Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koža na petah

Koža na petah

Punce, dajte mi povedat, kako ve rešujete tale problem s kožo na petah.
Ko sem bila mlajša, in sem videla kakšno “starejšo” žensko, ki je imela pete čisto razpokane, sem si rekla, da jaz pa nikoli. Pa res nisem imela, dokler nisem malo bolje pogledala. Kaj pa zdaj??

joj, pipi, tudi jaz sem se pred kratkim srečala z enakim problemom. in isto sem si včasih mislila o starejših ženskah. problm rešujem takole: zvečer si pete na debelo namažem z ognjičevo mastjo, obujem nogavice in grem spat. zjutraj pa so pete mnogo lepše. skratka po moje počijo, ker so presuhe, zato je bistvena vlaga. jaz si jih tudi sicer zdaj redno mažem z ranimi vlažilnimi kremami, kadar koli čez dan se spomnim.

ja, imam isti problem. si jih stalno drgnem s kamnom, pa če si slučajno ene par dni ne, imam res prav grdo. groza. pa opazila sem, da več hodim bosa, slabče je.

Meni pomaga Justova krema Pedicare. Nisem prepricana, ce je cisto prav napisano. Bela tuba z zeleno crto.

Takšna koža je znak zanemarjanja tega predela. Če sproti ne drgneš kože s pet, se le-ta zadebeli in potem ti samo pediker lahko pomaga. Ko se tuširaš, si vsaj z nohtom spraskaj kožo s pete, pa bo. Jaz teh problemov nimam in sem prepričana da prav zaradi tega, ker sproti odstranjujem odmrlo kožo. Pa s kakšno kremo se občasno namaži.

namaži si jih z balzamom za noge od baleje (DM). vsak večer in vsako jutro.

izredno pomaga!! le veselo na delo:))

Jaz se s tem nebi ravno strinjala. Se nam pač različno dela trda koža, moški je pa običajno sploh nimajo. Če boš preveč drgnila, boš povzročila samo nastajanje nove in bo še precej slabše. Obišči pedikerko, pa kupi si kako kremo z ognjičem. Pomaga tudi kopel-noge si izdatno namažeš z olivnim olljem po možnosti takim z ognjičem, jih zaviješ v vrečko, spneš z elastiko in namakaš. Preverjeno pomaga…

Jaz si zdrgnem s pilo pri vsakem tusiranju,vsak dan vsaj 1x, potem pa se vtrem vlazilno kremo, od Avona je fajna. To je rutina. Zagotovo imajo sportniki in tisti,ki so precej na nogah vecje probleme s tem.

Že dolga leta uporabljam Melem vsakič po tuširanju – nobenih težav.

Ej, punce. Hvala za nasvete.

Tudi meni je še lani pokala koža na petah… Tudi do krvi… Stran si je nisem praskala, ker je to počela že moja mama in je bilo le slabše…
Nato sem si v DM kupila kremo za noge od firme Scholl (mislim, da se tak napiše). Full sem bila zadovoljna in letos nimam nikakršnih problemov. Res pa sem si pete mazala (in si jih še) vsak večer pred spanjem.
Poskusila sem tudi DM balzam za noge, pa ni bila tako dobra. Ta je res the best.
Kolegica pa uporablja od Gehwohl – spet ne vem, če je prav napisano (kupi v lekarni).
Tiste oz. tisti, ki se jim noge veliko potijo, nimajo teh težav… Imajo pa težave z vonjem nog…
Mah… nikoli ni idealno…
R.

Eucerin-krema za stopala.

Trda koža na stopalih nikakor ne pomeni, da zanemarjaš ta predel, po tuširanju si vedno s pilico za kožo očistim pa ne pomaga, nit zelo mastne kreme mi niso pomagale in potem sem slučajno uporabila otroški Johnsons baby oil gel s kamilicami, ga je potrebno nanesti na mokro kožo in dela čudeže, vsaj pri meni.

Trdo kožo je potrebno redno čistiti oz. odstraniti. Ko je koža enkrat odsranjena, se ne bo nabirala, če boste uporalbjale sol za noge, ki trdo kožo zmehča in z malo truda ostrani, trde kože ne bo več.

Tudi jaz tako kot NINA uporabljam JUSTOVE zadeve in z nogami, nimam težav, krema za noge in sol je zame zakon.

lp

miša

Verjetno je precej odvisno kakšno kožo imaš, pri meni je očitno bolj problematična izsušenost na petah, kožo na nogah nasploh imam zelo suho, na otip je koža hrapava ampak ko namažem je čisto mehka…

Hrapava je zato, ker ne odstraniš odmrlih celic. Ko pa te odmrle celice zmehčaš s kemo, jih ne čitiš.

Samo s tem nisi naredila nič, razen boljšega občutka. Odmrlo kožo je potrebno odstranit. Jaz jo odstranim s priprvo za pedikuro v kateri je žiletka, prodajo jo v vsaki drogeriji, redno pa uporabljam, tako kot MIŠA kremo in sol noge .

lp

jaz sem si s britvico odrezala skoraj pol noge :))).

Sama uporabljam Avonovo kremo z granulami za odstranjevanje suhe kože, enkrat na teden, in pa vsak večer avonovo vlažilno kremo in sem zadovoljna.

Govora je o SUHI koži na petah, ne o TRDI koži. TO NI ISTO!!!!!

Vsakič, ko na podplatih in petah odstranimo vrhnjo poroženelo, suho plast kože, se bo spodnja pod njo zaradi pritiska teže telesa utrdila in nastal bo isti problem – koža je pač ogran, ki se obnavlja. in tudi odmrli del povrhnjce se vedno znova pojavi…..

Je pa res, da je hrapava, suha koža, nagnjena k pokanju tudi dedni pojav, še bolj pa se težava pokaže z leti zaradi hormonskih sprememb…Zato imajo starejše gospe bolj debelo plast, pa čeprav jo lahko redno odstranjujejo. Torej – najhujše nas šele čaka! :-)))

Sama se borim s to težavo tako, da poroženeli del kože vedno odstranim po kopanju (ko je koža malo “napita vlage” in mehkejša), s Sollingenovo britvico za ta namen – previdno -, nato pa stopala namažem s Freeman-ovim losijonom s slivo in mento.

Drugače pa še: čisto vsak večer, ko se vležem že v posteljo, privoščim svojim stopalom malo otroške kremice..in pomaga!

Lp,

vijol’ca

Hvala punce,
ste tudi meni dale dost nasvetov… :-))

Odslej bo kremica kar v moji nočni omarici…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close