Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pozabljena kontracepcijska tabletka

Pozabljena kontracepcijska tabletka

Zivjo!

Imam eno vprasanje. Danes zjutraj sem ugotovila, da sem vceraj pozabila vzeti kontracepcijsko tabletko (Femoden); tako sem zamudila za 11 ur. V navodilih pise, da lahko zamudis za 12 ur brez dodatne zascite pri spolnih odnosih, vendar me vseeno skrbi. Nekaj podobnega se je namrec zgodilo tudi moji sestri; ginekologinja ji je rekla, da je dodatna zascita nujna. Njej se je to namrec (tako kot zdaj meni!) stvar zgodila na zacetku jemanja (pri meni je to cetrti dan jemanja tabletk), ko hormonska raven se ni povsem vzpostavljena. Vendar ima moja sestra druge tabletke (Cilest).
Ali ima katera podobne izkusnje? Dodatna zascita (kondomi, spermicidi) da ali ne? (Spolnih odnosov ta mesec se nisem imela, vendar jih bom imela od srede naprej, ko grem za en mesec k fantu.)
NAJLEPSA HVALA ZA POMOC!!

Mislim, da ni panike, sploh če nisi imela spolnih odnosov. Drugače ti pa v navodilih piše, da lahko zamudiš 12 ur… Se mi je tudi že zgodilo, brez kakšnih posledic. Lp

ja meni se je tudi že zgodilo…

brez posledic

Če te skrbi, pač za ta mesec uporabi še dodatno zaščito. Oz. premisli, kaj ti je pomembneje – brezskrben mesec pa malo neudobja ali živčnost konec meseca in povečano telesno ugodje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close