Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Našla deodorant brez ALUMIMIUM CHLORHYDRAT!!!

Našla deodorant brez ALUMIMIUM CHLORHYDRAT!!!

Sem pregledala nekaj deodorantov po dm-ju in našla deodorant brez nevarnih sestavin – ALUMIMIUM CHLORHYDRAT. Te sestavine ni napisane na vsebini deodoranta CLINIANS.

Če najde še kdo kakšen deodorant, brez nevarnih sestavin naj sporoči.

Lp

AMAI, MALIZIA, NAOMI

Pa menda ta sestavina sploh ni nevarna, kakor se je pisalo. In je vse skupaj le nateg…. sicer pa si ne predstavljam, da ne bi prodajo “nevarnih” deodorantov že zdavnaj prepovedali…

LP.

Nivea – pravkar vidla v mercatorju, ampak ne vsi Fresh se mi zdi. Imam zdej kar eno manijo, da po trgovina gledam kateri deodoranti ne vsebujejo “ALUMIMIUM CHLORHYDRAT. Doma sem se kar zgrozila, ker imam vse deodorante, ki vsebujejo to sestavino. In ravno to počnem, brijem pod pazduho in mažem z deodorantom. Hvala ker ste me razsvetlile. Prenašam to novico tudi vnaprej, tako da mislim, da bodo kmalu moralli vsi začet proizvajat brez tega, ker je nastala prava vojna okrog mene in sicer v odkrivanju kdo pa nima?

Urška

Kok ste smešne!!

Milijon bolj škodljivih stvari je kot ta aluminijeva spojina.
Stavim, da vas vsaj polovica kadi pa vam niti na pamet ne pade da bi nehale.

Histerija brez potrebe.

:):) ampak res…ko bi vi vedle kaj vse jeste, pijete, dihate, mažete… Punce, čimmanj umetnega nase in vase je največ kar lahko naredite.

Veš kaj galasi: ne kadim, ne pijem, ne pijem kave, poskušam zdravom živeti,….. Zakaj bi po nepotrebnem – kljub temu da je zrak slab in da smo ze tako vsi zastrupljeni se potencirala zadeve z enimi dodatki v deodorantu. Pol je pa res najbolje, da se na nobeno stvar vec ne oziram, zacnem kaditi, se ga mal zapijem – sej je tako vseeno.

Ce ti polemike niso vsec se ni treba vkljucevati – to je preprosta resitev. Jaz sem hvalenzna puncam za opozorilo. Se enkrat hvala. Tud kozmetiko ki jo kupujem izkljucno od enega proizvajalca – vedno pogledam kaksne sestavine ima in do sedaj se nisem dobila informacije, da bi mi ta dodatek v deodorantu lahko tud mogoče nekje v prihodnosti škodil. In zakaj ne bi preprečila?

Urška

Drage damice,

se moram oglasit! Torej k stvari Aluminijeve soli niso toksične, zapirajo pa žleze za izločanje potu. Če v deodoransu ni Al-soli je pa kakšna druga svinjarija, ki zapira potnice. In to, prav to (pravijo!!!!) je škodljivo za telo in okoliške žleze. Ker so pa deodoranti dober posel, ter neka firma X pogrunta nadomestilo za Al-soli, sproži govorice kako je Al-sol v deotih strupena. Vesoljni folk pa pade na finto in kupuje, ter povecuje profit firmi X.
Industrijska špijonaza pa kaj kmalu odkrije snov XY v deotih firme X in kopirajo izdelek, ali pa sprožijo kontra govorice…………..

In psi lajajo, kolona gre dalje, babe pa kopujejo enkrat eno, drugić drugo svinjarijo, firme tipa X, se pa debelijo.

Jest res preveč vem,

JOHANUS

Tako je, kot je JOHANUS napisal.

Škodljivo je to, da antiperspiranti (ne deodoranti!!!) preprečujejo potenje, kar za žleze v okolici ni najbolj zdravo. Namesto, da bi pot iz telesa spral svinjarijo, ta ostane not.
RAZLIKA:
deodoranti – preprečijo neprijetne vonjave, ki nastanejo zaradi razkrajanja izločenega potu
antiperspiranti – preprečujejo potenje

V rakastih celicah so sicer našli tudi sledove aluminijevaga klorhidrata, našli so pa še tisoč drugih svinjarij, ki jih dnevno spravimo vase.

INFORMACIJA JE (kar je bilo tudi na različnih medicinskih straneh objavljeno) PRETIRANA!

Tisti, ki vam pač ne paše uporabljat deodorantov brez te snovi, jih pač ne uporabljat, ne rabite tu na forumu pisat kako smešne smo in koliko drugih škodljivih snovi še vnašamo vase ipd. debato o škodljivih snoveh lahko udarte kje drugje, marjeta nas je vprašala, če kdo ve še za kak deodorant brez te snovi, ne za naše mnenje o tem.

ja, NIVEA FRESH je brez, pa Mercatorjev deodorant tudi.

Kot je bilo že napisano, vsak deodorant, ki ni antiperspirant, je brez tega. Vitaskin, Balea, Mercator…. Če ne maraš antiperspirantov, pač uporabljaš navaden deodorant. To je res tvoja izbira.

Če pa to počneš samo zaradi tega, ker verjameš tistemu čudnemu neargumentiranemu mailu, je pa to pomilovanja vredno.

Zgleda, da so res nasedli na to o aluminiju. To ne drži, lahko uporabljaš kateri koli deodorant, ki ga imaš doma. Druge stvari bolj škodijo kot to in, če bi bilo to res, bi bil večji kaos okoli tega in bi počasi začeli že ukinjat vse te sestavine. So pa res bolj škodljivi antiperspiranti, ker potenje zadržujejo.

Čredni nagon deluje!

Mislim da je dr.Pusenjak na forumu ginek.in porodnistvo prav fajn odgovoril na to bedarijo, malo pobrskajte…pa boste vidle da gremo iz ene naivnosti v drugo….zal je tako kot pravi Johanus, ce ni prvo je pac nekaj drugega 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close