tehtnice
Eko iz prve roke, možek je tehtnica…. mislim saj ne da vsak dan horoskope berem, ampak osnovne poteze pa držijo:
– so zelo snažne in urejene
– zveste
– mirne
– občutek za umetnost in estetiko
– se včasih sploh ne morjo odločit in tehtajo v neskončnost kaj je bolje
– jih je treba do odločitve tud s kako brco v rito spravit
– nasploh pa – so fejst…
Lp Nutel(j)a – pa zapomni si seveda – 100 ljudi, 100 čudi… pa še kakšna več
Ravno enakega mnenja kot Nutel…. Sem v dolgoletni zvezi z tehnico – 6 let, skupaj živiva in ima točno vse te karakteristike kot je napisala.
Imajo tud smisel za glasbo, imajo radi šrportne aktivnosti – umirjene športe (ribolov itd…). zelo romantični, čutni – vezani na družino, na otroke. Zelo družabni, doma plešejo po stanovanju. zelo radi dobro jedo – ne marajo kiča in kičastih stvari. Raje imajo ostre linije – tudi pri pohištvu nikoli ne marajo pretiravanja. Radi so modni – lepi, obožujejo, če jih hvališ da so lepi, urejeni itd… Radi zapravljajo denar za prefinjene stvari (recimo moške obleke višjega cenovnega razreda) Obožujejo ljubljenje, pristno ljubljenje, ne marajo seksa – samo seks brez prisotne globoke ljubezni. Radi se crkljajo – praskanje po glavi, hrbtu. Radi se objemajo, stiskajo pred televizorjem ob gledanju filma. Takrat tudi pokažejo čustva – če je film žalosten so tudi sami žalostni. Radi večkrat slišijo besede:Rada te imam, ali ljubim te itd….
So prave tehtnice. Cincajo za vsako malenkost, tako da jih je potrebno res je Nutel brcniti v rit, da grejo naprej. rabijo spodbudo in ne marajo graje. za vsako še tako majhno grajo se full zasekirajo. Radi čutijo podporo – podpreti pri njihovih tegobah je za njih nekaj zelo veliko vrednega.
So dobri pri tujih jezikih, znajdejo se med ljudmi, včasih kar preveč prijazni do drugih, to včasih privede do ljubosumja (v njihovih očeh brezveznega).
Skratka moram rečt, da so mi všeč. imajo svoje “muhe” samo se da vse preživeti. Ko po tolikih letih skupne zveze, te še vedno ko sediva v kinu drži za roke, ali pa v postelji preden zaspiš, te stiska ob filmu na sedežni pred televizijo ….. skratka super ljudje – če ljubijo ljubimo z dušo in telesom.
Metka
joj Metka to pa je kot da bi mojega dragega opisala – z eno izjemo, da je moj bolj varčen in ne kupuje dragih oblačil. Mislim pa da je to odraz njegove vzgoje.
So pa res pozorni, nežni in cartljivi, pravi muceki.
Jaz bi edino dodala še nekaj kar opažam tudi pri mami, ki je prav tako tehtnica, in to je da težko karkoli zavržejo pa naj bo to stara škatla od mobitela, pokvarjen likalnik ali oblačila ki se jih že leta niso niti dotaknili kaj šele oblekli.
Pa vas nikoli ne moti, da tehtajo?
Moj mož je namreč tudi tehtnica in se strinjam z vsem, kar ste že gor napisale.
Me pa moti, da mi zjutraj reče tako, ko pride iz službe pa drugače. Pa hitro se ga da pregovoriti, sploh kakšen prijatelj, ki mu zelo zaupa in ga še posebej ceni. Npr.: midva se nekaj zmeniva, potem pa, ja veš, je un reku, da bi blo tko boljš…pa spet tehtamo naprej.
Če men reče, da je un reku da bi bilo tako boljše, mu rečem “ja potem pa tako naredi” in se sploh ne ubadamo več naprej. Verjetno bi morala napisat kaj bolj konkretnega Boni, zakaj se sploh gre.
Moj cinca tako za bolj pomembne zadeve: Naprimer A se vpisati še na podiplomski študij ali ne? In potem ga poženem v referat: Bejš se upisat in nehi in potem on gre. Al pa če je nezadovolen v službi in sprašuje kaj pa naj jaz sedaj naredim, a naj sprejmem novo službo al ne, potem mu rečem, sprejmi in konec debate (povem mu še vsa dejstva zakaj mu bo boljše itd) in seveda se potem odloči.
Je pa boljše tehtati in imeti drugače krasen odnos, kot pa netehtati in imeti bedo od deca. Jaz moram rečt, da je to tako majhna malenkost, pri vseh drugih njihovih krasnih vrlinah, da je sploh ne vidim in neobčutim.
Metka
Meni je ta lastnost všeč, je pa res da ni zdaj to tako zelo izrazito, pač rabi malce več časa ker tuhta kako in kaj, včasih mu je pač treba pomagati. Ko sva se spoznala mi je bilo npr. smešno ker se lokalu ali restavraciji ni mogel odločiti med dvema mizama za katero bi se usedla.
To kar si napisala pa bi me motilo, seveda pa tudi odvisno za kaj se gre. Meni je pomembno da mi partner daje vedet in mi tudi pokaže da moje mnenje in najine odločitve spoštuje in ceni. Mislim če se midva nekaj dogovoriva potem ni šans da bi mnenje tretjega nad tem prevladalo – razen z dobrimi argumenti.
Tudi jaz že 13 let srečno živim ob tehtnici. Večina tega, kar je napisala Metttka, velja tudi za mojega, edino pri oblekah ni tako izbirčen. Nežen je, estet je, umetnik tudi (skladatelj), rad umirjeno in brez pretiranega naprezanja teče, tako da mi ni treba sopihati za njim, praskanja po hrbtu mu nikoli ni dovolj, rad se crklja, pogosto se ne more odločiti … skratka, vse skupaj vzeto je v redu.
V glavnem ste “zadele” z vsem pa se ne morem povsem strinjati. Glede na izkušnje so razlike med spoloma rojenima v nekem nebesnem znamenju zelo majhne. Torej nekaj o žensnkih “vagah”.
Tehtnice – ženske. Zelo se mi zdi na mestu izjava da rade cincajo, in glede na »brco« se nagnejo, kamor jo »brca« usmeri. So pa te »brce« različne. In če jih znaš pravilno »brcat« je vse OK.
– da rade zapravljajo ??? meni se zdijo skoraj skopuške – rabijo »brco« v obliki denarja
– občutek za estetiko ??? prej bi rekel da dajo prednost funkcionalnosti – »brca« v obliki nasveta in denarja
– snažne in urejene ??? v glavnem – kdaj pa je potrebna »brca« v obliki opozorila
– še kakšno bi se našlo, pa sedaj ni časa
Sicer pa kot je že nekdo zapisal »…100 ljudi, 100 čudi… pa še kakšna več …« In prav zaradi tega je življenje mnogo lepše.
LP, Škorpjon
ajej…ajej….
Jaz sem tehtnica…pa moj možek je tudi tehtnica….
Kar 100 % drži je edino to, da malo preveč vagamo in tuhtamo….
Zase lahko rečem…da nisem ne skopuška…pa tudi ne zapravljam, da sem rada lepo urejena….pa ne nakičena, da nisem nesramna, prej preveč nežno bitje….
Kar se možička tiče…dober očka, partner, mož….mogoče včasih preveč vse v sebi drži….in je treba vse iz njega izvlečt…
Jaz sem tehtnica. In ja, tehtam kar naprej, celo ko izbiram zobno pasto, stojim pred polico 10 min. Ampak, mogoče res zamudim nešteto priložnosti zaradi neodločnosti, ko pa se odločim o nečem, stojim trdno za tem in ponavadi so te odločitve optimalne. Kar jaz jemljem kot prednost.
Glede zapravljanja in estetike, pri meni je to pogojeno z debelino denarnice. Se pač naučimo tudi kaj prišparati in postanemo funkcionalne.
Obožujem čistočo in red in brez tega ne bi mogla živeti.
Ljubezen, mir, ugodje, razumevanje ipd. je moje vodilo. Mi je pač bolj udobno prebrati knjigo kot letati po hribih, ravno tako kot mi harmonija doma pomeni največ in ne potrebujem adrenalinskih zvez. Ljubečo, razumevajočo in urejeno družino ne zamenjam za nič na svetu!
Glede tistih brc pa: ja, da se nečesa lotim, res potrebujem milijon premislekov za in proti, ali pa če me takoj kdo brcne v rit, ampak ko nekaj začnem, se trudim to narediti 100%.
Forum je zaprt za komentiranje.