Nasvet-obrezati da ali ne?
Lep pozdrav!
Morda naslednje vprašanje ne sodi na ta forum,pa vseeno…..morda dobim pameten nasvet.
Situacija je takale:imam nekaj let starega sinčka.Glede na to,da mu nikakor ne spravim kožice čez lulčka-to uspe le njegovi dr.pa še to potem teče kri in je jok in stok še par dni,nisem sigurna ali naj se odločim,da mu kožico zarežejo,ali naj počakam in se bo morda zadeva uredila sama od sebe.
Nekje sem namreč dobila informacijo,da baje moški doživljajo s tem celo travmo,ker je sam poseg sila neprijete in še kasneje nastajao težave.
Lepo bi vas prosila,kakšne izkušnje imate s temi zadevami in kako naj se odločim!
Vem,da se sliši malce smešno,ampak rabim nasvete iz prve roke.
Vsem najlepša hvala,in lep dan še naprej
Tole bo nasvet iz “druge roke”, sem namreč mama kratkohlačnika, ki je imel enake težave.
Takole smo jih rešili: ko je urolog uspel kožico odluščiti od glavice, smo (seveda ne po njegovem nasvetu, ampak po lastni zdravi pameti, ker smo to delali že tretjič!!!) takoj odbrzeli domov in med kožico ter glavico na debelo namazali Tobrex mazilo. Če ne bi, bi se zadeva spet sprijela, čeprav je zdravnik (že tretjič!!!) trdil, da se ne bo. In tako smo nekaj dni s stisnjenimi zobmi in tudi s kako solzo vmes lulčija namakali v kamilice, nato pa ga na debelo premazali. Vsaj zjutraj in zvečer. Malo je peklo, bilo je otečeno, a je minilo. Predvsem mož je vztrajal pri tem, da je problem treba odstraniti čim hitreje, ker si ni znal predstavljati, kakšen šok bi fant lahko doživel kasneje, ko bi se mu med pettingom ali ljubljenjem kaj zatrgalo. Iz tega sklepam, da je verjetno lahko taka izkušnja neprijetna.
Toplo ti polagam na srce – vztrajaj pri zadevi in jo poskusi rešiti.
Tudi mi smo našemu malčku vlekli kožico čez glavico zelo pogosto-nekajkrat tedensko…do nekako prvega roj.dneva.Šlo je gladko,potem smo vse skupaj malce zanemarili in glej.začelo se je zatikati.Mož mu je potegnil kar malo na silo in zabolelo ga je.To zopet delamo redno-3-4krat tedensko in stvar gre lepo gor in dol.Ne vem,če sem kaj pomagala,a to je naša izkušnja Obrezati da ali ne pa bo presodil vaš osebni zdravnik v pogovoru z nasvetom in vašo željo..LP
Brez skrbi, na pravo mesto si se obrnila, sam ne vem zakaj tolko ženskih odgovorov, ker nobena nima praktičnih lastnih izkušenj. :)))
Iz prve roke ti povem, da so mene obrezali v 6 razredu OŠ.
Na polikliniki v LJ so mi dali narkozo (neki čez nos, da sem hitro zaspal). Čez eno uro ali več, ko sem se zbudil iz narkoze, je bilo že vse opravljeno (operacija) in sem lahko šel takoj domov s starši. Doma sem bil 14 dni in potem sem šel spet v šolo.
Seveda ima pač vsaka kakršnakoli operacija pač tudi nekaj neprijetnosti pri celjenju rane, zato sem bil pač doma 14 dni. Vendar ni bila nobena tako huda, da bi jokal ali pa da bi trpel zaradi bolečine. Prve dni je pač malo bolj pekoče, recimo pri hoji, ko sedrgne ob hlače in posebno pri lulanju. Potem je bilo potrebno vsak dan previjati oziroma menjati gazo in pomakati v kamilice in hoditi k svojemu zdravniku na kontrolo in tudi menjavanje gaze. Meni je bilo najbolj boleče odstranjevanje gaze od lulčka(glavice) ker se je včasih prijela. No, ampak v tolažbo, tako je bilo pred 20 leti, danes pa sem prepričan, da ni tovrstnih neprijetnosti. O kašnih travmah pa prvič slišim od tebe, da bi jih kdo imel. Nekateri si želijo še pri 30-ih ga dati obrezat pa nimajo nobenih težav.
Čez tri mesece na morju sem se veselo že naskrivaj igral z njim in bil je že v pravem trdnem stanju, ne da bi čutil kakšne posledice. :)))
Skratka,jaz bi svetoval takojšnjo operacijo in teh težav je za vekomaj KONEC. Meni je veliko ljubši obrezan, je veliko bolj higienski, nikdar nisem imel kakršnihkoli težav z njim. Tudi moji ženi je ljubši obrezan…pravi da je bolj sexi glavica :)))
sicer tud jest nebi smela dajat kakršnihkoli nasveto, ker nimam lastnih izkušenj, vsaj na seb ne, pač pa preko partnerja….res so obrezani veliko bolj higienski, kar je še bolj dobrodošlo za ženske…..tudi na “pogled” mi je bolj všeč…pa še to, mislim da glede na to kakšne odgovore vam daje zdravnik, a ste morda razmišljali, da bi se obrnili na koga drugega, vem da je lahko težko, vendar gre za zdravje in spolnost vašega sina
veliko sreče, pilar
lej tko je jst sm biv star 3 leta ko so me obrezali zaradi istih tezav..pa ti morm povedat da nimam sedaj nikakrsnih tezav s sexom oz kozice sploh ne pogresam.imam pa prijatelja ki mu to niso storili ko je biv majhen pa ga zdj skoz boli ko sexa…tako da moj nasvet je da ce ne gre drugace pac obrezat saj to ni tak bav bav ves…nisi za nic prikrajsan…ti povem iz lastnih izkusenj…ce te pa sekaj zanima pa prasaj
Jaz sem se dal obrezati, ko sem bil star 34 let (bolj zaradi medicinsko-higienskih razlogov), pa moram reči, da prvih nekaj erekcij po operaciji je res lahko hudo bolečih…
Je pa velika prednost biti obrezan – bolj zaradi higiene kot pa zaradi sexa. Sedaj, ko imam sina, ob prvi malo bolj resni komplikaciji s kožico pri njegovemu lulčku, ne bom kaj dosti razmišljal o odstranitvi…, saj vem, da bo lažje prenesel operacijo, ko je še majhen.
Upam, da te ne moti, če bo kdo potem mislil, da je pa tvoj sin musliman!:)
vem da jih je dost takih, k misljo, da so obrezani kr vsi muslimani, po eni strani kr žalostno, ker ubistvu ugotoviš, kolk je še vedno neizobraženih med nami, čeprav bi po moje lahko to že štelo med osnovno izobrazbo al pa kar celo kot samoumevno
sam na koncu se bojo pa ta obrezani njim smejal, ne ozirajte se na izjave nepoučenih, pa naredte kar je boljše za zdravje vas in vaših sinov
lp pilar
Tobrex je mazilo (rahlo antibiotično), ki ga dajo zdravniki tudi za kaka vnetja na očeh. Je strašno mastno, pa še vnetja zdravi. Mislim, da ga v prosti prodaji ni. Pojdite najprej k pediatru in povejte, kaj imate namen početi, napisal vam bo recept. Naša pediatrinja je bila mnenja, da delamo prav, bilo ji je jasno, da dvakrat nismo uspeli, ker se je kožica prilepila nazaj. Čeprav pa smo sistem pogruntali sami! Včasih se vprašaš, od kod nekaterim zdravnikom diploma…
Če bo vaš pediater sodelovanje odklonil, vam še vedno ostane beli vazelin, ki se dobi v lekarni v prosti prodaji. Glede mastnosti je enak, nima pa antibiotičnega delovanja. Mislim, da tudi po tej poti ne bi smelo iti nič narobe.
Pa še starševski nasvet: vstrajajte, ker dete se bo pošteno branilo… Prepričujte ga, založite ga z bonboni, obljubite (in potem tudi kupite) mu kaj, kar ima rad… Po svojem sinu sodeč stvar res ni bila prijetna, a sedaj je v redu.
ŽELIM VAM, DA USPETE!
Če pa se bo želel obrezati, pa naj to stori po svoji presoji, ko bo dovolj velik. Sem mnenja, da je tisti kos kožice tam z nekim namenom – verjetno čuva občutljivo glavico, da ne bi postala manj občutljiva. Ne vem, nisem moški. A običajno dam prav NARAVI, ne pa človekovim muham.
človeške muhe??? no ja kakorkoli že
sicer se pa tobrex (mazilo za oči) dobi le na recept
moje mnenje, kakšnih travm zarad tega, ker so ga dali obrezat oziroma obžalovanja, če se bolje izrazim sigurno ne bo mel, bo pa kar nerodno, če ga bote vsak dan matral in mu vlekli kožico, a si lahko zamislite kok to boli???
lep pozdrav, in povdarjam, da je to samo moje mnenje
pilar
Maš prav, da nič ne veš, ker nisi moški.
In ti boš raje mučila otroka do polnoletnosti za raznimi podkupovanji (že to pomeni, da mu ni prijetno in da je boleče, kar mu bo pustilo posledice v tazgornji glavi), in potem po 10 letih mučenja boš mu rekla, zdaj si polnoleten, zdej se pa lahko obrežeš!!!???
Takšni imajo pa res lahko travme. Glih v najbolj občutljivih letih, naj si ga bi pa dal obrezat. V teh letih je recimo še mnogo sošolcev in sošolk nezrelih in bi bil vzpostavljen raznim zajebancij in posmehovanj…
Že jaz v 6 razredu O.Š sem bil prepozno obrezan, k sreči ni noben zvedel, da sem bil tam operiran (pa tudi če bi vedeli, ne bi vedeli kaj je to pomenilo).
JAZ SIGURNO NEBI ŽELEL BITI TVOJ SIN ALI PA BITI V SINOVI KOŽI!
p.s. me prav zanima če tudi pri sebi upoštevaš pot NARAVE in ne človekovim muham, mimogrede tudi te tvoje kreme in razne maže proizvedene v tovarni niso to, kar je priskrbela NARAVA 🙂
upam, da nimaš proteze ali očal…
Pravzaprav se nisem mislila mesati v tole debato pa nisem zdrzala. Najprej upam da vas precej ve da obrezovanje ni samo muslimanska zadeva ampak da to delajo tudi Zidje, tudi Kristus je bil obrezan, zato to vsekakor ni nobena grozna zadeva. Zidje to naredijo komaj rojenim otrokov in to brez uspavanja, ker novorojencka to enostavno ne boli in je to najboljsi nacin da mu preprecis probleme z raznim nabiranjem bakterij ..tam okoli v kasnejsih letih. Ponavadi majhi otroci nimajo s tem nobenih travm, ce se jim vse lepo razlozi, kolikor pa je fant vecji tezje je. Pa lep pozdravcek
Tudi jaz se nisem mislil mešati v debato, ampak ne zdržimmmmm!!
Če bi bila to samo muslimanska zadeva….potem kaj??? Je to grozno?
Če pa to delajo Židje in če je bil Kristus obrezan, potem to ni nobena grozna zadeva???? Kakšno merilo pa je to???!!!
In novorojenčka ne boli????!!! Seveda ni še noben novorojenček povedal, da ga boli :))) A si katerega vprašala???
:)))
Kot se ti ne moreš vzdržati, se tudi jaz ne morem.
Mislim, da se je aaa jasno izrazila: Če to počnejo Muslimani, je grozno. Če pa Židje, je pa to popolnoma v redu stvar. In da ne govormo, Kristus je bil obrezan, torej je to OK! Daj, daj….
Tista kožica nečemu služi! Zaščiti glavico! In tisti, ki s(m)o obrezani, vemo, da glavica postane manj občutljiva, sčasoma. Tisto glede higiene pa: tisti, ki skrbi za higieno, bo imel čistega, pa naj bo obrezan ali pa ne. Tisti, ki je pacek, pa si ga naj kar odreže, ali kaj?????? Glavno, da ne bo umazan :)))
Glej no, kako ste se razkokodakali, milostljivi gospodje…
Kdo pa je govoril o nategovanju kožice do polnoletnosti?
Torej, še enkrat: zdravnik je odluščil kožico od glavice, naša naloga pa je bila teden dni negovati rano na tak način, da se ni ponovno sprijela. In po tednu dni (pa res nič več kot tednu dni!!!) je bil mali lulek “ko nov”. Kožica je lepo šla preko glavice, travm ni nobenih, otrok pa se z njim veselo igra naprej…
Ja, bbb, tako je, kot si napisal – kdor si ga umiva tudi pod kožico, nima nobenih težav.
Pa še ena misel o obrezovanju: tudi ženske ponekod obrezujejo. Seveda z nekim, samo tistim plemenom znanim namenom. Pa menda ne boste rekli, da naj prevzamemo še ta običaj???!!!???
Pa brez hude krvi, gre samo za mnenja!
Pol pa ti bbb narobe misliš, tale aaa je rekla, da se poleg muslimanov tudi drugi obrezujejo…. s tem je povedala, da ne drži rek, češ če si obrezan si musliman. (nekateri se nočejo obrezati, ker se bojijo, da bi se jih zmerjalo, da so muslimani). Beseda “groza” pa se je porodila samo v tvoji glavi in si jo prinesel ti v ta forum.
Prav tako nimaš nimaš nič v spodnji glavi še manj pa v zgornji…svinjarija se zmeraj veliko bolj nabira za kakšnim robom, kot pa na kakšni gladki površini. Tako je tudi z obrezanim tičem, kjer se bakterije in ostala nesnaga skrivajo pod kožo in je potrebno veliko bolj temeljito umivanje kot pa pri obrezanim tičem. Glede da take neumnosti pišeš, sigurno nimaš jajc.
Moja glavica ni čist nič manj občutljiva tudi sčasoma ne, ne vem kje si to pobral. Verjetno si ti eden tistih s travmo, ki je imel tako mamo kot je kaja.
pa brez zamere…
p.s. pa se vzdržuj al pa ne, to so tako znana dejstva, ki so napisana v vseh svetovnih literaturah, pravtake so tudi moje izkušnje…tko da s svojim bbblebbbetanjem ne boš nobenga prepričal :)))
Prvič: Kolikor je znano, kokodakajo samo kokoši in TI
Drugič: Ti govoriš o polnoletnosti … in prepričuješ ostale mame, da morajo biti zelo vztrajne, ker je boleče in se bo otrok upiral in jim zaradi svetuješ, da jih morajo podkupovati z bonboni pa….
Tretjič: hudo kri ti zganjaš, ker vidiš da je večina nasprotnega mnenja ko ti, prav tako so vsi obrezani s prve roke povedali, da so zelo zadovoljni in da jim danes nič ne manjka in bi isto naredili ob težavah s svojim otrokom isto brez pomisleka.
Četrtič: ti mešaš ene obrede raznih plemen s sedajno medicino in odpravljanja težav¸
Petič: kaj je bolj higiensko sploh nima zveze z umivanjem, nekaj o tem je že eden pred mano neki povedal. In to je tudi splošno znano in ti ne boš z drugačnim s mnenjem prav nič spremenila.
Šestič: ti se nekaj vtikaš o občutkih v moških zadevah, ko nimaš nič pojma, kot jaz nikoli ne bom imel pojma o občutkih pri porodnih težavah…
Zaključek: Če so to tvoja mnenja, so pa res na zelo nizki intelegentni osnovi brez vsakršnih argumentov. Se mi kar smili tvoj sinek…kolko je mogel pretpet, pa KOLKO BO ŠE MOGEL :)))
Oprosti, ampak aaa je napisala tole:
“…obrezovanje ni samo muslimanska zadeva ampak da to delajo tudi Zidje, tudi Kristus je bil obrezan, zato to vsekakor ni nobena grozna zadeva.”
Tako da besede “groza” nisem prinesel jaz, samo obregnil sem se vanjo, kot ti.
In če misliš, da vsak tisti, ki misli drugače kot ti, nima nič v glavi, nima jajc in podobno, potem pač misli tako še naprej. Lep dan ti želim.
Seveda so vsi obrezani povedali, da so zadovoljni, kaj pa jim preostane drugega? Naj se pritožijo? Naj zahtevajo, da jim jo nazaj prišijejo?
Ne morejo. Zato pa morajo biti zadovoljni. Seveda tisti, ki so bili obrezani zato, ker drugače res ni šlo, so pač lahko res bolj zadovoljni, kot prej. Če pa se to da rešiti kako drugače, na primer samo s prirezanjem in potem enotedenskim mazanjem in je potem OK, potem ne vem, zakaj bi kdo kar odrezal. Otrok pač nima besede pri temu, kdo ga pa kaj vpraša, staršev si tudi ne izbere sam.
Forum je zaprt za komentiranje.