služba
Živjo!
Sem zelo razočarana, saj me je sodelavka pustila na cedilu. Prejšnji petek sem ji naredila uslugo in z njo zamenjala turnus. Zdaj v ponedeljek, pa sem jaz rabila zamenjavo in rekla je, da me bo zamenjala, tako, da sem prišla v službo, kot sva se dogovorili, ampak ona ni držala dogovora in je prišla v svojo izmeno. Potem pa se je pred vsemi zlagala, da ni bilo nič zmenjeno. Zelo me je razočarala. To ni bilo prvič. Podobno se je zgodilo že, ko je šel moj mož na očetov pogreb in sem rabila biti dop, ker nisem imela kam dati pop otroke. Takrat mi je šefinja dala prost dan. Kaj naj storim? Res pa je, da sem zaposlena za določen čas. Naj povem še to, da sodelavke vedo o tem in so na moji strani. poleg tega mi pa vedno podtika njene napake. Ali naj šefinji povem o teh stvareh ali ne? Hvala za pomoč.
Za začetek jo ignoriraj in zamenjavo najdi v kateri boljši sodelavki- z njo pa ne imej več ničesar. Očitno si malo naivna, da vedno najde tebe za zamenjavo. Ko te naslednjič prosi preprosti ji poej, da nimaš časa. Pri podtikanju napak, pa povej glasno in jasno, da nimaš nič s tem in če je potrebno povej tudi šefici.
LP
Jaz ne bi takoj šefici na nos nesla. Nekateri šefi ne marajo takih, ki tožarijo, ker s tem izražajo svojo nemoč. Lahko so mnenja, da če ne znajo zase poskrbet, potem tudi ne bodo za dobro podjetja. Bodi samozavestna in sama opravi s to žensko – seveda na pameten način.
Jaz bi se najprej z njo pogovorila, seveda bi želela razlago za takšno početje…Potem bi pa menjala s kakšno drugo sodelavko.
Sicer pa “kolikor daješ-toliko dobiš nazaj”. Mogoče bo ona naslednjič rabila zamenjavo, pa ti pač ne boš imela časa.
Pa tud šefi “pogruntajo” svoje delavce, prej ko slej bo naletela na mino, mogoče ravno pri šefinji. Moja soseda bi rekla: Za vsako rit se kahla najde! (prej ali slej)
/Pamti, i vrati./
hvala za nasvete.V službi se je vse uredilo. Vsi so videli kakšna je sodelavka in vsi so jo obsojali. Rekli so, da to kar je naredila je zelo podlo, sploh pa zato, ker je privolila v zamenjavo. Šefinji tudi nisem nič rekla o tem, kar sem mislila, saj sem po dolgem razmišljanju videla, da nima smisla, saj takih žensk, ki bi tožile čez sodelavko ne marajo kaj preveč radi. Še enkrat hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.