod oz. gospa ostane, a ne? to mi je pa preveč uradno, kot da smo… ne vem no…
hvala vseeno, amanita. se bomo probal pogovort glede takih stvari!
lp

WTF? Js kličem po imenu, se mi zdi edino “normalno” al kako naj ju potem kličem?

ja,po imenu.Brez gospod in gospa.
Smo bili v kampu pa je nekdo svoji tašči rekel…gospa Magda…tolk,da nisem padla dol.Dovolj je Magda …

Lp

Jaz jih kličem po imenu ampak jih vikam…..hecno ampak tko je….nekak sem navajena starejše vikat…

jest tud po imenu in ju vikam. čist normalna stvar za maoje pojme. bolj, ko se vse skupaj odvija domače, slabše je.

hvala za odgovore! 🙂

Jst tut po imenu in vikam. In on tudi moje.

kličem po imenih in vikam. Mož moje prav tako. Lp
M

Mi se kličemo po imenu in tudi tikamo se. Najbolj mi gre “na jetra”, ko slišim, da kdo taščo pokliče: “mama”.
Nimam pametnega nasveta za tebe; če sta tako konzervativna, mogoče: Gospa tašča? hecno, ne?

Jaz pa jih sploh ne klicem…ne po imenu, ne nikakor drugace 🙂
Če hočem keremu od njiju kaj povedat pa rečem le npr. a vi ste tudi bili tam?
in kaj počnete?…

Christi, če pa vas je več in želiš npr. ravno taščo poklicati, kaj narediš? “Ej, tašča?” 😉

….dokler ni bilo otrok , je bil to velik problem…..sploh nisem klicala, izogibala sem se tega…potem sta postala dedi in babi in sta že vsa leta….

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Res je potem ko so vnuki vse veliko lažje – enostavno babi in dedi. Prej pa po samo po imenu, brez raznih gospodov in gospa.
Mogoče bi bilo res najbolje, da ju vprašaš.

Jaz se tud izogibam direktnega naslavljanja, pa vikam jo. Mož pa prav tako.
Sta moja starša rekla možu naj ju tika, pa nikakor ni šlo, tko da je ostal pri vikanju. Ko bo pa otrok pa nebo problema.

Kliči ju s tovariš ali tovarišica Zdenka,ali pa gospa Zdenka,če je to prefino,pa poimensko in vikaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close