Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pomoč prosim

pomoč prosim

Vem da je tema že kar precej obdelana!!, vendar imam vprašanje glede uhana v nosu. Danes sem si ga dala pri kozmetičarki na Kolodvorski, zraven železniške postaje, lj), mi je kozmetičarka rekla, da ga moram zamenjati po 24h urah. Zakaj? Na izbiro sem imela tistega za 3000 in tistega za 5500, pa mi ta dražji ni bil všeč in sem zbrala tega za 3000. Tega prvega pa naj bi morala zamenjati. Zakaj? Je iz kirurškega jekla, pa ne vem zakaj ga ne morem imeti dalj časa?
In zanima me ali se ga lahko danes že dotaknem? Je vredu če si ga malo vrtim? Kdaj si ga pa morm vrtet?
Hvala, kaja

Nos (zunanjo stran) maži z Bepanthen Plus kremo. Kupiš jo v lekarni, stane nekaj čez 1.000, je pa uporabna tudi sicer za kake odrgnine ipd. Morebitne ostanke krvi odstrani z vatirano palčko, namočeno v alkoholu, potem pa z drugo palčko nanesi Bepanthen. Uhan nasploh čim manj prijemaj, ker roke niso nikoli dovolj čiste, razen tega si pa vedno znova razdražiš ranico.

Po 2 tednih lahko uhan zamenjaš. Vsakokrat, ko uhane menjavaš, jih temeljito očisti z alkoholom. Tistega, ki gre not in tistega, ki gre ven.

Pa še to pazi, luknjica se, če v njej ni uhana, zaraste v nekaj urah. Zato imej doma vedno vsaj enega rezervnega, če bi se en izgubil.

Po moje pa ni pametno, da si uhan čistiš z alkoholom. Pravzaprav NOKOLI ne uporabljaj alkohola za čiščenje ran, ker je močen in lahko sproži alergijo in s tem infekcijo. Jaz imam piercing v popku in ga čistim z prekuhano vodo, potem pa razkužim uhan in luknjo z jodom. Mora bit jod BETADINE, kupiš ga v lekarni. Lahko tudi prekuhaš 2 dcl vode z žličko soli. Celjenje lahko pospešiš z kremo bepathen plus ali cinkovo kremo.
Uhana se ne dotikaj po nepotrebnem z rokami, ker so polne bakterij. Pred čiščenjem pa si vedno umij roke z milom. Čisti ga 2 – 3 krat na dan. Ne zamenjuj uhana dokler še ni zaceljeno (6 – 8 tednov).

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lp, ina.

ina.

Saj res, to sem pa medtem že pozabila. Slana voda za čiščenje rane. Je res boljše od alkohola za tiste, ki so občutljivi.

Za čiščenje uhanov je pa alkohol skoraj nepogrešljiv. Jaz ga nalijem v majhen kozarček, potopim vanj uhane, malo počakam, potem pa temeljito pretresem. S pinceto poberem ven in položim na čist robček, da se posušijo. Šele potem jih vstavim oz. tiste, ki so šli ven, shranim. Čistim seveda vsake posebej.

Hvala za odgovore 🙂
No sedaj sem si dala nov uhan notr, pa tko 1mm ven štrli, ali je to normalno? Nikakor ga ne morm dat bolj notr.ali se morm še bolj potrudit?

kaja

Če lahko na drugi strani natakneš zatič, je pravilno vstavljen. Je pa možno, da je “štift” predolg. Poskusi z drugim uhanom, ki ima krajšo palčko.

Piercingi za nos nimajo štiftov.

Sploh si ga še ne bi smela ven vzet, kot sem ti že napisala. Če pa si ga že menjala, pa pusti zdaj tako kot je. Zdaj je še zatečeno, zato ne gre uhan čisto noter, ko bo zacelilo, pa ne bo problemov. Poskusi se ga čim manj dotikat in redno ga čisti, pa ti bo hitro zacelilo.

ina.

ina.

Oprosti, mogoče nesporazum. “Štift” rečemo pri nas tistemu delu uhana oz. pierca, ki gre skozi uho oz. nos. Ti pa verjetno tako imenuješ sponko, ki na drugi strani (na ušesu zadaj oz. v nosu znotraj) skrbi za to, da uhan ne pade iz luknjice. ?

Sorry, to sem mislila ja. Uhan za v nos je na notranji strani osločen, da ne zleze ven. Dosti ljudi pa uporablja uhane za uho, samo po moje ni ravno fajn, če se rukneš ali nos brišeš, . . .

ina.

ina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close