Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kontracepcijske – helpppppp!!!

kontracepcijske – helpppppp!!!

Živjo,
drug teden se odpravljam na dopust in ravno takrat naj bi dobila menstro. Jemljem kontracepcijske tabletke tri stediril in učer sm šla brat navodila, ker sem bila prepričana, da v navodilih piše tudi kaj o tem, da lahko menstruacijo prestaviš za 1 teden naprej oz. nazaj z jemanjem tabletk iz nove škatlice od zadnjega konca nazaj oz. prenehaš jesti tabletke en teden prej, če hočeš menstruacijo en teden prej torej. spomnim se, da sm kakšne 5 let nazaj to že naredila, vendar pa zdaj v priloženih navodilih tega ne najdem več. ali to pomeni, da to ni več možno?

hvala za odgovore punce in lep dan še naprej.
natasa

Joj o tem je bilo še nedavno veliko napisanega, enostavno KT jemlješ naprej brez prekinitve , dokler rabiš !
Amen !

Točno tako.
Meni je to rekla tudi moja ginekologinja, tako da brez skrbi.
R.

Te tvoje tablete niso (če se en motim) monofazne (vse enake). Če imaš tiste, ki imajo vsak teden drugačno barvo na ovojčku, potem moraš jemati za podaljšani teden le tiste od zadnjega tedna (prva dva tedna nove tablice izpustiš).

LP!

Aja

ješ naprej tiste barve, ki si jih končala. če si končala npr. z rdečimi – ješ naprej rdeče iz nove škatlice (čeprav so te čisto na koncu) in NE začneš npr. z rumenimi, ki so na začetku.

Ja, točn tak, js to večkrt nardim pa je blo vedno vse OK. Jemljem eno celo, iz druge pa npr. zadnjih 7 (odvisno, za kolk dni si hočem prestavit), pol prekinem, pol pa iz nove škatle prvih 7 pa iz načete škatle prvih 7, isto 2x z drugimi sedmini, nato pa še zadnjih 7 – pa je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close