Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek rabljena oblačila

rabljena oblačila

Pospravljala sem garderobno omaro in ugotovila, da imam kar nekaj cunj, ki jih ne nosim. Včasih sem oblačila nesla na Karitas, sedaj pa imam res nekaj takih, ki so popolnoma ohranjene (malo nošene) in so bile kar drage. Vem, da obstajajo Second hand trgovine, pa ne vem, če odkupujejo takšna oblačila. A mogoče kdo pozna kakšno tako trgovino oz. kaj bi lahko naredila z njimi, dabi jih prodala??
Hvala za nasvete.

LP

Ja ena je bila tam nasproti Prometeja, v Lj., blizu hotela turist. Lahko daš pa na oglase in kaksen radio (npr. ognjišče) al pa v časopis. Je pa seveda najleše podarit-veliko je ljudi, ki nimajo dovolj denarja da bi si kupili, pa bi si tudi zaslužili kaj lepšega za obleč.

jaz sem se tud hotla full oblek znebit-hlač,plaščev puloverjev-vse lepo ohranjen pa nikjer niso hotl vzet.Tle pri nas vse second hand trgovine rabljene cunje uvažajo iz Amerike,Kanade….ne vem v čem je fora,da ne vzamejo še naših.Stara oblačila lahko daš samo na Karitas,probaš prodat/predelat(težko izvedljivo) al jih pa vržeš v smeti…

Podarite jih lahko ljudem, ki živijo na socialnem dnu !

Če vas zanima naslov , ga napišem !

lp iza

Žalostno je edino to, da na Karitasu preveč pod drobnogledom gledajo ali so cunje nove, malo rabljene,… Če je res stiska oblečeš, pa tudi če niso čisto po tvojem okusu. Važno, da cunje niso strgane, zakrpane,…
Tudi jaz imam nekaj lepih cunj in jih podarim komu, ki je v stiski oz. si jih ne more privoščit.

L.P.

Enkrat sem nesla precej oblek na Rdeči Križ v Kopru. Vsa oblačila so bila na sveže oprana in zlikana ter lepo zložena po škatlah. Pridem tam, jim rečem, da imam 3 škatle in vprašam, kam naj jih dam. Ženska, ki je delala tam, me čudno pogleda in vpraša, kje imam potrdilo čistilnice, da sem nesla vsa oblačila kemnično očistiti. Rekla sem, da sem jih oprala, ona pa: cisto nic me ne briga.. ce niso bila oblacila v cistilnici, mi jih ne sprejmemo. Sem si mislila… ko jih gleda, kretene.. in vse skupaj odnesla na Karitas. Tam niso cisto nic “tezili”.

Aja.. se zgodbica, ki se je pripetila mamini sodelavki. Odnesla je nek star plasc na Rdeci Kriz. Dejansko je bil lepo ohranjen, samo njej ni bil vec vsec. Cez nekaj dni je srecala po mestu tisto zensko, pri kateri je pustila plasc. In kaj je imela na sebi? hehehe… e ja… ravno njen plasc. Revica, najbrz ga je ona bolj potrebovala kot kaksni drugi….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close