KT na hitrco
Naslednji teden(po 16.avg.) grem v hribe in takrat naj bi imela mens., kar je zelo ne priročno.
H ginekologu se lahko naročim šele jutri. Se pravi, da ne bom pravi čas na vrsti.
Ali lahko dobim, kar pri sestri KT? Do sedaj jih nisem jemala še nikoli tako, da ne vedo katere. Povrh tega bi bila pri tem ginek. prvič.
kaj pa kaj drugega za prestavitev menst.?
Saj vem, da je že pozno, ampak zdaj je prepozno zvoniti po toči. jaz pa res ne želim imeti mens. v tistem tednu.
Ne mi predlagat tamponov.
Mens. bi me zelo motila, ker mi vedno traja 7 – 8 dni in verjetno bi bili vsi takrat, ko bi bila v hribih (beri: brez vode za umivanje, precej fizičnega napora, težave pri menjavanju vložkov…).
Po mojem ne bo nič s tem, ker se za KT zmeniš s svojo ginekologinjo (se posvetuješ z njo in ona predlaga, katere KT so primerne zate), torej če ne boš govoria s svojo ginekologinjo ti jih sestra zagotovo ne bo dala.
Sicer pa ti KT tudi ne bi nič pomagale pri prelaganju menstruacije, to lahko narediš kasneje in ne takoj prvi teden ko jih začneš jemat.
Kakašnega drugega nasveta pa na žalost nimam…
pomoje ni šans.
kakor sem jaz seznanjena, začneš prvo škatlico jemati ob začetku menstruacije. (takrat je še vse tako, kot da jih ne bi jemala-kar se tiče m) .
prestaviš lahko šele naslednjo, tako da jemlješ naslednjo škatlico kar naprej…
kot so ti že napisali pa sestra ti ne bo dala kt, ker ti jih gin. še ni predpisal/a.
Zakaj ne tamponi?
lp
Zakaj jih ne bi mogla začeti jemati recimo jutri, pojutrišnjem? Je nujno, da se začne jemati prvi dan mens.? Jaz sem mislila, da jih lahko začnem jemati kadarkoli?
Tisto s prijateljico tudi pod razno ne gre, ker nimam nobene take.
Tamponi odpadejo. Zakaj? Do sedaj jih nisem še uporabljala in se ne bi rada tega privajala v divjini. Povrh pa so me še prestrašili spodnji zapisi o strgani vrvici. Tako ali tako v primerjavi z vložki ne pridobim nič. Mens. je še vedno tu.
Kaj pa kaka druga stvar za prestavitev mens.? Še obstoja kaj?
KT drugače sploh ne rabim, ker nimam fanta.
Ne, žal res ne bo šlo. Za prestavljanje s KT rabiš najmanj en mesec, če jih sicer ne jemlješ. In ne, ne moreš jih začeti jemati kadarkoli. Tako da rajši niti ne razmišljaj v tej smeri.
Nabavi si neke dobre, zanesljive vložke (po mojih izkušnjah so to carefree, tisti ta večji, super plus, če se ne motim).
Kupi tudi zadostno zalogo vlažnih robčkov. Pa ne rabiš jemati tistih nesramo dragih za intimno nego, lahko vzameš cel paket robčkov za dojenčke. Samo glej, da ne kupiš oljnih. Saj piše gor. V DM-u dobiš pod njihovo blagovno znamko (babylove) dobre in poceni.
Potem pa, če ni drugega pri roki, stopiš za prvi grm ali skalo, menjaš vložek, se očistiš z vlažnim robčkom, vse skupaj zaviješ in pospraviš v vrečko za smeti. V koči boš pa že našla tuš ali vsaj WC s tekočo vodo, da se lahko pošteno urediš.
Kolikor sem razumela, greš na planinski izlet, ne na alpinistično turo, da bi visela 3 dni v neki steni. Saj bo šlo, boš videla. Aja, pa kake tablete proti bolečinam (nalgesin ali podobno) vzami s sabo za vsak slučaj.
poskusi se s sestro dogovorit (za kak termin na koncu delovnega časa) ali pa če imajo kako luknjo vmes. Razloži kaka je strvar, morda bo razumela (žal pa bo vse res najbrž odvisno od razpoloženja sestre).
Kolko je meni znano jih lahko začneš jemati kadar koli, le da če jih začneš jemati sredi ciklusa nisi zaščitena.
Lp, Mandarinca
seveda se da!
primolut-nor al neki tazga uzames 3 dni pred pricakovano M in jemles tolk casa dokler pac ne zelis da se M pojavi. verjemi, je izvedljivo, preizkusena varianta, saj sem bila na istem… gres v lekarno, pa lepo prosis za njih, pa fajn ce se koga poznas tam… pa se te mogoc usmiljo pa dobis brez recepta sploh. sam to je res v nujnem slucajo, ni pa veckrat za ponavljat, ker se iras s hormonskim sistemom da ves… pa veliko srece!
Jožica,
ne grem na planinski izlet. Sicer ne bom visela 3 dni v steni, ampak veliko bolje pa tudi ne bo. V bližini ne bom imela nobenega WCja ali koče. Cel teden. Nisem pa še prej vedela, da bo ravno tisti teden in se nisem pravi čas pozanimala.
Angelika,
se za to stvar tudi dobi recept pri osebnem zdravniku? Tisto na lepo oči v lčekarni mi verjetno ne bi uspelo. Ponavadi ne znam na ta način.
Sicer pa hvala vam punce. Počutim se kot prava nevedna tepka. Kot bi prvič imela mens. Se bom drugič prej pozanimala kako in kaj.
Rubyfruit,
tudi meni se to dogaja, ginekologinja pa je rekla, da je to normalno , ce kt jemljes ze dlje casa (jaz jih jemljem ze 9 let-uf, ne morem verjet), ker pride do neke ‘utrujenosti sistema :)’. nekaj mi je razlagala, da vzames dve tabletki hkrati ene par dni, potem pa baje mine. nisem tega probala. zascita pa je takrat zmanjsana.
lp
Orgametril je tudi za odložitev M. Vzameš tri dni prej in jih jemlješ, dokler nočeš M dobit (največ 15 dni). Jih pa dobiš samo pri ginekologu.
Rubyfruit: Jaz sem tudi imela vmesne krvavitve, ko sem jemala KT skoraj 10 let. Nisem slišala, da bi bila zato zaščita slabša, je pa zoprno samo po sebi. Meni je ginekologinja rekla, da vzamem takrat dve tableti, da so mi očitno te preblage postale. In je bilo potem vredu.
Potem sem se naveličala teh cirkusov in sem se dala sterilizirat (imam dosti otrok in let). Zdaj sem pa srečna.
Kia, z veseljem ti odgovorim. Se že čudim, da te teme sploh ni nikoli odprte, kot da to nobene ne zanima.
Torej za plačat ni nič (zaenkrat). Pogoj je starost 35 let, prej le iz zdravstvenih razlogov. Ginekolog ti da napotnico, če nanjo napiše nujno, ti ni treba čakat 6 mesecev, kar naj bi bil čas za premislek. Potem se naročiš na kliniki, kjer želiš opraviti poseg (jaz sem bila v LJ-KC). Na vrsto sem čakala 3 mesece (ker moraš ujeti še ciklus-prvi teden po M). Pred tem te kličejo na predoperativne priprave (kri, voda, internist te pregleda).
Dan pred posegom sem morala biti do 16h v bolnici, dobila sem odvajalo in ful Donata. To je bilo od vsega najbolj zoprno, pa britje, Zvečer uspavalo, spiš kot angelček, zjutraj v operacijsko, splošna narkoza, traja 10 minut. Delajo laparoskopsko, skozi popek. Dobiš en šiv, pa še enega tik pod sramnimi dlakami. Boli potem toliko, kot vsaka rana. Nič hujšega. Naslednje jutro greš domov in 14 dni bolniške (mal lepo pogledaš dohtarja, sicer jo je 7 dni). To je bila zame najlepša bolniška. Nič ti ni, samo veseliš se lahko brezskrbnih posteljnih radosti, ki te čakajo takoj, ko se počutiš voljna. Posledic nobenih, ne pozna se nič že po dveh mesecih.
Ja, moški. Pri njih je manj komplicirano (le ambulantni poseg), ampak so oni zakomplicirani v glavo. Meni je rekla soc.del. v porodnišnici, naj ga ne silim, če se sam ne odloči, ker lahko ostane impotenten. V petih letih se ni nič odločil, zato sem se sama in ni mi žal.
Vse, ki poznam, da so se za to odločile, so zadovoljne, nobena ni imela nikakršnih komplikacij.
Aja, pa še nekaj, kar je bilo meni pomembno. To je najboljši servis notranjih organov, ker ti je s kamero v trebušni votlini. Vsaj veš, da si zdrava.
Težka je samo odločitev, ker je dokončna, vse drugo je šala mala.
Če te zanima še kaj, ni problema, mislim pa, da sem napisala vse.
Forum je zaprt za komentiranje.