Sušilni stroj
Pozdravljene,
ne vem, če je to tema za na ta forum, pa vseeno. Iščem, gledam, berem in ne vem kaj še – čisto sem že zmešana od prospektov. Ali morda katera/kateri ve za dober sušilni stroj. Ne mislim kupovati kakšnih poceni variant, ker so mi to že na začetku odsvetovali, ker si s takim strojem uničiš perilo.
Zelo vesela bi bila vaših nasvetov, predvsem od tistih, ki sušilni stroj že dolgo uporabljajo, da mi svetujejo, kaj je dobro od programov, da stroj sploh ima. Prodajalci ponujajo stroje s programi, za katere zaenkrat sploh ne vem čemu koristijo, ker imam občutek, da nekateri mlajši prodajalci niti ne vedo zakaj so kateri gumbi, gre se jim samo zato, da stroj prodajo.
Zanimam se za kondenzacijski sušilni stroj.
Pozdrav vsem in hvala za nasvete.
Mi ga imamo od Gorenja kondezacijskega že tri leta pa nobenih problemov z njim. Perilo je vedno suho, kolikor želiš tako tudi naštimaš. Perilo je suho po cca 1 uri (suši ob večji vročini), občutljivo perilo, ki je sušeno ob manjši vročini pa po cca 2 urah. Pri obeh varianatah (sušenje normalnega in občutljivega perila) lahko naštimaš 4-5 stopenj sušenja: popolnoma suho, suho, malce vlažno primerno za takojšnje likanje, vlažno… Mi samo to dvoje (normalno, občutljivo) uporabljamo….Potem pa še imaš ko sam naštimaš timer kolko časa suši(20-130minut)…tega programa pa še nismo imeli potrebe uporabljati. Kaj več pa mislim ne potrebuješ. Povsaki uporabi sprazniš kond. posode (je približno polovico polna) in spucaš filter v vratih. Oboje skupaj ti vzame 1-2 minuti časa. Občasno pa spucaš še spodnji kovinski filter.
Na strani imaš tipe http://www.gorenje.si/101
Mi imamo WT881 mehanski kondezacijski
Odsvetujem ti elektronskega, ker se zelo radi kvarijo(pa še dražji so in tudi servisi elektronskih so zelo dragi ob morebitnoi okvari) To tudi sam vem, pa tudi prodajalci so mi tako svetovali že kot pri sušilnem kot pri pralnem stroju.
Odzračevalni tudi niso naplošno najboljši.
Imam izkušnjo kajti pričela sem s pralno sušilnim strojem vendar iskreno povedano se ne obnese najbolj, svetujem da se odločiš za čim bolj navaden sušilni stroj s tipalom, sicer pa je najvažnejše, da imaš pralni stroj z visokimi obrati ožemanja kajti drugače ti bo vsak stroj sušil perilo predolgo. Vsekakor tudi navadni je boljši od kondenzacijskega, ker le ta predolgo suši
Pralno/sušilni se ne obnese najbolj, to bi pa lahko že prej vedela. Saj je logično, da se ti dve funkciji izključujeta. Če hočeš izboljšati sušilne lastnosti, poslabšaš pralne lastnosti in obratno. Pralno sušilni stroj je samo en kompromis med obema tko kot pri vsaki stavri. Slabše pere in tudoi slabše suši kot najslabši samostojni…
Kar se pa tiče odzračevalnega in kondezacijskega je pa 100% boljši kondezacijski. Kar strokovnjaka praši…
Forum je zaprt za komentiranje.