lajšanje bolečin
Kamilice. Zvrhana žlica (ali 2 vrečki), preliti s skodelico vrele vode, pije se toplo in je staro in priznano sredstvo proti krčem. Lahko je tudi malo baldrijana zraven.
Pravilna lega. Na hrbtu, dvignjeno zglavje, noge pokrčene v kolenih, lahko podložene z blazino. Dlani narahlo položiš na spodnji del trebuha.
Termofor položiš na trebuh. Če ga nimaš, lahko z vročo vodo napolniš kako plastenko, dobro zapreš in oviješ z brisačo. Eveline uporablja namesto termoforja fanta. Pametna punca, je za poskusit. 🙂
Če vse skupaj ne pomaga, oz. za v službo, pa tablete. Tudi meni najbolj pomaga nalgesin ali pa bonifen. V hujših primerih je pa treba do zdravnika, ker so močnejše tablete samo na recept.
Mandarinca, meni tudi pomaga naklofen… To je najbolj pomembno zame, ko ne morem niti dihati od bolecin.
Blondi, tudi jaz imam mocne migrene. To je ena izmed najhujsih bolecin, ki jih poznam. Zelo mi pomagajo tablete Imigran, ki se jih dobi le na recept. Seveda vzeti moras tableto, cim zacnes cutiti, da te bo zacela boleti glava. Enkrat ko te ze boli, je prepozno in nimas kaj narediti.
Res, najhuje je, ko te boli glava cel teden, neprestano. Takrat ne morem poceti nic. Se dobro, da studiram in ne delam, ker pac takrat preprosto ne grem na predavanja, ker ne morem.
Kaksne druge resitve kot da, da se filas s tabletami, ne poznam… na zalost.
Tudi jaz sem imela včasih strašne migrene. Dokler nisem v spalnico prinesla sivke (eterično olje, posušene, ali kar rastlino). Sivka pomirja in ker je migrena “neobvladovanje stanja”, stiska, stres je to, to. Glede na to, da nisem imela migrene že zelo dolgo, bo že držalo. Je za poskusit. Ne dvomim, da tablete tudi dobro učinkujejo, so pa smrt za želodec.
Forum je zaprt za komentiranje.