Vlaga na stropu
Ojla!
Rabim vašo pomoč! Kaj naj storim: v kopalnici sem pred nekaj tedni opazila rumen madež na stopu. Resno me je zaskrbelo, ko sem na istem mestu opazila še večji vlažen madež. V dobrem tednu se je zadeva še poslabšala. Madež je še večji… V zgornjem stanovanju živijo čudni ljudje, ki niso lastniki in se o tem sploh nočejo pogovarjati. Še tega nočejo izdati, kdo je lastnik. Kaj lahko storim? Kaj lahko stori hišni svet? In sploh kdorkoli??
Hvala za vse informacije. Lp, Matena
Ja, hišnih svetov ni več (pri nas v bloku imamo zdaj zbor lastnikov). Upravnik pa je tisti, ki med drugim tudi ve, kdo je lastnik. Tako da obrni se nanj in bodi odločna, saj se dela škoda.
Pred leti sem stanovala s kolegico in nama je prav tako iz zgornjega stanovanja začelo zatekati v kopalnico. V tem stanovanju sicer ni nihče bival, ker je bil lastnik dalj časa odsoten. Poklicali sva hišnika in po nekaj časa razprav smo potem poklicali policijo, ki je vdrla v stanovanje in omogočila nujno popravilo – toliko da ni več dol teklo. Potem je policija stanovanje zapečatila.
Vem, da so zdaj drugi časi in da tvoja situacija ni enaka. Vendar pa nov stanovanjski zakon ureja marsikaj in upravnik bi to moral poznati. Če bo potrebno, se pa res posvetuj z odvetnikom.
Forum je zaprt za komentiranje.