nezrela prijateljica
prijateljici sva že kar nekaj le, nekaj pestrih let. prijateljica krepko presega trideset let in je od mene starejša osem let. vnaprej želim povedati, da je ne kritiziram ali obsojam, temveč da jo imam rada in bi problem rada rešila. Dekle ima še vedno močne osebnostne krize, išče se, nima partnerja, kar jo še dodatno obremenjuje. na vsaka dva meseca se dogaja, da me enostavno odslovi, da ne bova več prijateljici, pa je po 14-ih dneh spet isto kot prej. Išče si prijateljice, ki so ji podobne, kar pomeni,da so samske, da so pustile kariero oz. ljudi, ki so še v večji krizi, da jim lahko pomaga. Ni zadovoljna s svojim življenjem, s službo in tudi ne z ljudmi, ki so okoli nje. pride teden, ko je polna elana, načrtujeva, kaj vse bova skupaj počeli in ko že začrtava datum na koledarju pride teden, ko mi reče, da je bolje, da se ne vidiva več, ker se je odločila, da bo naredila red v svojem življenju in par ljudi “zmetala ven”. in to se vleče, vleče….jaz pa vztrajam in vztrajam in čakam, da ji spet posije sonce in bo dobre volje….
Draga Tobi! Če bi bila tale tridesetletnica prava prijateljica, bi bila vedno s tabo, ne pa da te meče iz svojega življenja in te jemlje nazaj. Verjamem da ima krize – ja pa kdo jih nima. Lepo in trezno ji povej kaj pričakuješ od nje, saj s takšnim otročjim obnašanjem ne moreta imeti pristnega prijateljskega odnosa.
Če se kljub temu ne bo spremenila, ti predlagam da si poiščeš kakšno boljšo prijateljico, ki te je vredna. Prijateljstvo je kakor ljubezen, oba moreta vlagati, sicer mine.
LP
J.
Draga tobi, danes že cel dan berem odgovore na katere bi najraje odpisal, pa sej ste kreteni. Ja na tvoj problem pa takole odgovarjam. Povej ji kaj dela narobe, ne je takoj odpisat, saj po tvojih besedah sklepam da jo imaš rada. Povej ji in če ti bo take stvari še delala jo ne imej za prijateljico ampak za znanko. Jo ni treba nikamor “poslat”, le družila se ne boš več z njo, če se pa kdaj na cesti srečata pa ne delaj zamere. Ogovori jo.
V glavnem povej ji in upam sa se bo rešil
Forum je zaprt za komentiranje.