Ginekolog – čakalna lista
Spodaj ste mi svetovale za prestavitev mens. To bom uredila pri osebni zdravnici.
Vseeno sem poskušala priti do ginekologa, ker imam po vsej verjetnosti spet neko tečno vnetje.
Klicala sem v 3 različne kraje, da bi si dobila novega ginek. in rezultat:
Nekje jemljejo še samo samoplačniške (lahko pa pokličem čez nekaj mesecev mogoče bo šlo prek koncesije, drugje sem lahko najprej navrsti februarja…
Kaj sedaj? POvedala sem, da imam vnetje, ampak so mi povsed rekli, da vseeno šele februarja oz. samoplačniško ali pa naj grem kam drugam.
Pred sedmimi leti sem bila že pri ginek. zaradi vnetja. Rada pa bi jo zamenjala, ker me je takrat precej neprijetno prestrašila. Ali imajo po toliko letih sploh še mojo kartoteko? Če bi vseeno mogoče šla tja? Čeprav se je kar malo bojim.
Ali ima katera informacije o čakalnih vrstah v Velenju in Celju? Mogoče bom še tam poskusila, čeprav mi je precej daleč.
Ne bi rada imela vnetja še celo večnost. po mojem gre spet za bakterije (kandidaza, vsaj glede na znake).
H ginekologu do sedaj nisem hodila, ker še nisem imela spolnih odnosov in ne zaradi malomarnosti. Kaj pa če želim KT in me pri ginek. nočejo vzeti več mesecev?
Info za Celje, Velenje?
Medvode (cca. 50km) so mi še dalje kot Celje (30km), Velenje (35 km). Nisem iz LJ. Sem iz Štajerske. Problem je v tem, da sem brez avta in mi je vsak km težava. Upam, da bo šlo v CE ali Velenju. Drugače pa res pridem v Medvode.
Je ta Jurca mogoče delal nekoč v Trbovljah? Se mi zdi, da sem tudi jaz nekaj dobrega slišala o njem, če govoriva o isti osebi.
Sem se spomnila, da lahko poskusim tudi v Trbovljah. Ima katera izkušnje?
Sploh pa želim nekoga prijaznega. Ko sem bila pred leti, sem dobila kar precej strahu. Pregled je bil zelo boleč in neprijeten.
Ne razumem, zakaj je taka situacija kar se ginekologv tice. Poznam kar nekaj deklet, ki ne vejo, kam bi sle – z mano vred. Vsi v redu (da te ne odpravijo v petih minutah itd) ginekologi/ginekloginje ne jemljejo vec, kvecjemu samoplacnisko. Mislim, da mi morali kaj narediti glede tega.
Aja.. sem pozabila, v kaksnem stanju je nase zdravstvo. Se dobro da dr. Keber pravi, da smo vsi zelo zadovoljni z njim.
Dr. Jurca dela tudi v Trbovljah. Nevem točno kdaj ma ambulanto. je pa enkrat tedensko. Pokilič na ginekološko ambulanto v trbovlje. Št. maš v imeniku.( Splošna bolnišnica Trbovlje – Ginekološka ambulanta) Ampak mislim, da tudi v Trbovlje ne boš prišla drugače kot samoplačniško, ker majo ful gužvo. Če hočeš doberga ginekologa boš mogla čakat. Ti predlagam, da greš najprej samoplačniško, pol pa se poskušiš dogovorit za osebnega zdravnika. Mogoče pa ti bo uspelo. Pa itak če boš mela kakšne probleme o šlo preko sociale. Samo pregledi se plačajo. Če maš vnetja ne čakaj preveč dolgo, ker lahko preidejo v kronična vnetaja. Pol pa se neboš mogla rešit tega. Pejt še enkrat k svojem ginekologu pol pa poskusi zamenjat. Zaradi vnetja se znajo stvari zelo zakomplicirat. Nočem te sterašit, ampak tako je.
Bom še klicala na okrog, da me bodo nekje le mogoče vzeli v nekem pametnem roku. Samoplačniško pa ne morem iti, ker preprosto nimam denarja.
Tudi pod razno nisem mislila, da je to tako zapleteno. Grem kar v akcijo za CE in Velenje pa tudi TRb.
Kaj pa, če bi recimo v kratkem rabila KT (nisem jih še nikoli jemala) in ne bi prišla do ginek. več mesecev?
SG je predaleč.
Sem klicala še nekaj ginekologov. Privat vzamejo le samoplačnike. POnekod možno kasneje prek zdravstva, amapk prvi pregled za plačat.
Zgleda, da bo najbolje v Velenju v zdravstvenem domu. Sicer je več ginek., amapk samo ena še jemlje pacientke (mislim, da dr. Mohoričeva, ali Mohotova – nisem dobro razumela) in je na dopustu. Pri njej bom mogoče na vrsti sepetmbra. Zvedela bom naslednji teden.
Na Zagorje pa se sploh nisem spomnila. Hvala za informacijo.
Nisem si mislila, da so take vrste.
Forum je zaprt za komentiranje.