Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pomagajte, ljubosumna sem

pomagajte, ljubosumna sem

s partnerjem imava lepo odnos, prijazen je do mene, ljubec, vem, da me ima rad, spostuje me, privlacim ga, sex je fenomenalen, skratka vse perfektno. ne morem pa si pomagati, da ne bi bila ljubosumna. nimam povoda za to, on je zaupanja vreden, sva se o tem ze pogovarjala, pa je rekel, da nimam razloga za dvom in tudi ce sam kam gre, me vedno poklice, ce zamuja, tudi ce gre le za 10 min,.. jaz pa kar naprej dvomim. kaj pa ce kje kaksno spozna? najbolj tezko mi je, da bi gledal za drugimi in si jim mogoce zazelel? kako naj se znebim tega? vem, da je neumno in vem, da mi je zvest in da me ima rad in da sem zanj edina, pa mu vseeno vcasih zatezim? ce bi vame kdo tako dvomil, ne bi dolgo zdrzala? bojim se, da bo nekega dne odsel. pomagajte, prosim. ali me potolazite, da zacnem razmisljat v pravi smeri.

hvala

Kaj pa ti, a ga imaš rada? Ker govoriš samo o tem, kako te ima on….
To kar delaš je čista bedarija. In če boš tako res nadaljevala, potem bo enkrat res šel, kriva boš pa sama.

Mater, ampak si pa znate nekatere zakomplicirat življenje, po nepotrebnem!

ja, rada ga imam kot se nobenga do zdaj. a ti nisi nic ljubosumna? kako se prepricas, da te ne moti, ce tvoj kaksno pogleda?

Barbka! Nehi ga no srat. Pa kaj, če na cesti za kakšno pogleda, zato še ni treba, da se ti svet podre. Če se ti mora pa po telefonu redno javljak, kje točno se nahaja, s kom, kaj se pogovarja, kaj pijem, kolikokrat je zamižal, ko je mimo prišla kakšna postavna deklica … se bo pa res naveličal. Ne tebe, kot ženske, pač pa kot osebe, ki ima samozavest na nuli, zaupanje pa v globokem minusu!!!

Očitno nimaš zaupanja in taka veza ne bo nikoli funkcionirala dolgotrjano,kajti kmalu bo imel on vsega počasi dosti. Sedaj te še tolerira ,ampak te verjetno dolgo ne bo več in sploh si ne predstavljam,da bi bila ob partnerju,ki bi brez zveze zganjal ljubosumje,dober je …:))Ti pa se vzami v roke in se začni spoštovati,kajti ti si na prvem mestu in sebe moraš imeti najraje,srečno.

Kako dolgo pa sta vidva že skupaj?

Jaz sem bila na začetku enaka. Ampak iz lastnih izkušenj ti povem, da drži to, kar govorijo: “Bojimo se, da bi partner storil to, kar si želimo storiti mi”. To pomeni, da se verjetno bojiš, da bi pogledal za drugo ali spoznal drugo zato, ker se to dogaja tebi; da gledaš druge… Če pa še ne, pa še bo tako. To je nekaj, kar imamo v podzavesti.

Razmisli!

Barbka,
samo eno navodilo: najprej imej sebe rada, sprejmi se, pa boš videla, da obstaja razlog, da te ima rad in da je zaupanja vreden in da si ljubosumna za čist brez veze.

LP

Tudi jaz sem bila zelo ljubosumna in sem ugotovila, da je za to kriva moja samozavest. Vedno kadar nisem bila zadovoljna s sabo sem bila ljubosumna. Meni je pomagalo, da sem prebrala kakšno knjigo- v knjižnici je kar nekaj knjig o ljubosumju. Mi je pomagalo, da sem se umirila in bila zopet srečna v svojem razmerju. Pa tudi naredi nekaj, da boš zadovoljna s sabo, idi k frizerju, kupi si nove cunje, idi k aerobiki, vzami si nekaj časa zase – skratka VZAMI ŽIVLJENJE V SVOJE ROKE.

Ljubosumje je res ena najgrših navad, poskusi čim manj razišljati o tem kaj on dela, kje je itd – usmeri se k sebi!!!!

Želim, da ti čim več lepih trenutkov.

Začni razmišljati…pa čipmrej sicer boš ostala brez njega…ker takšnega pritiska nihče ne zdrži dolgo!Kako bi se ti počutila,če bi bilo obratno?
Ljubosumje je kot rak,ki razjeda….vendar od ljubosumja človek ne umre….umira pa….

Pošlji oblikovano (03-09-04 12:38)

Poljub je kralj dotikov

Kruto ampak rsnično!
Ti nisi zvesta v svojem bistvu,pa tega niti ne veš? Zato si ljubosumna saj se bojiš,da bi on naredil nekaj kar se mota v tvoji glavi?

Npr.pijanec obsoja vse druge,da pijejo,zase tdi,da ne pije,ker se ne zaveda.

Ne obsojam te ampak človek mora najprej pogledati vase in si priznati,ter se sprejeti takšnega kot je!
Ni katastrofa imeti napake,imamo jih vsi,popraviti jih je treba.

Ali ti nikoli ne pogledaš kakšnega tipa, kot sta s fantom npr. na cesti, v lokalu?, pa mogoče niti ne veš da je tudi on ljubosumen, ker ti tega ne pokaže. Če si sama ne znaš pomagati pa poišči strokovno pomoč, kajti pravijo da je ljubosumje bolezen.

Nasmej se svojemu problemu in bodi srečna da je tvoj fant tak kot je.

tud jaz sem bila taka..potem je pa minilo samo od sebe..čez nekaj časa, ko sem se ga navadila in dobila popolno zaupanje vanj…sej je logično, če nekoga pozaš kratek čas mu ne moreš še zaupat!!!

Z vsem kar so ti že napisali se strinjam. A se ti nič revež ne smili? Pa itak gleda za drugimi. A ti ne pogledaš kacga oren deca? Kakšne misli se tebi pletejo po glavi,ko vidiš druge, da se tako bojiš? Spravi se v roke! To škoduje TEBI, NJEMU IN VAMA! Zdaj ga pa pojdi poljubit in bodi hvaležna, da maš tako potrpežljivega fanta. Zaupaj sebi!

RECEPT ZA ODPRAVO LJUBOSUMNOSTI:

DELAJ NA SVOJI SAMOZAVESTI ! Ker si sigurna vanj , vase pa sploh ne, na katerem koli področju- ne gre za ljubezenskega. Ko boš bolj samozavestna nasploh, ne boš imela takih peroblemov sama s sabo.
Preizkušeno !

Tudi jaz mislim, da je v veliki meri kriva tvoja nizka samozavest. Zaradi česa pa si tako nesamozavestna? Če zaradi izgleda.. saj praviš, da ga privlačiš! In ponavadi tiste, ki si fizično niso toliko všeč, tudi v seksu ne uživajo toliko. Pa praviš, da je seks fenomenalen…

Ni ti treba biti tako egostična in zaradi svojih kompleksov greniti življenje nekomu, ki si tega ne zasluži. Sicer ti pa iz lastnih izkušenj povem, da se bo tega slej, ko prej naveličal. Celo upreš se mu lahko kot oseba. Samo v začetku je še vse v rožice zavito, ko pa iluzija ponikne, se obrnejo stvari čisto drugače.

Ljubosumje je bolezen, priporočam ti obisk v kakšni terapevtski skupini, za svoje dobro…. sicer pa, ljubezni se ne da izsilit, lahko je le spontana. Vse kar ni to bo umrlo.

Bodi bolj samozavestna, delaj na sebi, imej se rada, spremeni, kar ti ni všeč.

Vedno bodo lepše in grše od tebe. Tudi vsak človek pogleda za drugo osebo, če mu je všeč. In to ni nič slabega.

Jaz osebno ne bi bila več z osebo, ki je bolano ljubosumna. Sem že izkusila muke takega partnerstva. To te ubija,dela te sužnja. Naredi te zamorjenega, če pravi čas ne uideš. Zakaj bi človek zapravljal čas s tako osebo, če lahko najde nekoga s katerim bodo dnevi prijetni, sproščeni….

Malo premisli….. poglej vase in spremeni to v sebi, kar te omejuje, da bi bila srečna…

Želim ti veliko sreče…

To ljubosumje je živ hudič. Vem, da si ne moreš pomagati oziroma če boš veliko delala na sebi ga odpraviš. Je pa lahko zelo škodljiv in moteč. Stalno nezaupanje v fanta kljub temu da nimaš razloga lahko fanta zelo utrudi in bo pobral šila in kopita. Sposodi si kakšno knjigo na temo lljubosumje in malo preštudiraj vso zadevo, ker problem je v tebi.
Ne izgubi fanta ker praviš da je super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close