Povedati ali ne?
Zdravo,
Zanima me, ali poveste svojim prijateljem, znancem, sorodnikom,… koliko zaslužite? Seveda, če na to nanese debata ali, če vas vprašajo.
Sama sem na začetku mislila, da to ni nič takega in da lahko povem, saj to ni ravno tako zelo odvisno od mene, pač za moje delo dobim tako plačilo… Zdaj pa vidim, da bi bilo bolje, da ne bi povedala številk ampak zavila stvar v “je v redu”, “sem kar zadovoljna”,… To pa zato, ker sem opazila, da ljudje začnejo primerjati, ocenjevati, da je to preveč, začnejo delati sodbe o tem, koliko znam in koliko delam, itd, ne da bi poznali organizacijo ali stroko. Od tod seveda pride foušija, ki poslabša odnose.
Ima še kdo podobne izkušnje? Ali pa imam samo jaz take prijatelje…?
lp,
Simona
Jožica, imaš kar prav. Za prejšnjo službo sem vedno vsem povedala, ker je bilo res tako ubogo, da ni bilo za nikamor. Zdaj povem samo, če me kdo direktno vpraša, drugače pa ne.
Imam pa znanca, ki tako rad govori o tem, kako dobro zasluži, cifre pa ne pove, ker pravi da bi to lahko kdo zvedel in bi bil potem hudič. Ampak denarja pa nikoli nima in vedno jamra kdaj bo plača. Že va, zakaj.
Forum je zaprt za komentiranje.