PO NAKUPIH V ITALIJO
V Trst, kavbojke od 6 eurov naprej, jakne 15 eurov, sponje perilo komplet od 4 eure naprej, poletne mejčke od 2 eura. Ne hodi v Italijo v ponedeljek-zaprto, v torek nora gužva, pa tudi v soboto je veliko ljudi. Najceneje se kupuje v enem velikem skladišču. Tam srečaš slovenske trgovce, ki kupujejo cele vreče in potem pri nas prodajajo po dosti višjih cenah. Odpre se že ob šestih zjutraj, ostala trgovine pa ob osmih.
Jaz osebno sem nad italijanskimi štačunami razočarana. V Trstu itak prodajajo samo kitajci, palmanova je cigajnarija, v Giuliji je pa drago. Pri nas imajo kvalitetnejše cunje, cene so pa itak skor enake. Več daš za bencin in cestnino, potem si pa skor na istem, kot če bi kupil pri nas.
No, ne vem, to je moje mnenje
Meni je ogabno to , da vidim lastnike trgovin, ki kupujejo cele žakle in pri nas prodajajo te cunje in zraven veliko zaslužijo. V 80% trgovin pri nas so same kitajske, celo v Modiani. Kvaliteta je pa tako, saj pogledaš kaj kupiš. Jaz imam raje vsako sezono nove cunje, ki so trenutno moderne, kot pa nekaj dragega in bi to potem nosila par let, se pač naveličam.
Meni se pa zdi, da je v Torriju sam pofl.
Oblačila boljših znamk (Marella, Max-Mara,ipd) so v Italiji precej cenejša kot pri nas – ampak na razprodajah – preverjen način kupovanja že več let. Sicer pa to niso oblačila kratkotrajnega modnega značaja, temveč oblačila za več let, tako da se po mojem mnenju še vedno splača.
Za kakšne poceni cunjice kratkega veka nošnje mi je pa pravzaprav škoda denarja.
Tkole….v Italiji mam rada trgovina takoj čez mejo na Škofijah. Benetton in una Bata. Sem mejhna in suha, mam mejhno nogo (36), tko da tam vedno najdem kej luštnga. Tko bolj športnega!
Drugače pa sem v Italiji kupovala srajce v trgovini And. Prej v centru. Všeč mi je Lacoste. V Planetu v centru sem dostikrat dobila kej odštekanega, samo zdej se mi zdijo cene mal nore! V Toriju majo full dobre torbice in razne dodatke. En butik z majčkami mi je tam všeč, samo se mi stvari ne zdijo nabolj kvalitetne. Včasih kej kupim za kombinirat.
Aja, športna trgovina v Toriju ma vsako leto dobre kopalke. Letos sem kupila Reebook in dala 20 €, pa niso ble na razprodaji. Take odbite bikinke. 🙂
V prvem nadstropju je ena dobra trgovina s čevlji. Take cela v steklu. Men je zlo všeč, še več pa dobi notr moja mami. Drugače je dobra trgovina s čevlji v Trbižu, na isti ulici kot je tržnica, samo še višje. Dobre firme, dobra kvaliteta, samo ni čevljev pod 100€. Vsako leto majo odbite škornje. 🙂
Benetton v Trstu je full dobr. Bata je dobra. Da o Rossiniju in njegovi klasiki ne govorim. Mami je full zadovoljna.
Drugače pa veliko več oblek nakupim v Avstriji. Maš H&M, maš Orsay in C&A za obleke, ki se nosijo. Kosim dobiš že za 10 tisoč sit in to dobr! ne tko k v Italiji ko pol šivov manjka. Letos sem v avtriji kupula 3 jakne, une kariraste-so po 20 €. Pa reč, da se to ne splača? 🙂
V Celovcu imaš hišo mode, kjer majo same firme. Samo so cene veliko višje kot pri nas. Na razprodaji majo pa veliko več popusta kot mi. In veliko prej. Letos sem že junija kupovala 30% nižje.
No, evo, sva ze dve, tudi jaz sem majhna in suha z majhno nogo.
Tudi jaz nakupujem v Škofijah, precej v Bati, pa v tisti trgovini zraven (v bistvu je outlet od Max Mare, samo pod drugim imenom, ki se ga trenutno ne spomnim). Tam kupujem jakne in plašče (že ve redni prodaji so okoli200E, na razprodaji pa še ceneje). Pa tudi čevlje velikokrat kupim tam.
Poleg tega pa pa hodim tudi v outlet nad Familio, kjer kupim kakšen kos od GFF ali Missoni (na razprodajah).
V Torriju mi je všeč le Goldenpoint(majice in kopalke) pa Max&Co.
Drugač hodim pa tudi v Fiero v Udine in v Sorelle Ramondi ter Arteni pri Udinah. V Fieri sta tudi dva outleta, kjer se občasno kaj dobrega najde.
V Trbiž grem bolj poredko, občasno pa kupim čevlje pri Alexandru (na glavni cesti nad tržnico) ali pa v eni trgovini malo nižje- mogoče misliva isto?
Je pa centru Udin ogromno lepih trgovin (razprodaje), samo tam se ne znajdem najbolje, pa tudi italijansko ne znam ne vem kako, tako da sem sla parkrat s kolegico.
Benettona pa naplošno ne maram- se mi ne zdi ne vem kako kvaliteten. občasno kaj kupim na Škofijah ali v Stari Gorici.
Lacoste mi je pa itak klasika – pa res kvaliteta!
lV Avstriji pa še nisem nikoli kupovala oblačil, čevlji pri njih pa mi ne ustrezajo.
lp
🙂
Aja, kupujeva v istih trgovinah!:)
Sem pa še študentka, tako da full fensi se še ne oblačim. Drugo leto. 😉
V Celovcu je ta hiša mode. Sam men osebno ni nč posebnega. Je desno od C&A, če stopiš direkt vn iz trgovine proti trgu.
Notr majo kr neki firm, med drugim S. Oliver, ampak men ni tolk všeč. Pa drago je.
A mi lohk poveš kej več o Udinah? Jst se tut spravljam tja, sam ne poznam poti. Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.