adrenalinski odvisnež
Kako gledate na take moške? Ali bi lahko imele partnerja, ki bi stalno tvegal življenje zaradi svojega hobija? Npr. da bi bil motorist, obseden s hitrostjo, ali pa npr. da bi se ukvarjal s kakršnokoli stvarjo, kjer je dost veliko tveganje.
Predpostavljam, da bi bil tip nenormalno privlačen, lep, pameten, pa da bi bil tud drugače v redu- skratka- sanjski moški 🙂 Edini, v katerega se lahko zaljubiš. Kaj pa če je ta “obsedenost” v povezavi s poklicem in si s tem služi denar?
Ne.
Ker si pa očitno v skušnjavi ( ;), ti pa svetujem, da si prebereš kako “psihiatrično” literaturo na to temo, obstajajo zelo znanstveno podkrepljene razlage, zakaj ljudje to počnejo, kakšne komplekse zdravijo (ne nujno vsi), oz. kakšne so njihove potrebe v življenju.
Kar predstavljaj si, da moraš svojemu sinku razlagati, da očka pa ni več, …
LP
Ne, ne bi mogla bit s takšnim moškim. Zato, ker bi me nenehno skrbelo, če ga bom še sploh vidla v enem kosu. Kratkoročno bi še mogoče šlo, dolgoročno pa definitivno ne. Pa glede na to, da nisem z adrenalinske stvari, bi si bila preveč različna, da bi lahko klapala. No, kakšen padalec bi še šel skozi, ker jih pač poznam enih par, ki že dolgo skačejo, pa baje ni tako tveganje, če stvar obvladaš. Ostalo pa ne.
Mene že pri mojem malo moti to, da ima rad hitro vožnjo (z avtomobilom). A vidim, da stvar obvlada v nulo, zato še to nekak gre. Se pa itak nikoli ne izogne temu, da mu rečem naj počasi vozi, ko gre kam:)). Aja, se pa v tujih državah drži predpisov, ker ga je strah visokih kazni:).
Sem se pa na to navadila pri mojem fotru, ki tudi rad divja z avtom (vse eno v kateri državi je:)), tak da gre skozi.
Odvisno, kaj je zate obsedenost z adrenalinom. Jaz imam tudi rada adrenalinske športe, ampak do neke meje. Diranje z avtom preko vseh omejitev je zame norost in neumno postavljanje. Medtem, ko je npr. kajakaštvo izredno lep in prijeten adrenalinski šport.
Alpiniste sicer zelo občudujem in spoštujem, ampak bi mi bilo težko biti s kakim himalajcem, ker bi se bala zanj. Sicer pa bi ga vseeno podpirala pri njegovem alpinizmu.
Ne zdi pa se mi prav, da če se je nekdo že prej z nekim športom ukvarjal preden sta bila par, da ga potem ženska omejuje. Premisliti je potrebno prej in prej povprašati kakšne namene in želje ima nekdo.
Sem še pozabila napisati.
Zame so norci tudi tisti, ki za adrenalinske športe ne upšorabljajo zaščitne opreme. Npr. pri spustu s kolesom so brez čelade, v kajaku brez čelade in rešilnega jopiča, ne upoštevajo varnostnih norem (npr. pri plezanju je njihov štrik bolj za okras…), med adrenalinskim udejstvovanjem so pijani… – takih se je po mojem najbolje izogibati, ker se igrajo z življenjem. Drugače pa so nasplošno adrenalinski športi zelo fajn – če se ne pretirava.
Gre za to, da me privlačijo samo taki moški. In si ne morem pomagat. V družini imamo paraplegika, zaradi prometne nesreče in se zavedam nevarnosti in tveganja. vem kakšne so posledice, vem kako je, če živiš s takšnim. In sem pripravljena na karkoli.
Otrok ne mislim met. Mogoče, če kdaj pridem k pameti. Drugače bi bilo preveč sebično. Ko še nisem bila polnoletna, sem si na skrivaj kupila motor, tud mene vleče v to. Kljub eni negativni izkušnji še vedno ne morem brez. Če pa ne dobim tega, pol sem pa čist nesrečna.
Gre pa za enga fanta, ki se s tem profesionalno ukvarja, ampak ne pije in ne vozi pod vplivom alkohola, ne igra se s tem, da ne bi mel opreme, sam je tveganje kljub temu precej veliko.
Xtrm, glede na to, da pišeš, da še nisi polnoletna, ti lahko samo rečem, da še mal odrasti.
Če si želiš ali ne želiš otrok, mogoče zdaj niti ni pravi trenutek, boš videla kako je, ko ti podovjajo hormoni.
DRugače je pa še veliko drugih super adrenalinskih športov, tudi takih, ki so bolj povezani z naravo.
lp.
Ko si z nekom in ga ljubiš, ni pomembno kaj počne , pomembno je da oba v odnosu izpolnjujeta svoje potrebe po samostojnosti in neodvisnosti, s tem pa gradita tudi čvrst odnos skupaj.
Ljudje smo različni in nekateri potrebujejo malce več adrenalina, kot drugi in so načeloma odlični partnerji, ko zadovoljijo svoje potrebe-le svobodo jim je treba pustiti, kot vsem nam !
Moj dragi je jadralni padalec, oziroma je trenutno prizemljen, ker sem mu razložila, da ga jst v zraku preprosto ne morem gledat. Ima pa sladkorno, k ma že sama ful neprijetnih zapletov, tako da res ne vem kako mu je lohk zravnica potrdila zdravniško spričevalo, k ga je rabu za nardit izpit. Naj povem, da je mel par let nazaj hudo nesrečo s padalom, ko ga je vrglo v skale. Le izjemni zdravniški ekipi se lahko zahvali, da sploh hodi (malo šepa).
Pa ja- tud potapljač je… Raj ne napišem, s kako muko sem ga vlekla iz vode, ko mu je padu cukr (ma 30 kg več ko jst)… Tud za to ne vem, kako so mu potrdili spričevalo.
Trenutno-živiva. Odločit se je moral- al jst al padalo. Zaenkrat sem jst….
Men se pa taki ful smilijo, ker v bistvu ti je to skor nekak smisel življenja. To je enako, kot bi npr. tip svoji punci prepovedal, da se druži z najboljšo pirjateljico, ko pa dobro ve, da nujno rabi tiste klepete ob kavici npr. OK mogoče slab primer, ker ne gre za tako tveganje, sam dejstvo je, da t eskuša s tem spremenit.
Moj prijatelj je pustil punco, sta bila kar dolgo skupaj, pa mu je na koncu to njegovo obsedenost pod nos vrgla in ko mi je to pravil, se mi je zazdelo, da je bil tako žalosten, in je rekel, da potem je bilo itak vse zlagano, če mu ni tega že prej povedala. In v bistvu se čist strinjam z njim. Vsaka bi mela lepega in bogatega tipa, ne vem zakaj, za okras al kaj, potem pa če človek hoče počet nekaj, kar mu je najljubše, pol hoče pa bit ženska kao nek šef al kaj, in je ljubosumna, pa tečna… Men se to ne zdi fer, naj potem že na začetku reče, da pač ne bo z njim, če je tak. Tud men je tip težil zaradi motorja, sam to je del mene, vedel je za to od začetka, pol pa nej gre pa si najde drugo če hoče. Kdo pa sedaj trpi? On, itak, ker sem si jaz našla točno takega, kto sem želela (čeprav noben ni verjel,d a si ga bom, če po pravic povem še sama nisem verjela, da lahko kdo ustreza vsem mojim kriterijem), pa jaz sem očitno taka, kot si je on želel. nihče več mi ne ukazuje, kaj naj počnem, pa česa ne smem, jaz se pa itak nikol nisem trudila s tem, da bi koga spremenila, ker se mi to zdi sebično.
o.k. malce pozno, ker sicer ne zahajam na ta forum. se pogled z druge strani.
v nasi naravi je, da si izbiras partnerja s katerim imas vsaj nekaj skupnega. vcasih se obrne tudi drugace ampak, ce bi mene dekle postavilo pred dejstvo; ona ali plezanje po hribih (ja, sem med tistimi, ki plezajo tudi brez strika ali pa ga imamo vecji del stene za okras na ruzaku, oz. letenje z jadralnim zmajem) bi se brez premisleka odlocil za slednje.
so stvari, ki jih pocnem vse zivljenje in ko se jim bom odpovedal ne bom vec tisto kar sem.
verjamem v usodo in v svet brez naključij.
šišmiš, me zanima, kaj tvoja studijska literatura in znanstvene razlage pravijo o meni 😮
Problem večine ženske je to, ker vedno pomislijo na najslabše. Tud ko si doma, te lahk npr. elektrika strese, pa se ubiješ. Ko se viziš z avtom, se lahk zaletiš. Motor je mogoče mal večje tveganje.
Normalno, da trepetaš za nekoga, ki ti nekaj pomeni. Sam če ga ljubiš, ne da ga imaš rad, da ga ljubiš, pol mu ne boš poskusil vztet sanj. In recimo, da nekdo ne more brez tega, ker je to kakor droga, temu se ne moreš upret.
In ja, jaz sem taka, da se rada udeležim kakih takih pustolovščin tud. Pa tud sama grem.
Jaz sem imela vedno raje očeta, ker mi je dopustil možnost izbire, sicer izrazil svoje mnenje, ne pa tako kot mama, ki mi je hotela mnenje vsilit. Itak bodo mame prej proti tem stvarem, kto očetje, sam se gre tu še za druge stvari, ne samo za nevarne. In se mi zdi, da precej parov gre narazen zato, ker ne dopuščajo možnosti izbire, ampak so kr neke prepovedi…
Guinness,
ampak verjetno takrat, ko uporabljaš štrik, uporabljaš takega, ki je še uporaben pa paziš, da ne rušiš kamenja, uporabljaš čelado. Če si prepričan vase, da lahko nekaj splezaš brez varovanja (in si tudi res sposoben) ni nič narobe, če ne uporabljaš štrika. Čeprav moram priznati, da ko vidim alpiniste ali ko berem njihove opise me kar strese. Vas pa občudujem. Zame ste ljudje z neverjetno psiho. Za Slovenca leta vedno glasujem ali za HUmarja ali pa za Karničarja.
Pa dober alpinist je zame tisti, ki ve da je cilj dosežen, ko pride z vrha NAZAJ (živ) in ne takrat ko doseže vrh.
POvrh tega pa je alpinizem vse nekaj drugega kot dirkanje z avtom skozi naselje z 2%o alkohola v krvi. To drugo je norost.
Po mojem skromnem mnenju, se moraš predno stopiš v vezo z nekom, zavedati, kakšna oseba je in se vprašati, ali ti je tak kot je OK, ali pa bi bil načeloma uredu, samo če bi spremenil to ali ono.
Torej, če hodiš s športnikom/adrenalinskim jankijem/policistom/vojakom itd. moraš to sprejeti. Pomojem ženske (pa tudi moški, da ne bo pomote) prevečkrat svoje partnerje omejujemo. Saj mene tudi včasih stisne pri srcu, ko gre fant plezat ali veslat na Sočo, ampak preden sva začela, sem vedela, da se s tem ukvarja in sem se pač s tem sprijaznila.
Vem, da mi ne bi bilo všeč, če bi moj fant nasprotoval mojemu hobiju in bi me skušal prepričati, da naj namesto kolesarjenja sedim doma in štrikam, ker je to pač bolj varno.
Forum je zaprt za komentiranje.