Dermatolog:Roaccatune
Lep pozdrav!
Zanima me,ali poznate kaksnega dermatologa,ki bi mi bil pri mojih letih(15-16)pripravljen predpisati Roaccatune?Mislim,da mi kar precej dermatlogov ne bi hotelo predpisati ker sem premlad,ampak imam tezave-in mi mocno zbijajo samozavest.Poskusil sem pa ze use.So mi predpisali Clinofug,pa razne klimicine in differine,skinorene…ampak ne pomaga 🙁
Vesel bom vsakrsnegakoli napotka,morda izkusenj,najbolj pa napota k dermatlogu.Lep pozdrav,Jan
Čao!
Točno ta antibiotik sem mel jaz ko sem bil star glih tam okoli 17 let. Predpisal (in popolnoma ozdravil) mi ga pa je Dr. Mihec F. Pogačnik, ki se nahaja v železničarskem zdravstvenem domu v Ljubljani. Številke ne vem, sam jo boš najdu v imeniku!
Res svaka čast temu zdravniku, ki me je dokončno ozdravil težav z aknami!
Res toplo ti ga priporočam!!!
Ajde!
Iza…ne ga lomit 🙂 Če si mogoče imela 2 pubertetniška mozolja in začela jesti več sadja, pa sta izginila (ker bi tudi brez tega), še ne pomeni, da to pomaga pri povečani seboreji zaradi prevelike občutljivosti receptorjev na androgene. Kot da bi jaz rekla, da nimam celulita, ker 2 krat na teden tečem za 30 minut. Pač imam srečo. Če pa se motim in si se tako znebila aken, mi pa lepo prosim povej, kaj točno si spremenila.
Jan B, res je, Rems s Ptuja ti jih bo skoraj zagotovo predpisal. Ti pa priporočam, da si ogledaš kakšen tuj forum na to temo, recimo http://www.xsorbit1.com/users/davec/index.cgi
Zivijo!
Hvala za napotke.Ampak glede nato da sem iz Ce,ali lahko grem po napotnico v Ptuj?Meni ni problema it tja,ampak baje je treba vsak mesec dati kri.Torej bi moral vsak mesec priti v Ptuj,ali bi lahko to opravil v svojem kraju?
Poznam stranske ucinke,sem se dobro pozanimal in vem,da so hudi.Ampak bom ze potrpel.Lp
Sprašuje o aknah, ne o seboreji ali drugem dermatološkem obolenju.
Dermatologi so pa tudi zato, da tistim, ki se jim ne ljubi zase nič narediti predpiše kremico ali tablete, saj to ljudje želijo .
Koža je največji organ v človeškem organizmu in reagira na način življenja, mišljenja , predvsem pa na hrano in pijačo, ki jo uživamo.
Sicer mi pa še na misel ne pride, da bi koga prepričevala, vsak je svojega zdravja in sreče kovač !
lp iza
Iza, jaz tudi mislim da ni tako enostavno…moja izkušnja je taka…v puberteti sem imela relativno OK kožo, čeprav so bili skoraj zmeraj prisotni najstniški mozoljčki in ogrci, vendar nič hujšega, pol sem pa začela KT jemat in sem jih jemala 3 leta, po prenehanju jemanja je pa moja koža “podivjala” in se začela ful mastit pa mozoljev nešteto…razlog so bili seveda hormoni, tudi menstruacije nisem imela redne in normalne…po cca 8 mesecih težav sem začela Diane 35 jest in po 2 mesecih je moja koža skoraj brez mozoljčka, razen ogrcev, ki jih moram it očistit h kozmetičarki. Me pa skrbi kaj bo ko bom prenehala z Diane…Aja…Kar zadeva prehrano se pa relativno zdravo prehranjujem in nisem spreminjala prehr. navad…
živjo!sama sem imela probleme s kožo 10 let manj al več,nikoli ni bila lepa čista.probala sem z zdravo prehrano,malo maščob,veliko sadja in zelenjave.Vse možne kreme,dermatolog,kozmetičarke,čajčki…
Potem sem pa naredila alergijski test in veš kaj je pokazalo,da sem alergična na sadje in zelenjavo in perutnino,skratka na vso “zdravo hrano”.
Zdaj je občutno bolje.Poskusi tudi ti,lahko si na kaj alergičen pa niti ne veš.
Srečno
Odločilno vlogo za nastanek aken imajo moški spolni hormoni (androgeni), zato so težja obolenja bistveno pogostejša pri fantih. Vendar ne gre za prekomerno tvorbo hormonov, ampak največkrat za dedno pogojeno preobčutljivost in povečano reakcijo lojnic na normalni porast hormonov v puberteti. Lojnice postanejo aktivnejše, izločajo več loja, ki skupaj s kožnimi luskami in pogosto tudi z bakterijami napolni mešiček lojnice in jo zamaši. Tako tvorbo imenujemo ogrc ali komedon. Prehrana na akne vpliva le malo ali sploh nič. Na tvorbo aken nimajo vpliva niti mastna hrana niti sladkarije, enako velja tudi za alkohol in kajenje.
pozdravljen jan in ostali/e
ravno včeraj sem se spomnila nate in sem si rekla, da ti moram napisat, moja sestra (pri tvojih letih) je imela kar podobne probleme z aknami in po vsej verjetnosti bi imela danes obraz ves brazgotinast, če ji nebi ena gospa svetovala PIVSKI KVAS-v prahu, dobiš ga v bio trgovinah npr. biota……
sicer koža najprej izbruhne, potem pa se znormalizira, tudi okus ima, vsaj meni, nagravžen, no razen če ti je pivo u redu….
po nekaj mesecih je bila njena koža lepa, brez tablet in kremic oz. kemije
mislim da, nebi bilo slabo da bi poiskusil še s tem preden se vržeš na terapijo z roaccutane tbl. ali s katerimi drugimi tbl.
pa lep pozdrav, pilar
p.s. sporoči kako ti bo šlo
danes na koži moje sestre ni niti sledu o kakšnih problemih z aknami v
Ti lahko kar jaz povem, sem si ravno danes kupila ta pivski kvas v Intersparu, stane pa okrog 270 sit, tako da res ni drago. Dobi se pa tudi v obliki tablet (ravno tako v Sparu – so bile kar zraven tega v prahu), če res ne preneseš tistega okusa (ker pri tabletah se menda ne čuti okus) – kaj več o tem si lahko prebereš na forumu Kozmetika, stilistika (ali kaj je že) pod temo Pivski kvas!
Lp
takrat (uf, je že 13 al 14 let tega) se sicer pivskega kvasa še ni dobilo v trgovinah, ampak samo v tistih bio trgovincah, sicer ne vem ali imajo v sparu kake “ponaredke” al pa da je slabše kvalitete, ker je pač vse možno a ne…..
tablete sem tud jest neki časa jedla, okusa res ni takega kot pri prahu, sam mislim da kakšnega posebnega efekta niso naredile, ker je verjetno vsebnost pivskega kvasa v tabletah manjša, kot pa pri samem prahu, plus to je pa še veliko drugih pomožnih sestavin v tabletah, od tega da jo skup držijo v obliki, pa konzervansov, pa še drugih učinkovin, da pomoje res ni tok haska…
drgač je pa moja sestra tist kvas pila kr neki časa, se mi zdi da okol pol leta, morm jo pa vprašat, da bo zihr, pa vam še sporočim, ga je pa pila skupaj s cedevito se mi zdi, da je mal okus popravila….
se slišmo-beremo lp pilar
ja moja sestra, je zares to jemala približno pol leta, učinek se je pokazal kar kmalu, pila ga je pa dvakrat na dan s cedevito, kot sem rekla, da si je popravila okus…….
je pa bila to res edina stvar, ki ji je pomagala in hkrati nič škodila, kar pa za nekatere tablete, kot so clinofug D50 in pa roaccutane nebi mogla trditi
jan veliko uspeha ti želim in svetujem da poiskusiš še s tem
lp pilar
Forum je zaprt za komentiranje.