GINEKOLOG/INJA V LJ
Prosim vas, da mi predlagate dobrega ginekologa oz. ginekologinjo v Ljubljani. Prvič sem zaradi nezadostnega znanja ginekologa (ne v LJ!) pri merjenju nuhalne svetline rodila otroka z DS, zato zdaj zahtevam ginekologa/injo z licenco za merjenje nuhalne svetline. Nisem še drugič noseča, a bolje, da to uredim že prej.
Hvala za nasvete.
Vem za dr. Pušenjaka. Zanima me, če je v ZD Šiška ali ZD Vič kakšen ginekolog z licenco.
Draga slana!
Sem se mogla kar nekaj časa prepričevat, ali bi ti sploh komentirala tvoj odgovor. Prosila sem samo za kakšno informacijo. Ne pa za tako ostre besede. Še vedno sem prepričana, da JE bila to zdravnikova krivda (in tudi po porodu se je to kar fajn pokazalo; med nosečnostjo je še veliko drugih znakov kazalo na DS; o podrobnostih ne bom pisala).
Če bi bilo to ugotovljeno med nosečnostjo, bi se midva lahko odločila drugače. Naj pa ti povem, da nobeden od naju ni kriv za to in, da je to bila pač napačna delitev kromosomov. Oba sva mlada in popolnoma zdrava.
V našem zdravstvu in pri današnji tehnologiji, mi ti morajo odkrit, pa še nasploh, če sama prosim za to. Še sreča, da bom v drugo imela vsaj plačano amniocentezo. Vsaj to. Ki pa naj bi bila 99 % zanesljiva pri odkrivanju anomalij pri plodu.
Upam, da se ti nikoli ne bo treba ukvarjat z napakami vsemogočnih ginekologov!
Ne morem se strinjati s tabo, da je ginekolog kriv, da se je rodil otrok z DS. To je splet genov. Otrok pa ni kriv. Pravico pa imaš do zamenjave ginekologa, toda spoštuj otroka, ki ga imaš in je tvoj. Ko berem, imam občutek, da bi raje videla, da ga nimaš. Potem si res zasluži boljšo mamo kot si ti.
Se strinjam s Petro da ni ginekolog nič kriv ker se je rodil otrok z DS. Včasih je zelo težko odkriti znake DS kljub številnim pregledom. Če tvoj ginekolog ni imel zadostnega znanja za merjenje nuhalne svetline, si imela možnost zahtevati preglede v kakšni kliniki. Moja znanka je tako šla v kliniko na dodatne preglede.
Problem je v tem, da kar nekaj ginekologov opravlja merjenje nuhalne svetline, čeprav NIMAJO licence in NISO za to usposobljeni. Taki ginekologi bi morali pacientko napotiti k za to usposobljenim strokovnjakom.
Za pridobitev licence so zahtevani visoki standardi znanja, ki se vsakoletno preverja – skratka, NI vsak ginekolog usposobljen za merjenje nuhalne svetline.
Seveda tudi merjenje nuhalne svetline ne zagotavlja 100% odkritje DS, toda če je razmerje neugodno (velika možnost DS) te lahko ginekolog napoti naprej na amniocintezo, ki je 99% točna.
Mami, ki si je želela teh pregledov, pa so bili nestrokovno opravljeni, ali pa so ji zagotavljali, da je otrok zdrav – mora biti ob spoznanju, da ima otrok DS izredno težko. Ima vso pravico, da je nezadovoljna s svojim ginekologom in ga želi zamenjati – zato ne razumem, zakaj jo obsojate.
Seznam ginekologov, ki imajo licenco za merjenje NS je bil že večkrat objavljen na netu (Starši staršem, Nosečnost), mislim, da v ZD Vič ali Šiška takega ginekologa ni.
Darči, hvala za pojasnitev neučenim ženskam na tem forumu in normalne besede. In hvala vsem tistim, ki ste mi pomagale.
strela – za zdravnikovo nelicenco sem zvedela šele po porodu na pediatrični kliniki, kjer smo se začele z mamicami pogovarjat o tem. Tudi jaz bi šla kam drugam ne preglede, ČE BI LE VEDELA. Kako težko vam je razložit in odpret oči, ženske!!!
petra – kdo je rekel, da je kriv otrok? Iz vsega svojega srca spoštujem in ljubim svojega otroka! Ja, res je – vsaka NORMALNA MAMA bi se raje odločila za zdravega normalnega otroka, kot pa za prizadetega.
SAJ PRAVIM, VSEMOGOČNOST GINEKOLOGOV, KI TI POVRH VSEGA ŠE ZAMOLČIJO…IN TE NE SEZNANIJO S OSNOVNIMI STVARMI… BI BILI TUDI VI TIHO, ČE BI VAM MED NOSEČNOSTJO KAJ UTAJILI? RODILI MOGOČE ŠE BOLJ PRIZADETEGA OTROKA… Aha, potem bi bil najbrž kriv bog… Ginekologi pač ne…
derseto
Še vedno sem mnenja da ginekolog ni nič kriv da se ti je rodil otrok z DS. Vem da si resnično razočarana in jezna, ampak z iskanjem ‘morebitnega krivca’ za DS ti ne bo nič lažje. V ljubljani boš sigurno dobila zelo dobrega in usposobljenega ginekologa ki ti bo priskrbel zadostno štrevilo kvalitetnih pregledov.
Ne stresaj svoje jeze name in na ostale forumovke.Nihče ti ne želi nič slabega.
Želim ti samo da bo tvoj otrok čim bolj srečen in da se ti bo drugi otok rodil zdrav.
Rojnikova prijazna?!?! Pa kaj še! Te ženske se je treba na daleč izogibati kot hudič križa. Sama sem hodila k njej kakšnih 5 let nazaj (zdaj sem hvalabogu že tri leta pri drugi ginekologinji), sestra in mami sta hodili k njej in še nekaj kolegic in ČISTO VSE smo se strinjale, da je ta ženska navadna krava in da v tem poklicu nima kaj iskati. Groba, neprijazna, ful te žali, če imaš kakšen kg preveč, skratka čisto nečloveška.
Mogoče je slučajno do tebe prijazna, ampak kdorkoli je bil pri njej, je imel veliko za povedati čez njo. Tako da jaz jo prav na veliko odsvetujem!
Bi pa priporočila ginekologe iz Leonišča, sama tja hodim in sem super zadovoljna.
Ja ja, misliva isto. Najprej je delala v zdravstvenem domu na Metelkovi, zdej je pa zraven v tisti novi bajti, pa je privat s koncesijo. Jst v glavnem ne hodim več k njej že približno 3 leta, lahko da se je celo kaj spremenila. Zgleda da imaš ti srečo in je do tebe prijazna, ker jaz sem same slabe stvari slišala o njej.
Forum je zaprt za komentiranje.