Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prenehanje kajenja

prenehanje kajenja

Kako ste se zamotili takrat,ko ste čutili,da Vas vleče nazaj…Da bi spet enega prižgali?

Kat

daš si v usta žvečilni in si reci ;ne bom,če nisem do zdaj, ne bom niti danes

Jaz sem prenehala zaradi KOPB ( po domače kadilska astma ) in mi še na misel ne pride več kadit, ko se spomnim kako grozno je, ko ne moreš dihat, ko misliš, da boš umrl, ker ne dobiš zraka… To pomaga, da ne začnem spet, me pa ne ovira, da ne bi vsako noč v sanjah kadila, že skoraj leto in pol :-)))

Ne čakaj na prvi napad, prosim, nehaj že zdaj takoj! Ko se enkrat odločiš, ni več težko.

Jst si pomagam z jabolki, žvečilnimi ipd. Paseveda z sladoledom. Je kak kilogram poskočil gor pa se pretirano še ne sekiram. Kaj pa ostale ste se zredile ko ste nehale kadit?
Meni je malce težje ker moža pa ne morem prepričat naj neha, hvala bogu pa kadi samo zunaj ker itak nikoli nisva kadila v stanovanju.

lp nija

A ni grozno,da se ponavadi mora nekaj narediti (zdravstvene težave), da nehamo.Sama sem nehala že 3 pa me vedno potegne nazaj.
Nekaj volje je,a očitno ne dovolj.
Je kdo poizkusil z obliži ali kaj podobnega?

Kat

Okej, vam pa čisto resno povem takole: (For gad sejk, nasvet je resen!)

svetujem vam žvečenje kolmeževih koreninic. Z veliko verjetnostjo si upam trditi, da vas bo minila sla po kajenju.
Resda je okus grenak, ne hudo prijeten, vendar se človek privadi. V usta daš pet – šest koščov kolmeževih koreninic in tisto žvečiš. Kar nekaj časa in na koncu izpljuneš.

Džast baj de vej: nobody je včasih tut kadil. Pa ne več, kar nekaj let.
Korajža velja.

nobody, Phoenix, AZ

jaz tudi več ne kadim!!!ns em full ponosna sama nase!!!!
včasih edino še sanjam da vlečem

Moj dragi je cigaretni odvisnik in še težave ima z zdravjem zaradi tega..jaz tega ne razumem…mislim, kot da ga bo konec, če ne dobi cigareta…pa tiste ščitnike kupuje za na cigaretno škatlico, da se ne vidi osmrtnica. V divjih letih sem tudi jaz včasih kadila, tako med kavico pa na zabavah ampak sem prenehala brez težav… mu bom povedala za tele nobodieve kolmeževe koreninice ampak že vidim reakcijo in njegov hahaha naj kar sama žvečim čudne koreninice…

Ja čestitam vsem, ki vam je uspelo – vem kako je to težko. Zadnjič sem slišala na enemu predavanju, da je odvaditi se kajenja še težje kot od sladkarij… Zato obstajajo tudi šole za pomoč pri nehanju.
Res pa je, da nas mora nekaj “usekat”, da se spametujemo.
Pa še nekaj je: definitivno se vsak, ki je nehal kaditi, zredi, ker je metabolizem kadilca drugačen kot od nekadilca. Torej če nehaš kadit, moraš zmanjšat tudi količio hrane, če se nočeš zrediti! A ni to kruto?

No, ampak jaz še zmeraj trdim, boljše zdaj, kot takrat ko je že nekaj narobe. Srečno!

Midva z možem sva se skupaj odločila in nehala kaditi. Oba sva se zamotila z delom. Lahko rečem, da so se me doma že kar bali, ko sem neprestano pospravljala, drgnila, loščila, tako, da nihče več ni upal stopiti v stanovanje, tako se je svetilo 🙂 Vendar je nadvse važno, da zamotiš roke, ki so prej tako fletno sukale cigareto med prsti. – No po enem mesecu je bilo že kar dobro, šlo je brez sladkarij in od samega miganja sem še malo shujšala! Pa veliko vode sem popila! – Vsak, ki se odloči (najvažnejša je odločitev) prenehati kaditi je junak in vsem želim veliko uspeha!

Iskreno upam,da bom v naslednjih dneh lahko o svojem napredku pisala tudi sama!

Kat

Mene je v avgustu prejšnjega leta k prenehanju kajenja spodbudila prva plača v novi službi… 73.000 SIT!!! :((( Dobesedno čez noč sem nehala kaditi – v nočni izmeni. Stimulirala oz. motivirala me je misel na mojo malo hčerko, ki ji lahko za 10 jurjev, kolikor sem prej dala za čike, marsikaj nudim :)))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

občudujem in čestitam vsem tistim, ki ste nehali in unim ki se trudite … Že 1 uro in 12 minut nisem nobenga zapalla, ker čakam inšpekcijo in noče, da je pisarna vsa zasmrajena ko pridejo … pol ga bom pa zihr prižgala ko odidejo ….

žal nisem še dovolj zrela za kapitalno odločitev ….ma bom en dan … 100%

Kdor hoče nehat kadit bo to storil.
Moj oče je po 30 letih kajenja rekel
konec in ga ni več prižgal.
Od tega je že 20 let.
Tisti ki nekaj bluzite o prenehanju
pa to ne boste storili ker vam paše kadit.
Iščete sam neke bedne izgovore, v resnici
pa ste odvisniki, ravno tako kot narkomani.
S tem da zapravljate denar in strupite svoje otroke.
Vendar vas to ne zanima ker ste sebičneži
in egoisti.
Amen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close