voda
Ups..si mal na levo nogo danes ustala…se zgodi, meni se je včeraj…glede uporabe ustekleničene vode pa je po analizi objavljeni v Delu in še ponekod po slabi kakovosti iztopala Zala, mislim, da je bila visoka konc. nitratov, se pa ne spomnim več prav dobro rezultatov te raziskave..Julijana je bila dokaj solidna pa še ena morda Izvir. Tiste ustekleničene vode, ki so malo boljše imajo poleg imena še oznako izvirske vode.
Moji prebavi je čisto vseeno, kaj piše na flaši 😉 Če ni litra, tudi obiska wc-ja ni… 😉 Pa še noseča sem in v prvi nosečnosti sem imela blazne težave z zaprtjem, ki jih sedaj z mojim kolegom D. Mg ni :)))
čao
“Donat Mg pijemo zjutraj na tešče v količinah 0,2 do 0,3 l, opoldne in zvečer pa po 0,1l.” Prepisujem s flaše 😉 Torej je na dan priporočeno spiti nekje pol litra.
Za večje količine pa piše:
“Pitje v večjih količinah lahko povzroči diarejo, ki preneha, če prekinemo s pitjem oziroma spoštujemo priporočene odmerke.” LAHKO povzroči diarejo – pri meni je na srečo ne :))))))))))) Je pa res, da ne spijem vsak dan dejansko cel liter. Če grem kam na obisk, ne vlačim Donata s sabo 😉
čao
Spijem 2 do 3 litre na dan. Pijem samo vodo iz plastenke, naj so mi tiste z okusom jabolke, guave, limete. Naj vode so mi “za life” z okusom jabolka, sparova aktivna voda z okusom jabolka… itd. Julijana je pri nekaterih testih dosegla naj rezultate, sam meni osebno pa ni niti približno dobra.
Mimogrede, ali veste, da je Slovenija eni izmed redkih držav, kjer še pijemo vodo iz pipe? No, tu pa je vprašanje, ali smo “mal zad” al da imamo res tako dobro (boljšo) vodo v primerjavi z ostalimi.
Forum je zaprt za komentiranje.