morje
Pozdravljene!
Kot je zame znacilno imam vedno tako sreco, da vsako leto dobim menstruacijo tisti teden, ko grem na morje.Dobro ampak to mi sploh ne predstavlja vec tezav vec jih imam z odlocitvijo kako jo naj prestavim.Kaj je bolje da jo “prisilim” da pride prej ali da jo malo “zadrzim” da pride po morju.Kako je vase mnenje, ne znam se odlociti.Ne vem pa, ce jem tabletke kar naprej da recimo ne preneham z jamanjem ali bo tudi napihnjenost in podobni stranski ucinki pocakali da ne bom vsa zabuhla na morju.Saj razumete dekleta o cem govorim a ne?
Upam da mi bo ketera pomagala saj moram pocasi ze ukrepat.
Hvala ze v naprej
pa pa
Neodločena,
jaz nisem imela nobenih problemov, je pa moja sodelavka potegnila s tabletami in je potem sploh ni dobila, ko jih je nehala jemat, mislim, da jo je dobila šele en mesec po tem, trebuh je imela pa tak, da jo je skoraj razgnalo.
Odvisno je tudi od tega za koliko časa misliš podaljšat jemanje tablet. Če jih boš jemala en teden dlje potem to ni tak probem, če pa bo to trajalo dlje, pa je res bolje, da s tem opraviš prej.
Kaj pa vem no vedno bolj zivcna sm in ne vem kaj naj.Nocem da mi unici morje podaljsala bi pa tako ali tako samo za en teden samo res me pa skrbi zaradi napihnjenosti ker tako ali tako imam s tem probleme ne pa da se bi to kuhalo se en tedn notr.Ne vem ce bom glih srecna debeluska na morju!
Ali mi mogoce lahko katera da kaksno telefonsko od svoje ginekologinje da se vsaj s kako sesto pomenim ker moja je delala samo zjutraj tako da sem jo zgresila rada bi pa to resila se danes da vem ce preneham z jemanjem se danes.
hvala ker delite mnenja z menoj!
Pojdi na tole stran in dr. Pušenjaka vprašaj za mnenje, ti bo še danes odgovoril
Ojla!
Moram ti reči, da sem sama pred nekaj dnevi iz istega razloga klicala svojo ginekologinjo, ki pa mi je zatrdila, da bo najenostavneje ce jemljem kar naprej drugo tablico (o stranskih učinkih sicer nisva govorile). Kljub temu se sama bolj nagibam k drugi možnosti in bom najverjetneje raje nekaj dni prej prenehala in tako brez težav preživela dopust (tudi sama se bojim “stranskih učinkov” ali celo neučinkovitosti druge tablice – saj veš, sprememba zraka in to…, kar mi je enkrat že pokvarilo dopust).
Jaz ne bi raskirala (še posebej, ker to sploh ni potrebno), dopust je le dopust in zakaj bi si ga “uničevale”, če ni treba.
Želim ti dobro odločitev in svobodno plavanje!!
🙂 delali so teste, kjer so ženske jemale tabletke po pol leta skupaj brez prekinitve in so ugotovili, da ni s takim jemanjem nič narobe, se pravi dobili so ravno nasprotne rezultate, kot so jih pričakovali . Kaj pa če dobivaš kontracepcijske injekcije? A pol ti tut curi enkrat na mesec? Če jaz zadevo parv razumem pol ne. Zakaj bi bla zaščita ob nadaljnem jemanju zmanjšana? Saj so monofazne. Če pa zadnjih nekaj tabletk spustiš je enako kot bi jih pozabila vzeti, potem pa zaščita je zmanjšana.
Jaz se pa čudim, da ženske jemljete KT in jih (ter svoje telo) hkrati tako slabo poznate.
Kaj naj bi se še en teden notri kuhalo, neodločena? Nič, ker če nadaljuješ z novo tablico, ne pride do sprememb v hormonskem deležu in telo deluje naprej isto, kot je delovalo v 15, dnevu cikla, v 21. dnevu cikla, itd.
Svoje telo boš veliko bolj zmedla, če boš zdaj cikel kar naenkrat toliko skrajšala. Če se pa boš odločila za ta način, pa pravilno preračunaj, da se ti bo M že končala, ko boš šla na morje.
Sicer pa jaz (po nasvetu ginekologinje zaradi nekih težav) jemljem po tri škatlice zapovrstjo in nimam nobenih težav.
Forum je zaprt za komentiranje.