Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek diane35-prenehanje

diane35-prenehanje

A je katera nehala jemati diane35 in celo ni dobila mozoljev in mastnih las? Še posebej me to zanima od tistih, ki so jih ravno zaradi tega začele jesti. Hvala

ja to bo, meni se je po 3 mesecih prenehanja vse povrnilo, zgleda kot da imam se eno puberteto, mozolji predvsem na bradi, mastna koza, mastni lasje…glede las pa so se mi ponovno zacele kodrat, tako kot pred pricetkom tabletk. Jemala sem jih 6 let. Teza pa se ni nic spremenila, samo hormonsko stanje, valjda. ce si imela prej mastno kozo jo bos imela tudi potem, lahko tudi povprasas na Scheringovi spletni strani.

Misi koliko si pa sedaj stara če smem vprašat? In kako to da si jih jemala celih 6 let? Ni to mal dolga doba?

jemala sem jih dve leti, mogoce imam kaksen mozoljcek vec kot med jemanjem, vendar se je stanje zelo popravilo. meni jih je predpisal endokrinolog, rekel je da jih moram jemati vsaj dve leti. toliko casa sem jih tudi jemala, vendar sem prenehala , ker je bilo prevec zoprnih stranskih ucinkov (brezvoljnost, apaticnost, utrujenost, pomanjkanje libida,…)

jaz sem iz diane po letu dni menjala na minulet. Diane sem jemala po priporočilu dermatologa ravno zaradi nečiste kože. Mozolji se mi občasno še vedno pojavijo. Takrat si pomagam z diferin gelom (najprej sem se full lupla) je pa veliko bolje. Glede mastnih las, pa kakega drugega priporočila kot redno pranje žal nimam.

Te preklemanske D. 35 sem nehala jemati in potem ojej groza. Imela sem zelo zelo hude probleme s kožo na obrazu, huje kot v puberteti in sploh kadarkoli doslej. Poleg tega so mi neverjetno izpadali lasje, bili čisto brez leska, obupni, tako da sem se ostrigla čisto na kratko iz dolgih las. Imela pa sem tudi izredno krhke nohte. Od tega je zdaj 8 mesecev in stanje se umirja. Pred D. 35 pa nisem imela nečiste kože, D. 35 sem jemala ker so kolegice povedale, kako so D. 35 super. Hvala bogu, da je vse skupaj za mano …

Liza, te cisto razumem, meni se dogaja podobno, samo,da se koza ne umirja, sedaj zdravim s Klimicinom pa nic kaj ne pomaga,ker imam zelo obcutljivo kozo in se mi zelo rado kaj vname. Se posebej se mi mozoljcki pojavijo v prvi polovici ciklusa, potem pa tut enega ni…in ko krog pride naokoli , spet….Glede las pa se mi malce hitreje zmastijo, sicer veliko sportiram, tako da jih ze tako veckrat umijem. Upam,da se ti bo stanje umirili.

Aja, se odgovor Alji.
Ne vem, zakaj naj bi bla 6 let dolga doba, saj menda lahko jemljes tbl.okrog 8 let neprekinjeno, ce pa ni nobenega vzroka za prekinitev pa tudi dlje, tako pravijo strokovnjaki. Jaz sem imela sicer se neke druge tbl.,zelo kratek cas, potem se mi je drasticno poslabsalo stanje na kozi in sem tako zacela z D35. Pocutila sem se odlicno, nic tecnobe, nic pmsja, moram reci,da me sedaj pms veliko bolj udari. Koza pa je bla super,tu pa tam kaksen mozoljcek od stresa. Imam pa tipicno mastno, odraslo kozo.Zal. 😉

Misi, držim pesti zate, ti jih daj pa zame, ok?;-)…Diane namreč jemljem sedaj 6. mesec in jih nameravam vsaj še pol leta…pol bo treba pa pesti držat da ne bo kakih hudih izbruhov.

ja velja ;-)) meni so ble res super tabletke, nikoli nic narobe.

Misi, eno vprešanje – jaz sem Diana35 jmala 4 leta. Pred jemanjem so se mi lasje ful kodrali, potem pa vedno manj. Sedaj jih ne jemljem več – 4 mesece. Kdaj so se ti začeli lasje spet kodrati?

udb

Ja,zanimivo ane.Jaz sem bila pred jemanjem kot en pudelj, potem pa so se mi lase skoraj cisto zravnale, sploh nisem mislila,da je to kaj povezano s hormoni. Po prenehanju pa priblizno po 6 mesecih se je stanje postopoma “obnovilo”. Sicer si sama ne znam razloziti povezave (sem kemik) , ampak tako se je zgodilo, tudi drugi so to opazili(ces da se navijam). zdj mam spet stare probleme s cesanjem las in s frizuro,vse nekam posvoje strli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close