Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sandali puščajo barvo

Sandali puščajo barvo

zanima me kakšen praktičen nasvet – kupila sem črne usnjene japonke, znamke esprit, torej niso ravno poceni, pa mi vedno puščajo barvo, da imam potem vse črne podplate. se da kaj naredit?

Koliko imam jaz izkušnje, se ne da nič narediti, pri čevljih je pač lažje, ker si lahko zaščitiš podplat s vložkom. Upam da se boš česa domislila.

Lp, revi

Če puščajo barvo samo na podplatih, se še da kaj pomagat…

Kupi si čim tanjše vložke, ki se točno prilegajo obliki sandala – če jih ne dobiš, jih lahko pa malo obrežeš in jih prilepi v sandale.

Če pa puščajo barvo tudi ob straneh, pa ne vem…

Lp, Mandy

Poškropi jih z dobrim lakom za lase….

Ja edino lak za lase, drugače pa nič ne pomaga !

Jaz bi jih pa nazaj nesla. Saj to niso kvalitetno izdelani sandali, če te vso posvinjajo. In naj ti vrnejo denar.

No, ja, ko sem se jaz nekajkrat pritožila, da mi črno usnj pušča barvo, sem vedno dobila odgovor, da je najtežje utrditi črno barvo in da se proti temu, da gre črna barva dol praktičnoi ne da nič narediti.

V trgovini so dolžni o tem obvestiti stranko, če kupuje oblačila (hlače, jakno), pri čevljih pa to ni nujno.

Je pa baje res samo črno usnje problematično.

jaz bi takoj nazaj nesla,za svoj vsaki tolar se ne bi pustila za..bavati. Si predstavljaš,da si kje narediš bruko,ko se sezuješ? če bi jih kupila pri kitajcih v Trstu bi še razumela.

Solidno narejeni črni (ali druge temne barve) sandali ne puščajo barve na nogah. Vsak čevljar ve, da je to treba tko nardit, da so pač podloženi s svetlim usnjem. Če ne vedo, kako mora to zgledat, si lahko pogledajo kake bolj ‘navadne’ in najbrž tudi cenejše, ki jih prodajajo v alpini ali kaki taki bolj običajni trgovini. Pa tudi tisti ‘ta pocen’ iz Trbiža znajo bit tko narjeni.

mimogrede,

verjetno si malo spregledala, da je indijanka zapisala, da gre za japonke Esprit – te pa niso narejene pri čevljarju, so serijsko “štancane”, pa tudi japonke redko zdržijo dve sezoni…..Pa čeprav so Esprit, in so bile verjetno kar drage :-))))

Je pa res, da črno barvano usnje pušča madeže – pa naj bodo to čevlji visokega cenovnega razreda, srednjega ali pa nižjega….. Tudi če imajo originalni svetel usnjen vložek na katerem v čevlju stojimo – bodo pa na opetniku in pri prstih puščali barvo. Govorim iz lastnih izkušenj. Do sedaj sem sama res uspešno rešila tovrstni problem le s posprejanjem čevlja z dobrim lakom za lase.

Lp,

Pik’ca

Ja, res sem spregledala, imaš prav.

Sicer pa glede sandal: jaz sem vedno imela temne sandale,ki so imeli s svetlim podložen tako podplat kot tudi vse jermenčke, in zato ni bilo problemov z barvo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close