iščem rešitev za …
Hojla,
bi vas prosila za mnenje oz. nasvet. Takale je situacija: z možem (brez otrok) sva par let nazaj kupila hišo in se jasno zakreditirala za naslednjih nekaj življenj. Ampak vsak mesec nama nekako znese. No, pa to ni bistvo problema, ampak se ga tudi tiče. Vedno bolj pogosto mi hodi po glavi, da bi vse skupaj pustila, prodala in bi nekam šla. Enostavno nimam več energije se ubadat vsak mesec s financami. Vedno bolj ugotavljam, da sva se z možem odtujila. Ne živiva več v zakonu, ampak bolj v neki skupnosti. Saj se pogovarjava, vprašava za nasvet in drug drugega podpirava v odločitvah. Ampak ni nobene romantike, nežnosti več. Seksava pa ….kaj je že to? Ali je on preutrujen, ali pa se meni, čisto po pravici, ne da. Po 14 urah službe samo še padem v posteljo. Potem pa si mislim, da sem (sva) se prekleto namatrala, da imava to kar imava. Pa nisem strašna materialistka, ampak domače okolje je res kot iz pravljice. Mir, gozd, srne. Se človek kar vpraša, zakaj mora sploh še hodit v npr. službo.
No, in da to ne bi bilo dovolj, mi je sodelavec (poročen, z družino) priznal, da sem mu ful blazno všeč. In za povrh tudi mene blazno privlači in so dnevi, ko premišljujem samo o njemu. Zavedam se, da če grem z njim do konca (ta hip sva samo pri pomenljivih pogledih in rahlih namigovanjih ter kao naključnih dotikih), bo to samo avantura. Rada bi imela spet samo svoj notranji mir. Naj ga pozabim in še tisto malo energije, ki jo ta hip premorem, posvetim možu in poskušam rešiti kar se da, ali pa naj vse skupaj pošljem nekam in se spustim v divjo avanturo? Če to naredim in zve mož, lahko samo še spokam svoj mali kovček in grem (to mi je jasno dal vedet, ko sva se spoznala).
Premlevam vse možne scenarije, pa pojma nimam kaj naj naredim. Za nov začetek sem še dovolj mlada (35), da pa se zataknem v tej situaciji naslednjih 50 let – ne hvala.
Lep pozdrav
Ah, tole sem še pozabila, da ne bi narobe razumeli: oba dela zato tako veliko, da lahko plačujeva kredite. Nobenega luksuza, večerjic, cunjic (samo kavbojke, ko so že tik pred razpadom), dopustov (doma). In bog ne daj, da se moj 14 let star avto pokvari. Bi bilo popravilo daražje kot je vreden avto.
Sta se ujela v materialnost in ostale vrednote so se izgbubile.Povej mozu kako se počutiš mogoče je on istega mnenja,pa prodajta kupita kaj cenejšega nekaj denarja pa dajta na stran za kakšno potovanje da zacelita rane in naredita nove temelje na odnosih.Seveda morata imeti to za skupen cilj,drugače pa bosta še dolgo ujeta v zlati kletki ali vsaj toliko dokler enemu ne poči film takrat pa se bo lahko prodalo.S sodelavcem pa še malo počakaj naprej skušaj doma rešiti.
Srečno
Odkrit pogovor bo olajšal zadevo,seveda se morata oba zavedati,da brez truda ni sadov ,mislim glede vajinega odnosa.Glede sodelavca pa bodi previdna:če si se poročila in svojemu obljubila zvestobo in spoštovanje se tega drži,če pa nista poročena so vrata še priprta in sporazumno greš lahko “na novo” svojo pot.Življenje je dolgo zato reši situacijo.S svojim obnovita medsebojen odnos,vezo,stik,če se ne premakne,potem razmisli kako naprej.
Jaz mislim, da se nebi smela zapletati.Pač si padla v neko depresijo -veliko se nas bo našlo v tvoji zgodbi, pač so take situacije.Probaj najti rešitev z svojim možem, ki ga sigurno ljubiš.Misliš da bi bilo z onim drugače?Ko z nekom začneš živeti je čisto drugače kot če se vidita samo, ko sta že oba naspana, sita, počesana itd.Doma pa tečni, lačni, prdimo, smrdimo no tako pač je.In s časoma bi se pojavile iste zežave.In bi videla, da nič nisi naredila.Zdaj so časi dopustov in si vzamite čas zase ter se pogovorita in se malo spomnita na srečne dni, pa bosta videla.Srečno!
ja, ja, valjda! Bi rad videl tele korenjake, ki bi bili v podobni situaciji, kako bi prodajali tisto, kar so si s trudom ustvarili. Sicer je to ena možnost, vendar najprej papir, svinčnik in kalkulator v roke, pa si izračunaj, če bi se ti to splačalo. Včasih zelo težko prodaš za toliko, da poplačaš pufe in da ti morda še kaj ostane. Da ne bo na koncu tako, da bosta od vsega tega imela samo manjše stanovanje in popolnoma nič drugega.
Da pa se tudi v takšni situaciji kot je vajina kaj naredit glede romantike in medsebojnih odnosov, samo malo več volje in energije bi bilo potrebno zbrat in če bi jo zbrala za sodelavca, jo tudi za moža lahko, a ne?
Prava slovenska finta.drag avto in lepa hiša, za v lonec nič, obleka porazna, dopust doma, odnosi skrhani. Sosedje pa le vidijo to lepo hišo in so nevoščljivi do nezavesti.
In zdaj bomo pa malo skakali čez plot, pa bo situacija rešena.
Najprej se pogovori s svijim možekom in uredi odnose doma. Nato si privošči dopust, pa naj na bajti ostane še kaka malenkost za dokončat.
Začni živet življenje, ne pa da se kar naprej matraš z materialom, ta te ne bo imel rad, ko boš ostala sama v pusti hiši.
Saj poznaš pesmico Vlada Kreslina!!!??
Pozdrav!!
Z vrstnim redom svojih problemov nas (sebe in nas ostale) malo zavajaš. Tvoj glavni “problem” niso krediti ampak tvoj sodelavec. Doma pač manjka romance, kar se zgodi večini, kaj šele tebi in tvojemu možu, ki trdo delata, da vzdržujeta “material”.
Vedno je najlaže dvignit roke in oditi drugam na lepše. Tudi ti imaš to možnost. Vprašanje je samo, če je to prava pot in če je tam res lepše.
Gony, se strinjam!
Brezveze postati žrtev hiše, službe, mode, a odnosi na nuli! Pol ko človek zboli uvidi, da je življenje falil na polni črti.
Sicer pa je urška35 že to ugotovila, sedaj pa ne ve, kako bi se iz tega izvlekla!
Kaj naj ti rečem; dobro razmisli kaj si TI želiš od življenja in ukrepaj.
Mislim, da bolje prej kot kasneje, ko pride še kak otrok in bo vse skupaj zelooo težko.
Good luck!
To mene tk spominja na stanje pri nas doma… Lepa hiša in drag avto, odnosi pa v k… Sreča, da ne bom več dolgo tu. Najbolj mi pa gre nha živce, ko pol mislijo da sem razvajena punčka od bogatašev… V bistvu sem si pa vse do sedaj sama zaslužila, še jem ne doma, se je že zgodilo, da nista bila zmožna kupit niti kruha.
Jaz bi ti tud predlagala mal več romantike… tako kto Boom. Narediš neko malenkost, pustiš možu sporočilce zjutraj, da ga maš rada, pod posteljo, pod blazino… Mu neseš zajtrk v posteljo… Karkoli.. Ga povabiš na sprehod. nalepiš puščice po tleh, ko vodijo do kopalnice z bano polno tople vode s peno pa vrtnicami, ko rpide utrujen domov… Po moejmse d a rešit, brezveze da zapletaš situacijo z razmerjem s sodelavcem, ker na konc boš in razočarana, in z možem ne boš mogla zgladit odnosov, lahk da se še ločita in boš še v večji stiski kar se tiče financ, pa še sama brez podpore…
xtmr,
si pa res nežna in prijazna punca. je lahko samo srečen tisti, ki te ima.!
se pa absolutno z vsem strinjam s tabo! treba je maksimalno vlagat v odnose, še posebej v partnerske, drugače se ohladijo in je iz dneva v dan slabše, bolj monotono in potem se pojavijo takšni in drugačni dvomi….
sicer pa, urška35, upoštevaj kak nasvet xtmr in bodi vesela, da imata vsaj štal’co, mnoge med nami pot do lastnega stanovanja (kaj šele hiše??) še čaka…..
Ja zdaj, ko ni več romantike pa hajd k drugemu. In ko bo tu zmanjkalo romantike ( in zanesljivo je bo) gremo dalje. Če hočeš lepo in kvalitetno preživeti svoje življenje se pač moraš malo potruditi. Poglej kako sta se trudila za te materialne dobrine, sedaj se pa potrudita še za duševne! Praviš, da se ti po dolgem dnevu od utrujenosti ne da več seksati! A z sodelavcem pa bi se ti dalo kljub dolgemu delovnemu dnevu? Že danes zvečer kljub utrujenosti gola zlezi možu pod odejo. Preverjeno deluje! Pa ne boš verjela kako te utrujenost mine!
Mislim, da je najpomembnejše, da se najprej pogovoriš z možem, ugotovita kaj se rešiti da in ali imata še oba iste želje. Če je med vama še vedno spoštovanje in ljubezen jo hitro neguj oz . naredita nekaj za to. Pa ne rabiš denarja, da je večerja ob svečah, da greš na sprehod v lepo naravo … Če pa res nista več za skupaj pa se sporazumno razidita, prodajta hišo in si finance razdelita, ti pa začni novo življenje, ki pa ne sme imeti nobene veze s tvojim sodelavcem, ker je poročen in v tebi išče le avanturo. Ti pa boš (če se boš ločila) še bolj ranljiva, v tem primeru ti rajši predlagam druženje s prijateljicami.
Upam da se boš rešila iz tega kroga!
J.
Forum je zaprt za komentiranje.