Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pesimist/optimist

Pesimist/optimist

Za koga se smatrate: za pesimista ali za optimista?
Kako vas vidijo drugi?

Try to tell me what I shouldn't do, you should know by now I won't listen to you!

Jaz sem vsega po malem. V kakšnih primerih, ko bi vsak drug človek pesimistično gledal na to, sem optimist, v nasprotnem primeru pa pesimist. Se skušam tega odvadit, ker je zelo moteče in stresno.

Sicer pa kako spoznaš pesimista/optimista

Vprašaš ga ali je kozarec na mizi na pol poln ali na pol prazen.

Načeloma sem raje pesimist, ker sem raje prijetno presenečena, kot da bi bila optimist, pa bi bila potem razočarana, če se kaj ne bi izšlo.

Optimist in tako me vidijo drugi, mi pa v določenih trenutkih razpoloženje pade, takrat sem pesimist in se ne počutim dobro… Npr. sedaj, pred izpiti… Pa ne zarad izpitov, ampak ker imam slabo vest it že ven na kavo… in pol ne srečam žive duše, kar ne vpliva dobro name.

Jst se imam za optimistko, tut takrat ko mam največ problemov vem da bo enkrat bolš in ne obupujem..slaba volja, depresivni dnevi, sentimentalnost..ah včasih tut to pride, ampak važn da bo kmal bolš 🙂

kakor kdaj…odvisno na kaj se nanaša…v nekaterih situacijah sem bolj samozavestna in zato tudi bolj opitimist, v drugih mi gre nekoliko slabše in sem obupen pesimist

Sem pesimistka in iz enakega razloga kot DZ: raje sem prijetno presenečena, če gre boljše, kot sem mislila, kot pa razočarana, če se kaj ne bi izšlo.

Drugače pa me drugi vidijo kot optimistično osebo. Mogoče zaradi tega ker vsem govorim, da bo vso ok v kakšni težki situaciji, da jim nekako dam pogum (tudi če si mislim, da mogoče ne bo vse ok).

Realist.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

včasih sem še prav naivno optimistična, se pa trudim,da bi bila čimbolj realistična

Po naravi zelo realistična, po potrebi pesimistična za vsakodnevno uporabo optimistična:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close