Prijateljica
Živjo,
imam en manjši problem in bi prosila za kaksno mnenje, nasvet…S fantom sva skupaj ze 4 leta in se dobro razumeva, skupaj tudi ziviva, vendar imava kljub temu oba veliko svobode, vsak svoje hobije, skupne hobije… Naj povem, da je fant zelo komunikativen in odprt, njemu je zadosti, da dvakrat vidi osebo in ji da ze svojo stevilko, mail (fant ali punca). Ljudje ga ponavadi hitro vzljubijo, ker je v družbi vedno za hece in v centru pozornosti. Problem nastane, ko se tako kaksna punca prevec ogreje in mu zacne kaj teziti, vendar kot pravi on, vedno pove zame in potem nima tezav.
Sedaj pa se je pojavila ena prijateljica, ki ji ocitno ni mar, ali ima moj fant punco ali ne. Poznata se kaksna 2 meseca, ker skupaj obiskujeta isti sport -kolektivni- in se vidita vsaj 1 krat tedensko. Pred kratkim mi jo je tudi predstavil, in sem opazila, da je punca zelo, če ne kar preveč,navdušena nad mojim fantom…V moji družbi ga je spraševala, kako to da ji zjutraj ni odgovoril na mail in podobno. Iz pogovora sem tudi zaznala, da sta si precej blizu, pogosto se slišita po telefonu-sicer v službenem času… Takrat sem se počutila zelo nelagodno. Meni o njej prej ni nikoli razlagal, mi je pa omenil, da je v skupini tudi nekaj v redu punc …
Nočem zganjati nekih ljubosumnih scen, ker kot sem napisala, dajem fantu veliko svobode (prosti vikendi, tudi kaksen teden na leto gre sam s prijatelji-brez problema) , in hvalabogu, jo daje on tudi meni. Poleg tega mu tudi stoodstotno zaupam, me pa zanima, kako se naj obnašam v takih primerih, ko začutim, da bi se rad nekdo tretji vmešaval v najino vezo… Mu naj kaj namignem, rečem, kako naj se obnašam?
Hvala za vaš komentar
N.
Meni se je zgodilo podobno kot tebi. Nisem drezala vanj. Nato sva se kar odtujila zaradi nje, se celo nehala videvati za kaka 2 meseca. Njuno prijateljstvo je trajalo približno 2 meseca, potem pa je popolnoma prekinil stike z njo, ne da bi mu jaz kaj rekla. Čez nekaj tednov me je obiskal in lahko rečem, da sva začela od začetka. Pač bila je ena vsiljiva “mala sraka”, ki se je hotela vmešati, vendar je fant uvidel, da mu ne ustreza.
No, ja, to je odvisno. Pri mojem prvem resnem fantu je bilo nekaj podobnega. Glede na to, da sva skupaj študirala (imela tudi skupno sobo) in da naju je ločevala ogromna razdalja glede na kraj bivanja sem mu popolnoma zaupala.
Potem sta se nenadoma pojavili dve punci (sošolki), ki sta postali njegovi najboljši prijateljici. Včasih je on ostal med vikendom v študentu, ko pa sem prišla nazaj, ga nikoli ni bilo. Enkrat je bil pri njima na kosilu, drugič so šli v kino inp. Pa sploh nisem bila posebno ljubosumna, čeprav me je sčasoma začelo jeziti. Zame je imel vse manj časa, njima je vse zaupal, na rojstni dan ene izmed njiju jaz (logično!!!) nisem bila povabljena … Začela sva se prepirati zaradi malenkosti in tako je prišlo do začetka konca …
To je bilo tik pred poletjem, ko smo večinoma odšli domov. Takrat me je poklical en frend in mi povedal, da on zdaj hodi z eno izmed teh prijateljic in da naj ne bom preveč šokirana, ko se spet vidimo septembra (živela sva v istem nadstropju, na srečo sva imela takrat že vsak svojo sobo).
Danes je on poročen s tisto “prijateljico” in imata dojenčka.
Toliko o “prijateljstvu”.
No, sicer tudi jaz poročena in je to, kar je bilo, že zdavnaj minilo. Vendar nisem več tako naivna. Zdaj imava z možem imava nekako skupne prijatelje. In se nekako strinjava glede najboljših prijateljev in prijateljic.
Ampak to je moja zgodba.
LP
Nea napisal:
> Pred kratkim mi jo je tudi predstavil, in sem
> opazila, da je punca zelo, če ne kar preveč,navdušena nad mojim
> fantom…V moji družbi ga je spraševala, kako to da ji zjutraj
> ni odgovoril na mail in podobno. Iz pogovora sem tudi zaznala,
> da sta si precej blizu, pogosto se slišita po telefonu-sicer v
> službenem času…
To, da se tako obnasa v tvoji prisotnosti mi da vedet, da je zenska, ki ji je malo mar za to, da je tvoj fant zaseden. Jaz vem, da bi ji eno pripeljala, ce bi se tako obnasala v moji prisotnosti. Fantu bi pa tudi dala vedeti, da se mi to ne zdi prav, ker je fora v tem, da ga ona lahko dobi ko se ji bo zahotelo. Ce ne zaradi drugega pa zato, da vaju bo narazen spravla.
Pogovori se s fantom. Ce je pameten, jo bo skenslal.
Pa sama nisem ljubosumna obsedenka, ampak potegniti je treba crto do kam dolocene osebe lahko grejo in kje je ze predalec!
No jaz mam enga ful dobrega prijatelja ki ni bil nikoli vec kot to..je pa bila njegova punca ful lubosumna name ker se nista it istega kraja in je potem mene veckrat videl kot njo (skoz smo se druzili..vecja druzba pac..pa tud sama sva sla kdaj na kksno kavo)..no pol sm ji pa jaz itaq razlozila da sm zaljubljena v nekoga in da me drugi niti slucajno ne zanimajo..pa se ugotovila je da ce gre z mano ven ostale bejbe mislijo da sm njegova punca pa se potem ne upaj kej tm okol smukat. 😉
Sam je pa drgac ce si opazla da je ta prjatlca zaljubljena v tvojga fana in ga osvaja itd.
Nea, skupna druzenja vsekakor ne! V skupni druzbi ja, sicer ne. Zame pac to ni sprejemljivo, isto tudi sama ne pocnem.
Imam nekaj moskih prijateljev s katerimi si dopisujemo, obcasno posljemo kak SMS. Sama vem, da do njih nikoli nisem in nikoli ne bom cutila kaj vec kot prijateljstvo. To sem fantu razlozila in mi zaupa.
Potrebujemo tudi druge priajtelje okoli sebe, ne samo partnerja. Neka mera zaupanja je potrebna…kako pa cloveku verjeti, je pa druga zgodba. Mogoce ga sprobas na kaksen nacin in potem vidis, ce je iskren do tebe.
Forum je zaprt za komentiranje.