Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek samohranilka+očka brezposeln

samohranilka+očka brezposeln

Lep pozdrav,

z očkom najinih 2 otrok sva se razšla prejšnji mesec in tako bo tudi ostalo. Bivši partner je brezposeln. Nisva bila poročena.
Otroka sta stara 6 mesecev in 2 leti. Varstva za otroke zaenkrat še nimam urejenega. Finančno ne vem kako bom to zmogla sama z precej skromnimi dohodki.

Prosim pomagajte mi z informacijami kje lahko prosim za finančno pomoč od države ali kaj drugega, glede na situacijo v kakršni sem, kaj lahko pričakujem, kakšne papirje in kaj vse moram urediti, na koga se obrniti.

Kako je pa v vrtcih če sem samohranilka in bivši partner ne more plačevati preživnine? Kolegica mi je rekla da v takem primeru ne marajo v varstvo teh otrok, ker plačilo ni ziher?

Kaj lahko storim, da pridem iz te bede, ki mi že dobesedno jemlje vse veselje do življenja?

Barby

naj malo vskočijo starši,da popazijo otroke .Lahko likaš (1000 sit na uro) in za par uric dnevno zaslužiš lepo plačico, za druge pomoči ne vem,nikoli nisem iskala nič od države.

Vem, da je mela moja kolegica vrtec zastonj… Ker je brezposelna. Sam ni mi jasno, ker si takrat doma… Ampak po mojem se vseen splača, prvo zarad družbe, drugo pa tam dobijo dva al tri obroke…

Pojdi na forum Pomoč in sociala.

Lp, Sunny*

Pa obrni se na Center za socialno delo, kjer ti bodo svetovali tudi glede preživnine in vrtca. Čeprav je bivši partner brezposeln, jo je DOLŽAN plačevati že po samem zakonu (zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih več o tem). Pa naj se znajde drugače – če je zmožen za delo – delo na črno ipd., kajti skrb za otroke je njegova pravica in dolžnost!!

nejalea se strinjam da je to njegova dolznost da placuje prezivnino ti pa iz lastnih izkusenj powem da se izognejo na vse mogoce nacine in nic ne pomaga.

a za likanje dobiš jurja na uro? tolk jaz ne zaslužim …

Pravilnik o vrtcih v 3 členu pravi, da so starši, ki prejemajo denarno socialno pomoč Po zakonu o socialnem varstvu, oproščeni plačila vrtca. Predlagam, da se obrneš na domači center za socialno delo in si urediš denarno socialno pomoč , če pa dohodki presegajo cenzus za denarno pomoč, je verjetno ne boš plačala vrtca več kot 10% kar je za jasli okoli 8000 SIT na naši občini (Ajdovščina) pa je praksa, da se samohranilkam z nizkimi dohodki zniža plačilo vrtca za en razred.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close