Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek CELULIT

CELULIT

Joj, kako mi gre že ta tema na živce. Ali ni že jasno in glasno povedano, da ga ženske imamo in pika. Kaj dosti oz. nič se pa proti njemu ne da storiti, razen če imamo dosti denarja in hodimo na razne kure, ki pa tako in tako samo trenutno pokažejo izboljšanje na daljši rok pa ni učinka.
Sem pa sama za to, da se dela na tem, le na živce mi grejo razne teme po časopisih in pametovanje tam kjer ga ni.

Kaj pa ve mislite o tem?

Lep dan!

se strinjam….

pa ni čist res – z malo volje in veliko gibanja postaneš veliko bolj apetitlih za pogledat….

Vse ga imamo -tudi manekenke- z leti vedno več. Se pa lahko s telovadbo potrudiš, da telo kljub temu dobro zgleda – jaz sem na svojega zelo ponosna, saj se mi sploh ne pozna, da sem rodila in seveda tudi jaz imam celulit.

lp

Z redno vadbo joge ga lahko zelo omilis.

Jep, vse ga imamoo… sama sem suhica in ga imam – mal zarad genov, veliko pa zaradi nezdrave hrane in malo (bolj nič) gibanja…

Meni gre ful na živce, ko reklamirajo razne izdelke proti celulitu češ da ga odstrani v tolikšnem času tolikointoliko,potem pa vsake toliko časa en strokovnjak reče, da se ga sploh ne da odstranit…. ??????

mislm, da se ga ne da izkoreninit,se ga pa da omilit – meni je dober BodySlim gel za tuširanje, zraven uporabljam masažno rokavico ali krtačo, po tuširanju pa kako kremo za učvrstitev, in morm rečt da se je celulit zmanjšal. Je pa res, da je treba to redno tudi delat, tudi pozimi, čeprav takrat misliš, da se ga itak ne bo vidl ker imaš debele hlače gor itd…

Se pa preveč sekiramo zaradi tega…

Ga imam kot večina žensk. Kljub redni telovadbi in ogromni kolicini popite vode na dan (3 l), se mi celulit ni zmanjsal skoraj nic. Edino kar mi je se ostalo, je to, da se sprijaznim… sej pocasi bo…

Moj dermatolog je meni zadnjič rekel, ko sem nekaj tarnala, da je “celulit drugi sinonim za ženskost”.

Med moškimi pa kroži tale vic: ‘Zakaj moški nimajo celulita?’ ‘Zato, ker je to grdo.’

:8

jaz sem slišala tega:

Kdaj ma moški celulit? Ko na njem sedi ženska.

Jaz sicer “pametno” jem, veliko pijem in že deset let šestkrat na teden pretečem cca. 3 kilometre, pa ga ravno tako imam. Malo najbrž prispevata tudi EMŠO in kajenje … Jaz se ne sekiram, moj dragi tudi ne, za druge me pa en K briga.

Saj celulit imajo tudi nekateri dojenčki! Naša pika ga sicer nima (mesec in pol), sem pa že od blizu videla prav konkreten celulit na malo bolj zalitih dojenčkih.
Tudi jaz ga imam, če se zredim čez svojo normalno težo. Trenutno sem 5 kil čez in se raje ne gledam v ogledalo 🙂

Celulita se da znebit, vsaj v tistih prvih fazah, sam je potrebno veliko gibanja in pa pravilna prehrana. Ko sem se čez zimo kar precej zredila, sem ga dobila, prej ga sploh nisem imela, sedaj ga imam pa veliko, pa delam na tem, da ga ne bo več. Ob vsakodnevnih treningih in strogem načrtu rpehrane, mi verjetno do konca poletja še sploh ne bo uspelo. Sam ni panike, itak sama kriva…. Enkrat mi bo uspelo.

O, pa sploh ni treba, da je dojenček ali otrok ali ženska zalita. Sama sem že vse življenje suha, eno obdobje celo “podhranjena” pa sem začela opažati celulit tam nekje pri 13-tih letih. Moji pikici 2.5 in 4.5 ga imata po ritki, pa ni nobena zalita, imata zelo lepi postavi (ravno prav). Sploh pa mož znori, če mu rečem da imajo otroci celulit. Ne vem no, mogoče je res kaj drugega, izgleda tako kot… Meni pa itaq sploh ne ve več kaj naj reče okrog tega. Menda moškim celulit sploh ni tako grd (ja, tistim, ki imajo radi anoreksične punce že). Enkrat sem vprašala moža, če je z našim celulitom približno tako kot z njihovo plešo – oni se sekirajo, nam puncam pa ni to nič slabega, pa misli, da je pleša veliko bolj grozljiva kot malo pomarančne kože.

Lp
M.

Ja zato, ker je celulit maščoba, otroci so pa itak bolj zaliti, nimajo še toliko razvite mišične mase, itak da je to celulit, sam ni to tist celulit, ko se ga ne da znebit, to izgine takoj, ko se začne mišična masa bolj razvijat, največ se to zgodi v puberteti, tam okrog 10. leta. No, itak jim zgine že prej, ker že rpej dost zrastejo.

Ne sam res, ženske se tok sekiramo zarad tega, sam v bistvu moški se pa zarad pleše, sam mam raj mal celulita, ko ga še vedno lahko odpraviš, če paže ne druga, pa ga vsaj obelka zakirje, kot pa plešo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close