Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek barvanje perila

barvanje perila

Ali kdo mogoče ve kje bi se v Lj. dalo pobarvati kak kos obleke? A to sploh kje delajo?

Na Rudniku nasproti strelišča je ena kemična čistilnica, kjer tudi pobarvajo v željeno barvo, celo usnje.

Nasmehni se, nekdo te ima rad................

Pa tudi kupiš si lahko barvo in barvaš doma…

Jaz barvo kupim in pobarvam v pralnem stroju.
Se obnese in pobarva enakomerno, saj novejše barve vsebujejo ali imajo priložena tudi sredstva za fiksiranje, tako da je barva obstojna !

Hm…na to nisem niti pomislila. Kje pa kupim to barvo? V večjih trgovinah ali prav v Mavrici npr.?
Pa hvala vsem:)

V Prometeju vem, da imajo tudi barve za tekstil.

Te barve iz Prometeja sem probala, pa je bilo vse videti zelo sprano, zvezda jaz si tudi nujno želim pofarbati eno svetlo krilo, ki mi leži v omari, se bom v bližnji prihodnosti pozanimala v tej kemični čistilnici na Rudniku.

Ma baje izgleda stavba bolj in manj zaprta, so pa je bilo že pred leti barvanje hlač okoli 3000 sit, veliko ane?

Jaz tudi dobro poznam ta del LJ in dvomim, da sploh obratujejo, pa cena je mogoče res malo previsoka ker itak krilo oblečem bolj malokrat…

V Mavrici kupi barve za oblačila, v taki manjši škatlici. Se izredno lepo pobarva, je obstojno, le prati potem stvari ne smeš več skupaj z drugimi.

Jaz kupujem barve v Mercatorju v Šiški – tam kjer so pralna sredstva, je prav dobra izbira in te barve so res kvalitetne. Jaz sem že na vseh forumih tolikokrat napisala, ampak bom še enkrat: barvam razne tekstilne izdelke že dolga leta, zelo uspešno v pralnem stroju, je tako enostavno, da bolj ne more biti – upoštevaj navodila ( razen če slučajno na kateri barvi piše da dodaj kilo soli – nikar, en lonček je zadosti). “Abšlesane” obleke se da tudi prav lepo osvežiti. Seveda pa ne moreš barvati črno v svetlo rumeno ali belo, za take podvige moraš razbarvati – za to obstajajo posebne soli, ampak to je pa že druga pesem. Uspešno barvanje. Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close