Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšno mikrovalovko naj kupimo?

Kakšno mikrovalovko naj kupimo?

Ljudje, svetujte, prosim, že mesece gledamo in gledamo te mikrovalovke, pa z možem nikakor ne prideva skupaj… Jaz bi rada neko poceni varianto, on pa neko ekstravagantno… V bistvu bi z njo radi odtajali in pogrevali, ker pa ima sin celiakijo, bi radi zamrznjen kruh sproti pekli v mikrovalovki…

Kakšno torej rabimo? Pravijo, da že more imeti elektronsko nastavitev in ne onih vrtljivih gumbov, čeprav v bistvu sama nič ne vem, zakaj…

Pa še nekaj, če daš noter krožnik oz. skodelico (kar se sme), ali se poleg hrane pogreje tudi krožnik (skodelica) in kako ga primeš, če je vroč?

Se vidi, da nimam pojma, prosim, povejte, kakšno..

HVALA pa LP,
Mojca

Jaz ti lahko odgovorim le na eno vprašanje. Če daš notr krožnik pride vroč le spodnji del krožnika, rob pa je hladen.

Kupi cenejšo, od 15- 20000 te so za odtajevanje in segrevanje dovolj
pa tudi kuhaš lahko. Nastavitev je funkcijsko vseeno ali mehanska ali
elektronska. Krožnik se segreje od hrane, ko hrano segreješ jo še pusti
stati kakšno minuto, ker je neenakomerno segreta.
Pri prodajalcu se pozanimaj kako glasna je katera, pri nekaterih
je ventilator kar glasen.
Dražje pečice imajo še infra grelec za peko in še kakšen
termostat in še kaj ampak ne kupuj dražjih.
Priporočam ti mehanično nastavitev, res ni tako ugledno ko
pride obisk je pa simpl.

Ali se posoda (krožnik, skodelica) segreva je odvisno tudi od posode – določene posode slabše kvalitete se lahko zelo zelo segrejejo (imamo tudi nekaj takih skodelic doma). Ti pa priporočam, da kupiš tako, kjer lahko daš notri tudi žlico, ipd – veliko krat se namreč lahko zmotiš in tisto prsketanje ni nič prijetno.

Mi imamo boschevo z elektronskim nastavljanjem. Vanjo lahko dajemo tudi kovinsko posodo (kar je fino, če imamo kako juho kar v skledi zamrznjeno), žara in pečice pa nič en uporabljamo – samo grejemo in tajamo.

če jo potrebujete le za odtajevanje in segrevanje , je vseeno kakšno, za peko pa mora biti dražja in kvalitetnejša

lp

jaz ti lahko iz iskušenj povem,da je najbolj enostavna najboljša,prejšnja je lahko pekla in kuhala ampak tisto pečeno je bilo zanič.

Mi pa imamo z vsemi opcijami: mikrovalovi, žar spodaj in zgoraj, ventilacijska pečica. Uporabna vsak dan – od pogrevanja do pečenja (meso, krompir, … zamrznjene štručke, Pečjakovo pecivo, ipd.).
Kakšno boste kupili, je odvisno za kaj jo boste potrebovali…

Če je posoda v kateri je hrana, vroča, je odvisno koliko časa je v pečici … če pogrejemo lonček mleka (za pitje), je to par sekund in seveda posoda ni vroča … če pa pečemo krompir (pečica), pa se seveda segreje v celoti …

No MayaM upam, da si nisi to izmislila, o kovinski skledi namreč,
saj to je Faradejeva kletka, in ne more segrevati z vseh strani ampak
mogoče samo z vrha pa lahko imaš nevem kakšno.

Hm, nisem si izmislila, bom pogledala model (ali HMT 8956 ali HMT 8955).

Je pa Boscheva, vgradna in je pred dvema letoma stala 180 tisoč… (ja vem, ampak nam je šla po modelu in barvi na kuhinjo in ostalo belo tehniko).

SIcer pa – tudi če greje samo z vrha, saj je vseeno, glavno da greje 🙂

Maya, preberi si še enkrat navodila, ne smeš segrevati v kovinski
posodi, Če imate pa denar za stran metat daj pa še kovinsko pokrovko gor.

Hm, ne vem, katera navodila ti misliš, ampak v naših jasno piše, da lahko uporabljamo kovinsko posodo (brez pokrovke).

Poleg tega pa je jasno zapisano, naj v posodo (kakršna koli že je – keramična, plastična, itd), kjer grejemo tekočino, nujno damo tudi kovinsko žlico / vilico / paličico (naj bi s tem preprečevali kipenje pregretih tekočin).

Ne boš verjel, celo nalepko, da si jo nalepiš na notranjo stran okvirjev za vrata v mikrovalki, dobiš ob nakupu v original pakirani škatli.

Zveza potrošnikov Slovenije izdaja revijo VIP, v kateri objavlja analize izdelkov na slovenskem tržišču. Pred časoma sem sigurna, da sem zasledila tud članek o mikrovalovkah, v katerem so nepristransko ocenili različne modele. V ta zadnji številki poglej na zadnjo stran letno kazalo, da boš lahk najdla številko revije s tem člankom.

lp

Maya, še zmeraj ne verjamem, bom jutri malo povprašal, to o
kovinski posodi ne verjamem.
Za nalepko pa ne vem kakšno misliš.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close