Najemnina stanovanja
Electra, v Fužinah oddajam garsonjero z malo manj kot tridesetimi kvadratnimi metri, od opreme je samo kuhinja in še ta je že stara šest let, pa dobim 285 eurov najemnine mesečno. V Jaršah je pa čisto novo pohištvo,kopalnica, kuhinja, dnevna soba, spalnica, okna……, pa še razgled je noro dobr,mislim da bi za 75.000,00 sit kar šlo…?
Lp, Uroš
Cene najemnin padajo. Večinoma so si že nakupili stanovanja ali pa se je ponudba povečala.
Poglej malo po oglasih jaz sem videla, da se nova stanovanja na Mostecu in Novi Grbini z park placom oddajajo po 75k. Jarše pa niso tisto čemur ljudje pravijo dobra lokacija pa čeprav imaš BTC pred nosom. Kdo si pa želi gužvo in razgled na pločevino pred bajto? 🙁
To je samo moje mnenje. Jaz bi oddala za 60k max. Bodi pošten, ne oddiraj folka!
A že kar drugo stanovanje imaš in ga oddajaš in seveda ne plačuješ davkov državi. Komaj čakam, da pride zakon o davku na nepremičnine. Vsi, ki imate stanovanje ste pravi oderuhi, malo je normalnih najemodajalcev, pa saj ubogi študenti imajo denar in lahko plačajo 70 jurjev za “vsrano” garsonjero. Jaz sem imela full dobrega najemodajalca, za enosobno stanovanje, opremljeno v celoti, staro 10 let, 41 m2, z balkonom sem plačevala 150 eurov + stroški, v vseh treh letih ko sem bila v najemu sva se odlično razumela. Seveda pa sem stanovanje imela v najemu v MB.
Zakaj si v Slovenij vsi skušamo kupiti stanovanje in ne vzeti v najem, kot je v praksi v tujini? Zato, ker naši lastniki stanovanj – večinoma so jih kupili po jazbinškovim zakonom in dali za stanovanje 10-15 tisoč DM, sedaj odirajo mlade in študente, ki že tako ali tako nimajo denarja!! Nisem zlobna, a tem privoščim, da jim država čimprej pobere davek , vsaj 30 %.
Tako mimogrede? Koliko pa potem služite, da lahko plačujete take najemnine? Pisane so haloze, sama na slabih 40 m ne bi mogla živeti, bi se med sabo sigurno pobili, pa tudi mimogrede si take najemnine ne bi mogla privoščit. Če začneš računati, kako bodo živeli tvoji podnajemniki: 70.000 najemnina, 8.000 elektrika, 3.000 telefon, kabelska – ne vem koliko stane, kakega jurčka sigurno, ev. vrtec 30.000. Aja, če pa vzameš notri študente pa tudi lahko zaslužiš, ker večina staršev, ki imajo študente tudi dnar serje.
Naj Slovenijo vzame vrag. Služiti s srečo je najlažje….
Sam imam najeto garsonjero v Novih jaršah, 27 m2, z balkonom, obnovljeno in plačujem najemnino 170 eurov+stroški. Zelo ugodno!
Eno nadstopnje nižje je bila študentka, ki je plačevala 250 evrov+stroški. Po 4 mesecih je šla ven, našla ugodnejšo varianto- šla za cimro k eni študentki… Stanovanje je bilo prazno 3 mesece. Potem je najel stanovanje en par – sedaj je stanovanje spet prazno.
In ko sešteješ vse skupaj, bo moj najemodajalec dobil več denarja, z manjšo najemnino, kot spodnji z višjo, pa še problemov z iskanjem novih najemnikov ne bo imel.
Pa še nekaj! Cene najemnin v centru padajo- vse se seli izven centra in ni parkirišč. Po drugi strani pa tudi Nove Jarše ni neka “elitna lokacija”, je pa nedvomno boljše kot Na fužinama – sem živel tudi tam.
Razkurjena sto na uro, prosim da ne obsojaš ljudi ki jih ne poznaš. Stanovanja sem kupil z prigaranim denarjem, in tudi davke redno plačujem !!
Je pa res da je čedalje večja razlika, tist k je revež bo še večji, tist k pa ma bo pa še več meu, srednjega sloja v večini ne bo več, vsaj tako mislim….( žalostno ampak resnično )
Lp, Uroš
Forum je zaprt za komentiranje.