Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek oddaja o pregledu dojk

oddaja o pregledu dojk

Danes sem izvedela,da je bila včeraj ob 20h na gorenjski TELE-TV oddaja o preventivnem pregledu dojk po Breacstan metodi.Ker nimamo kabelske TV,oddaje nisem mogla zaslediti in jo gledati,me pa zelo zanima,kaj je bilo predstavljeno in o čem so se pogovarjali.Za vsako informacijo vam bom hvaležna
Alenka

Vse, kar te zanima v zvezi z to metodo, lahko vprašaš na forumu

in vse o tem si lahko prebereš na tej spletni strani

Alenka, lahko greš v kakšno splošno knjižnico, tam imajo kasete o samopregledovanju dojk. Jaz si včasih sposodim za mojo familijo:-) Drugače pa smo ravno včeraj tudi na sistematskem gledali to kaseto in potem še tipali in iskali bulice. Poučno. Tako za inf.: po 20.letu mora splošni zdravnik na tri leta pregledati prsi, po 40. letu pa pogosteje.

Mora ali naj bi? Saj poznamo še predobro naše zdravstvo…

Stara sem 48 let,pa mi še noben splošni zdravnik ni pregledal dojk,pa še genetsko pogojen rizik imam.Sedaj si dojke pregledujem po Breacstan metodi in sem res vesela,da imamo v Sloveniji to priložnost.Torej,to metodo poznam,vendar me je zanimalo,kaj se je dogajalo na gorenjski TV,ki jo nisem imela priložnost gledati.Boli me bolj to,da je zdravniki nočejo testirat in klinično priznat,čeprav je brezplačno ponujena že osem let ,zato se moramo sami zanimati za to vrsto pregleda,ki je nežen,neškodljiv,brez sevanja in dovolj zanesljiv še posebno za mlada dekleta,ki jim zaradi mladosti in manjšega rizika zdravstvo odklanja dražje UV preglede.Pa vedno pogosteje umrejo prav mlada dekleta in ženske,ker je pri njih rak odkrit prepozno.Ker vem,da bi po tej metodi lahko odkrili veliko sprememb celic ,odkrili veliko rakavih obolenj v zelo zgodnji fazi in rešili precej življenj,bi bilo prav lepo,če bi bili z njo vsi seznanjeni in odšli tja na pregled z napotnico od zdravnika.Ker merjenje telesne temperature ni alternativna metoda,le da je Breacstanov termometer veliko bolj kompleksna zadeva.
Lep pozdrav
Alenka

Meni ginekolog ob vsakem rednem pregledu pregleda dojke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close