Pralni stroj
Prosim za nasvet – odločam se za nakup pralnega stroja Gorenje s 1500 obrati/min. Ali ima kdo takšnega (oz.podobnega), kako je zadovoljen, je ga vredno kupiti ali je dovolj z manj obrati,…. Razmišljam o tem, da če kupim takšen pralni stroj potem mogoče ne potrebujem sušilnega stroja (perilo dokaj ožeto, samo ga je potrebno dosušiti) Sedaj imam pralni stroj z 400 obrati (star 15 let) in imam zelo mokro perilo – tako da ne morem uporabiti niti sušilnega stroja. Zaenkrat mi ne gre finančno, da si privoščim oba.
Hvala za odgovore,
T.
Jaz imam takega s tisoč obrati in sem zadovoljna. Ni pa res, da perila, ožetega na 1000 obratih, ne bi bilo treba sušit. Vsega tudi ne smeš vrtet na maksimalnih obratih. Občutljive reči jaz vrtim na 600 obratov.
Glede teh pralnih strojev z zelo veliko obrati ti predlagam, da povprašaš kakšnega serviserja, ki servisira več znamk pralnih strojev, da ti bo povedal svojo oceno glede tega, koliko se te reči kaj kvarijo. Če se ena znamka bolj kvari od druge, bi jaz osebno raje dala nekaj več denarja za stroj, ki se manj kvari.
Predlagam ti, da pač kupiš pralni stroj, kot misliš da ti ustreza, in potem čez čas (morda drugo leto) kupiš še sušilnega, če ga boš pogrešala. Ne priporočam pa ti nakupa kombiniranega pralno-sušilnega, jaz sem najprej imela to kombinacijo in je zdaj, ko sta stroja ločena, delo mnogo lažje in bolje opravljeno.
Tudi sama prisegam na Gorenje in imam z njihovimi stroji že 15-letne izkušnje.
Za kombinacijo s sušilnim strojem ne potrebuješ stroja s 1500 obrati, čisto dovolj je tam do 1200; pri večjih obratih lahko centrifugiraš le brisače in npr. otroške tetra plenice, na moške srajce in ostala bolj mečkljiva oblačila in posteljnino kar pozabi, saj so potem zelo zmečkane in se fino namatraš, da jih lepo zlikaš – čisto po nepotrebnem.
Obvezno pa kupi pralni, nato pa še sušilni in ne kombiniranega. Zakaj? Zato, ker ima sušilni stroj boben brez luknjic, kar preprečuje muckanje in trganje perila; v kombiniranem pa se perilo zaradi luknjičastega bobna pogostokrat ujame in uničuje.Pa še kapaciteta sušenja je manjša v kombiniranem, kot samo v sušilcu….
Lp,
Pik’ca
ko sem jaz kupovala pralni stroj ( 2 meseca nazaj) mi je serviser – ki je moj kolega- svetoval naj kupim stroj z čim manj elektronike, inox bobnom.., ker imajo taki daljšo življensko dobo. Tako sem kupila Gorenje z 1500 obrati in sem ful zadovoljna. Res pa je, da na 1500 obratov še nisem prala, maximum 1200.
Punce hvala, odločam se za Gorenje. Zdaj (do srede) imajo v Metroju Avstrija akcijo takega pralnega stroja. Cena je ful ugodna, preračunano v SIT nekaj čez 80.000, pri nas pa krepko čez 120.000 SIT. Malo bom še povprašala in čakala na akcijo. Če katero zanima naj si ogleda Metro kataloge.
Lep pozdrav
T.
tak je moj:
http://www.gorenje.si/default.asp?id=36&aid=366
Za Simple & logical nisem sigurna, da ima mehansko upravljanje. Saj pravijo, da je elektronika fina (več funkcij in vsega) ampak,ko se enkrat pokvari je pa dosti dražje.mehanski pralni stroj spoznaš tako, da obračaš programator, če se vrti samo v eno smer je mehanski, če pa gre v obe smeri pa ni.
Nas Simple&Logical (WS 25)se v 10tih letih se ni nic pokvaril (trkam na les),dela kot urca, elektronika pa je tako preprosta,da je skoraj nemogoce,da kaj crkne, kvecjemu kak displej ali el.napajalnik. Mislim,da ta stroj pri nas kosta okrog 140 tisocakov.Zanimivo se mi zdi,da ga do sedaj se nikjer niso imeli v akciji.
Forum je zaprt za komentiranje.