Zveza
Imam vprašanje.Zaljubljena sem v fanta,ki še ni prebolel svoje bivše;zanj je ona,kot pravi,ideal,preko katerega ne more.Ko sva skupaj se crkljava,pogovarjava,v njegovem naročju sem se včeraj izjokala,ker mi je bilo hudo,ko mi je rekel,da se ne vidi z mano.Je pa rekel,da se želi družiti z mano.Ko sem ga vprašala,če je vsaj 0,4 procenta možnosti za naju,je odgovoril pritrdilno.Včeraj me je celo popoldne tolažil…božal mi je lase,dokler sem jokala…jokal je z mano…Rekel mi je,da se ne vidi z mano..zvečer me je,tako kot je obljubil,poklical,da mi zaželi lahko noč…rekel mi je,da bo prišel pravi zame in da ve,da bom srečna.Povedala sem mu,da si želim samo njega.Srečna sem,ko sva skupaj.Dvakrat sva bila že intimna.Priznal mi je,da ni zaljubljen vame…a da mi želi biti prijatelj..ampak tako lepo me boža po laseh…..včeraj sem se v njegovem objemu tako izjokala..tolažil me je….me božal….mislim,da mu paše samo božanje….še ni prebolel tiste manekenke(bila je svetlolasa,zelo visoka…),kot pravi,njegov ideal….hotel se je poročiti z njo,a ga je po petih letih zapustila.Pravi,da zdaj išče pravo,češ,da jaz nisem.
Komaj čakam,da se spet dobiva,rada bi se ljubila z njim.Ker ga ljubim.Povedala sem mu to in pravi,da je zelo lepo to.a jaz si ga vseeno spet želim crkljati.Želim si njegove dotike,čeprav nisem njegova sanjska ženska očitno.Ali ima ta najina “zveza”možnost preživetja,uspeha?On pravi,da ga privlačijo svetle,visoke ženske.Jaz nisem takšna.>pRAVI,DA SEM krasna,ampak se ne vidi z mano…A vseeno se bova najbrž spet crkljala….
Kam to pelje? Sicer se zelo zelo lepo razumeva.Res zelo.
Kaj naj storim? Jaz sem 26,on 28 let star.
Če boš vztrajala z njim, boš želela vedno več od njega, kar pa ti ne bo mogel dati (čustveno varnost, predanost, …). Prepiri se bodo vrstili, metala mu boš naprej: “Kako moreš biti z mano, pa se nočeš zavezati!” On bo zaprepaden odvrnil: “Pa saj sem ti že na začetku povedal, da ne bo nič iz tega!” No, ko bo on imel dovolj, te bo pustil, ti pa boš jokala in preklinjala moški svet.
Punca, verjemi mu, kar ti ta fant govori. Ti si želiš resno, ekskluzivno zvezo, on pa bi rad samo malo božanja. Ti si mu dekle za prebolevanje in nič drugega. Če boš ostala, potem si za posledice odgovorna sama.
Sem bila tudi jaz v taki vezi in to 2x. Takrat mi ni bilo čisto jasno, a se name lepijo samo taki tipi, al kaj?
Za enega sem že takoj vedela pri čem sem, pa če povem po pravici, sem z njim samo malo dolgčas preganjala. Zato tudi ni bilo kakšnih večjih pretresov, ko sva prekinila najino vezo, kakršna koli je že pač bila.
Pri drugem je šlo pa z kar nekaj več problemi. Tudi on je govoril, da sem super punca pa oh in sploh, ampak zaljubljen pa vame ne bi mogel biti nikoli. Halo!! Kaj je pa potem delal z mano. To si seveda mislim sedaj. Takrat sem pa bila srečna, že če me je samo pogledal. Na srečo me je pustil, preden bi se preveč zapletla. Takrat mi je bilo seveda zelo hudo, zdaj pa vem, da se je zgodilo kar se je moralo. Pa sva se nekajkrat še videla in vedno mi je bilo hudo za njim. Zdaj, ko je preteklo veliko časa, pa ga vidim brez kakšnih svojih čustvenih izpadov in idej – kako bi bilo če …. Ker vem da tega če… pri njem ne bi nikoli doživela, kot sem si jaz predstavljala.
Dve leti nazaj sem bila na istem kot ti,ampak sem kar upala in upala…To se je vleklo skoraj celo leto in vedno bolj sem trpela. Ampak hvala bogu sem spoznala,da to nikamor ne pelje in sedaj sem srečna.ker imam svojega novega srčka in vem,da me ceni,ima rad,spoštuje in ne vlagam ljubezen v nekaj brez zveznega.Ampak dokler sama ne boš tega spoznala,ti nihče ne more pomagati,lahko ti samo svetujem,da jemlji to kot neka lepega in ne naveži se preveč ter upam,da boš našla srečo pri nekom,ki te je veliko več vreden,srečno…
Preberi toliko krat, dokler ne boščisto razumela:
Če se zaljubite v nekoga, ki vas ne ljubi, bodite nežni s sabo. Z vami ni nič narobe. Ljubezen samo ni izbrala počivati v srcu drugega. če pa se v vas zaljubi nekdo in ga ne ljubite, bodite hvaležni, da je ljubezen potrkala na vaša vrata, toda nežno zavrnite darilo, ki ga ne morete vrniti. Ne izkoristite prednosti in ne povzročajte bolečine. Kako delate z ljubeznijo kaže na to kako delate s sabo in vsa naša srca občutijo iste bolečine in radosti, četudi so naša življenja in poti različne.
Veliko bolje bo, da se ne spuščaš več z njim v tako intimo. Na koncu boš samo ti trpela, ker ga boš ljubila, on pa bo s tvojo tolažbo prebolel bivšo. In vse, kar mu boš kdaj pomenila, je prijateljica. Umakni se, razloži mu, da nočeš trpet in, da naj ti ne daja upanja s tem, da te boža in ne vem kaj še vse.
Forum je zaprt za komentiranje.