celulit
spet imam moment ko sem sama sebi prav nagravzna. a vam je to mogoce kateri kaj poznano? sicer nisem da bi imela ne vem koliko prevec kilogramov, ampak se mi tako trapasto nabirajo, naprimer okoli kolen?!
glavni problem je pa celulit. najhujse mi je pri vsem, da sploh ne vem kje delam napake, da ga imam toliko. res je mogoce, da ne popijem zadosti tekocine…
pojavljajo se mi pa tudi nove in nove strije, pa ze pet let imam isto kilogamov?!
uglavnem, ali se je katera izmed vas vidno znebila celulita? kaj se vam je na tej “poti” zdelo izjemno pomembno da ste pocele?
pa se kaksna ideja, katero mleko oziroma kremo priporocate za izredno suho in neelasticno kozo?
Hvala vsem, ki mi boste svetovale.
lp
a
Celulita se da znebit s pravilno prehrano, veliko gibanja, ki vključuje krepilne vaje za mišice. Pač, celulit je maščoba, ki se je moraš znebit, kolk se ti ap vidi, je pa odvisno tud od debeline kože… Sam na to se ne zanašat, raje probaj nekaj naredit, da se je znebiš… Preventiva proti nastanku strij je pa, da se velik mažeš, pa menda dost pomaga, če imaš v rpehrani zadost omega 3 maščob, pa dodatek cink (sam to ne vem, a se dobi posebej v tabletah al kako…).
Proti strijam se maži z ognjičevim mazilom. Vzami tistega z vitaminom E, baje zelo pomaga (nisem preizkusila, ker so se mi strije naredile v nosečnosti, takrat pa o ognjičevih mazilih še ni bilo ne duha ne sluha). Če ga kupiš v kateri od velikih drogerij, je bistveno cenejše kot na stojnicah ali sejmih, je pa ista stvar.
Lani sem za sestro (RD) kupila Phillips-ov vakumski aparat proti celulitu, a je rekla, da ga ne bo uporabljala. Deluje na principu masaže (dva valarčka, ki vakumsko ravnata tkivo v katerem se nabira odvečna voda). Ker sama nimam težav s celulitom, ti ga lahko prodam še originalno zapakiranega in nerabljenega po polovični ceni (v trgovinah stane 18.000 sit), drugače pa ga bom podarila kaki prijateljici. Lahko mi napišeš mail, na katerem si dosegljiva. Lep pozdrav!
Marko :)))) hehe direkt :)))))
Iz latnih izkušenj lahko povem, da pomaga SAMO pravilna prehrana in gobanje, masaže sam kot pikica na i. Kreme pa sploh ne pomagajo, sam tist trenutek verjetn napnejo kožo, pol ko jih nehaš uporabljat, je pa isto. S spremenjenim načinom življenja so pa rezultati trajni.
Pravilna prehrana in gibanje pomaga trajno, če se tega trajno držiš. Pa še to je, da mora biti vadba dovolj intenzivna, da se ti spremeni razmerje med mišično maso in maščobnim tkivom. Malo miganja sem pa tja ne pomaga nič. Čim pa nehaš, si pa kmalu spet na istem, ker je zadeva bolj ali manj gensko pogojena in preko tega enostavno ne moreš.
Po besedah dermatologa razne kozmetične kremice nimajo nobenega pametnega učinka, ker sploh ne pridejo v podkožje, kjer naj bi delovale. Tako kot je rekla xtrm, učinek je samo trenuten in površinski. Vsak(a) pa drugače gleda na to, ali je smiselno kupovati te kreme ali ne.
“… če ne bi pomagal, ne bi v trgovini stal 18.000 sit”
Pomaga že … nekomu zaslužit, kaj več pa dvomim. Ne sekiraj se, saj ga boš že kje drugje prodala, veš koliko je obupanih žensk.
Meni ni pomagala nobena krema, telovadila sem res vsaki dan, ampak očitno premalo, to kar je meni pomagalo je bilo kolesarjenje 3 do 4 krat na teden cca. 10 kilometrov hitrega kolesarjenja, naj še povem da pri tem nisem rabila paziti na hrano, ker sem vse kaj sem pojedla, pokurila na kolesu. Ko pa sem s kolesarjenjem prenehala pa sem mi je celulit nabral kar v hitrem času.
Poskusite, ne bo vam žal, samo volja je potrebna!
in Ania, da te malo potolažim: trenutno ga imam na zadnjici, na notranji strani stegen, zunanji strani stegen (tukaj je največja katastrofa), na zadnji strani in na sprednji strani, malo še ga imam na spodnjem delu nog, trebuščku, in na rokah.
Pa veselo na delo!
Nič ne pomaga definitivno. (Še najmanj pa kremice za 1500 sit.)
Lahko ga omiliš, izgine pa ne popolnoma. Če je punca še mlada (tam do 25) ga še nekako zbije stran, ampak mora res špotat in ful pit in zdraaavo jest. Vse drugo pa ….larifari.
Ma zakaj pa se tako zelo sekirate zaradi tega??? A mislite, da moški gleda vaš celulit al kaj? Briga njih, če ga ne opomnite, ga še videl ne bo.
No, sej so moški, ki hočejo žensko TIPTOP, ampak mene taki ne ganejo, in si ne bi predstavljala, da bi bila s takim glupačem, kateremu je bolj pomemben videz kot ostalo.
Dejte punce, malček več samozavesti!!!!!
ania
Poleg pravilne prehrane, veliko tekočine in gibanja, za razgraditev maščobnih blazinic, v katerih je želatinasta tekočina, zelo pospešijo razgradnjo ampule in gel proti celulitu od JUSTA.
Z vztrajnostjo, prehrano in telovadbo sem izgubila 10 kg, celulit pa ni šel nikamor, doker nisem spodbudila z ampulami in gelom.
Za okrepitev odvečne kože, ki se je nabrala po hujšanju (na prsih, rokah, trebuhu pa sem uporabljala fito kremo od iste firme. Vse skupaj je super, jaz sem zelo zadovoljna. Na pomlad zadevo ponovim
veliko uspehov.
Pozdravljena Pocahontas
Zakaj pa jaz nimam pravice odgovoriti na vprašanje, ki ga je postavila ania . Če si tudi ti uporabljala te izdelke in z njimi nisi bila zadovoljna pač to napiši, moja izkušnja je taka, pa naj bo to zate reklama ali ne.
Uporabljala sem tudi VICHI – jevo kolekcijo pa z njo nisem bila zadovoljna, kar pa nikakor prej nisme omenjala zaradi kontra reklame.
Verjamem pa , da ima morda kdo drug drugačno mnenje od mojega.
Dovoli pa, da vsak pove svoje mnenje.
Pa tudi to , da nismo vsi tako samozavestni kot ti in zato uprabljamo drugačne prijeme od tvojih. Moja samozavest pa se je z izgubo 10 kg in odpravo celulita zelo dvignila verjami.
lep pozdravček.
Najtežje se ni znebiti celulita, ampak z njim se sprijazniti. Jaz svojega sem nekako vzela za svojega in živim veliko bolje. Seveda pa to ne pomeni, da se zapustim ali kaj takega, samo nisem vsa zamorjena, ker ga imam. Poznam veliko žensk, ki si belijo glave zaradi tega, jaz pa mislim, da je samo škoda živcev. Prej ali slej se bomo vse postarale in se mi zdi škoda, da si bodo določene ženske pri 60ih še zmeraj žrle živce, ker imajo toliko več gub itd.
Ula jaz si tudi pomagam ampulami in gelom. Marca sem naredila kuro, čez poletje ogromno polavala, jedla zdravo (zeljenjava), pila ogromno tekočeine in to je to. Jeseni bom hodila (gobe). Čez zimo se bo spet nekaj celulita nabralo, pa bomo na pomlad spet kuro delali.
Sanja nabaviš jih lako na tel. št. 041 771 308.
xtrm, nisi edina, ki imaš občutek, da so ogledala v trgovinah čudna. Ali pa svetoloba. Sama sebi se zdim širša kot doma. Da je nekaj na tem, je pa potrdila kolegica, ki je zelo suha (in se ne uspe zrediti). Je rekla, da si je pomerila kopalke in se je sama sebi v njih zdela kar v redu, doma je pa potem ugotovila, da je preveč koščena za ta model.
Forum je zaprt za komentiranje.