Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek za “žabarje”

za “žabarje”

V spodnjem postu, kjer ste obdelovali vremenarko Katjo, je nekdo omenil, kaj za vraga MB rinejo v LJ k žabarjem, če imajo toliko proti njim.

Verjetno zato, ker je vse centralizirano v presneto LJ in so ostali reveži primorani iskati zaposlitev pač tam, kjer je in to je pač – žabarija.

Dajte raje še drugim delo!!!!!!!!

kdo naj da komu delo? a ljubljančani drugim? halooo??!! saj ga še za nas ni dovolj! sicer pa kako naj vam sploh damo delo?!sploh pa se mi zdi neumno prepirati se, kdo je boljši. če imaš problem z nami, ljubljančani, potem se čim prej potrudi, da ga boš rešila. jaz na primer nimam problema s tabo. strpnost, strpnost in še enkrat strpnost!

Mhm, poznam primerke, ko so imeli zagarantirano delo v svojem domačem kraju, pa so prefini, da bi šli nazaj, ko pa je ja bolj nobel bit v Ljubljani..
Dej samo nehaj s takimi, prav zarad tega, ker vsi rinejo v Lj, so tle cene stanovanj do neba, služb pa tudi za nas ni..Reveži…pa ja!

Zanimivo zakaj so Ljubljančani tako zasovraženi po Sloveniji. Redkokdo ima o njih (masa) pozitivno mnenje. Mogoče malček preveč vzvišeno delujejo, ….
Nyna, v velikih mestih po svetu so stanovanja vedno dražja.
Sicer pa na obalni Primorski ni nič bolj poceni!

žes51 napisal:

> Zanimivo zakaj so Ljubljančani tako zasovraženi po Sloveniji.
> Redkokdo ima o njih (masa) pozitivno mnenje. Mogoče malček
> preveč vzvišeno delujejo, ….
> Nyna, v velikih mestih po svetu so stanovanja vedno dražja.
> Sicer pa na obalni Primorski ni nič bolj poceni!

Ljubljančani so zasovraženi samo zaradi foušarije. Če nas tako sovražite ne hodite v Ljubljano in ostanite v svojih vaseh. Statistično gledano je v Lj. zaposlenih polovica ljudi iz drugih krajev kar pomeni da hodite sem, kradete delo zraven pa še šinfate.

Na obalni Primorski je cena nepremičnine procentualno veliko nižja kot v Lj. razen če gre za nepremičnimo z izredno lokacijo ob morju.

Jaz sem iz Velenja, se pravi čisto drug konec, pa imam tudi veliko prijateljev iz Ljubljane. Nikogar ne sovražim, pa tudi mene nihče ne, če pa me, je to zaradi predsodkov in enih bednih stereotipov. To, da so ljubljančani fini je stereotip, pa to sploh ni res. Ne moreš spoznat, kak je človek v resnici, če si pa že v začetku ustvbariš neko mnenje. Kje si pa kdo najde službo, je pa nejgova stvar, navsezadnje vsi živimo v Sloveniji in si jo lahko najdeš v kateremkoli kraju.

Bravo Xtrm,

dobro si povedala. Jaz sem ljubljančanka, pa imam prijatelje po celi Sloveniji. S takimi posti samo podpihujete nestrpnost, da te na koncu zasrbijo prsti in napišeš nekaj nazaj… in kreg je tu…

Jaz sem ful rada v LJ, grem pa rada tud kam drugam…

To da odžiramo službe, je pa prov blesavo povedano… Ne vem no, mogoče kompleks, al kaj…

Brina

Jst nimam nič proti Ljubljančanom. V času študija sem spoznala veliko dobrih in nekaj slabih Ljubljančanov. Ma tako je povsod kamor greš po naši domovini in drugod. Sam je pa čista resnica, da obstaja ena podvrst “zoprnih” Ljubljančanov. Mogoče na dvajset pride eden tak. Ponavadi ti ljudje na ven dajo vedeti, da so ponosni na to, da so Ljubljančani(pa saj to je OK), samo so pa tudi vzvišeni v stilu: vsa ostala SLovenija je navadna vas in vsi ostali so kmetje. Žal moram reč, da so prav ti tisti z visoko izobrazbo, k bi pričakoval razgledanost… S takimi Ljubljančani pa nisem mela dobrih izkušenj, pa tud na temo “vasi” sem se z eno (med znanci sta nasrečo sam dva taka primerka) kar ornk skregala. In ti pol dajo slab sloves ostalim Ljubljančanom. Poznam pa veliko prijaznih Ljubljančanov, nekaj med njimi tudi zelo cenim.
Kar pa se tiče zaposlitev. Sama sem s severne Primorske in za svoj poklic ne najdem zaposlitve. V Ljubljani bi jo najbrž že (sem mela ponudbe), sam na žalost to pomeni tri ure vožnje na dan… Pa zato niso krivi Ljubljančani, ma politika gospodarstva in države, k majo vse firme sedež v Lj., pa državne službe tudi.

Jaz sem ljubljančanka in delno se strinjam z mnenjem o vzvišenosti ljubljančanov, nekateri prav gradijo svoj ego na tezi, da so iz glavnega mesta in da je vse ostalo v Slo itak ena provinca, na žalost sem tako mnenje prevečkrat opazila pri svojih someščanih. V bistvu so mi take debate smešne, pa da nekdo odžira delo drugim…???? Po kakšni logiki je ljubljančan bolj upravičen do delovnega mesta v Ljubljani od nekoga, ki je iz MB ali recimo Češke ali Kosova…?

Jst ne mislim, da nam Ljubljančani odžirajo kruh. Moj mož dela v Lj, sam ma srečo, da veliko dela lohk opravi od doma, in mu ni treba vsak dan v LJ.
Sunsun: se pa kar strinjam s tabo

ah, mi bogi ljubljančani :)))) sama se razumem z ne-ljubljančani enako kot z ljubljančani. ne vidim nobene razlike, razen da mi kak melodičen slovenski dialekt ugaja veliko bolj kot moja ljubljanščina (čeprav ni čisto tipična). sicer pa mislim, da so nestrpneži tako na neljubljanski kot ljubljanski strani, ampak to so ponavadi ljudje, ki so itak do vsega in vsakogar, ki ni po njihovem kalupu nestrpni (pa ne bom žigosala, ali je tu odločilna (ne)izobrazba ali kaj drugega). dejstvo je, da če je nekdo že v osnovi netoleranten, je pač netoleranten tudi do ljubljančanov, ki naj bi se nosili, ker so iz glavnega mesta, ker so meščanski mulci, ker ne ločijo gosi od race, ker imajo njihovi očetje en bicikel več v kleti… jest vas mam vse enako rada :)))

Ah glistica, en pač mora biti kriv za tvojo nesrečo, a ne da;))

meni gre pa tudi na živce, ker ogromno Štajercev v lj iščejo delo, poleg tega pa ne marajo ljubljančanov in so še iber visoki!!!100krat bolj kot ljubljančani!!

Ojoj. 🙂
Itak, da dam prav Xtrm, ker v vsakem mestu, v vsaki vasi, v vsaki ulici so ok ljudje in so butli, pa hinavci, pa vzvišeni itd.
Tudi jaz študiram v Lj, pa poznam dost ljudi iz Lj, ki so mi ok, imam tudi sorodnike v Lj, pa vse. Nikoli mi osebno noben Ljubljančan ni storil kaj žalega, tako da ne bom hodila okrog in govorila, kakšni so Ljubljančani. Pa tudi, če mi kdo kaj slabega naredi, bom imela slabo mnenje o njem in ne o Ljubljani.

Je pa druga stran te zgodbe, namreč ene stvari v naši državici, ki so pač tako urejene, kar nam ne paše. S tem pa Ljubljančani kot ljudje nimajo prav nobene zveze.

In da omenim primer; recimo da grem jaz v svoji stroki delat pripravništvo v Mb, kjer sem doma (kar bi mi seveda pasalo, ker gre zeeelo dosti stroškov, če živiš v enem kraju, študiraš pa v drugem, tega tisti, ki ste iz Lj seveda ne veste, saj vaši otroci hodijo samo na npr. na en abtobus, da pridejo do faksa). ČE bom dobila pripravništvo, je zelo velik vprašaj in vprašanje, kako dolgo bo treba čakat. V Lj dobiš po hitrem postopku. In da ne govorim, da v Mb pripravništvo ni plačano, dobiš le plačane potne stroške in malico. V Lj je plačano 70% plače.
Da dam bolj natančen primer; kolegica je delala pripravništvo v Mb, plačano dobila nekaj čez 7 jurjev na mesec, kolega ga delal v Lj (ista stroka), dobil čez 100 jurjev na mesec. Mislim, da je to velika razlika. On je seveda ta denar potem moral porabit za stanovanje, hrano, prevoz in tako dalje, ker je iz Mb. Če bi pa živel v Lj pri starših, bi pa fajn zaslužil.
In to se mi zdi zelo nepošteno, ampak saj ljudje, ki živite v Lj niste krivi za to, torej ne bom pljuvala po vas.
Peščica ljudi iz moje srednje šole je čakala na delo v Mb po par let, niso dobili. Ena do dve prošnji v Lj, pa je služba v tvojih rokah.
To vse govorim za svojo stroko, da ne bo pomote.

In ne igra nobene vloge, da sem ravno iz Mb, ker bi isto mislila, če bi bila iz katerega koli oddaljenega kraja.

Torej, normalno da bomo jezni in da bomo šimfali. Sistem, ne pa ljudi!

To kar govoriš o pipravništvu, je čista resnica. Pr nas ga težko dobiš, tudi če si prpravljen zastonj delati. Moja kolegica že tri mesece opravlja volontersko pripravništo, druga kolegica (na enakem delovnem mestu, ki je v LJ), pa ga dobi plačanega…

Sorry, ampak to je kompleks periferije in primitivizem tistih, ki sploh načenjajo take bedne teme!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close