Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POZOR!!!!! solarij

POZOR!!!!! solarij

Tole je prekopirano s foruma Planet Lepote, upam, da avtorica ne zameri….

PISEM PRVIC,VENDAR FORUM SPREMLJAM KAR NEKI CASA.NAJ VAS NAJPREJ VSE LEPO POZDRAVIM,PA POHVALIM CELOTEN FORUM,TER VSE UDELEZENKE.

PONOVADI SEM TE STRANI SAMO PREBIRALA,SEDAJ SEM SE PA ODLOCILA,DA TUDI SAMA PISEM.TO PA ZATO,KER BI VAS VSE RADA POSVARILA PRED SKODLJIVIMI SONCNIMI ZARKI,TER SOLARIJEM.ZAKAJ?NEKAJ MESECEV NAZAJ,ME JE ZACELO SRBETI ZNAMENJE NA BOKU.POTEM SE JE ZACELO SE VECATI,TER SPREMINJATI BARVO.NATO SEM PO HITREM POSTOPKU DOBILA NAPOTNICO “POD NUJNO” ZA ONKOLOSKI INSTITUT,KJER SO MI ZNAMENJE PREJSNI TEDEN IZREZALI.V PONEDELJEK PA SEM SE MORALA PONOVNO OGLASITI NA OI ZARADI IZVIDA.IN TAKRAT SE MI JE ZIVLJENJE OBRNILO NA GLAVO,SAJ MI JE DR. POVEDAL,DA GRE ZA MALIGNI MELANOM-CLARK II.TO JE VRSTA KOZNAGA RAKA,KI GA NAJVECKRAT POVZROCIJO SKODLJIVI ZARKI.

NO,NASLEDNJI TEDEN GREM ZOPET NA OI,SAJ MI MORAJO PREGLEDAT SE BEZGALKE.IN RESNICNO UPAM,DA BO VSE V REDU.

ZATO PUNCE PAMET V GLAVO,SAJ NIKOLI NE VES KAJ TE CAKA.TUDI SAMA NISEM NIKOLI POMISLILA,DA SE MI KAJ TAKEGA LAHKO ZGODI(pri mojih komaj 25letih),SAJ SEM ZARADI SVOJE SVETLE POLTI BILA DOKAJ REDNA OBISKOVALKA SOLARIJA.

UPAM,DA SE KATERI TO NE BO ZGODILO,SAJ SE SAMA TEZKO DOJEMAM VSE SKUPAJ!!!!

EN PRELEP POZDRAVCEK VSEM SKUPAJ!!!UPAM,DA BO MOJE SPOROCILO V RAZMISLEK!

PA DRZTE PESTI ZAME!!!

Nadaljevanje nesrečne “zgodbe” na
http://www.planet-lepote.com/forum/forum_posts.asp?TID=1749&PN=4

ja, a ni škoda pa še bolj groza, k vidiš kakšne kozlarije gor čvekajo, češ jest pa vem kok je kaj škodljivo, pojma nimajo

lep pozdrav Cat24

avtorici pa želim čimhitrejše okrevanje

o,cat24,kok si ti pametna…jao jao jao

Mnenje strokovnjakov v zvezi z vplivom soncnih žarkov na telo oz. predvsem na kožo je enotno: edini pozitivni in zaželjeni vpliv soncnih žarkov na kožo je zagorelost.
Sonce je torej škodljivo in je z boleznimi kože povezano na razlicne nacine. Lahko so soncni žarki edini ali pa vsaj zelo pomemben dejavnik v razvoju neke bolezni (fotodermatoze); pri številnih stanjih izpostavljanje soncni svetlobi vodi v poslabšanje osnovne bolezni (npr. lupus erythematosus), vcasih pa zmerno soncenje vendarle ugodno vpliva na potek zdravljenja (atopijski dermatitis, luskavica), tako da uporabljamo soncne žarke v terapiji. V takšnih primerih pretehtamo ali so pricakovane koristi vecje od tveganja oz. škode.

Tisti, ki se soncenju nikakor ne mislijo odreci, ali odhajajo v južne kraje lahko pred predvidenim soncenjem nekoliko pripravijo kožo z obiskom solarija, kjer bodo porjaveli vsaj kontrolirano. Pridobljeni pigment jim bo nudil delno zašcito, vendar pretežno pred akutnimi posledicami UV-žarkov.

ooo zoey, kok s pa ti smešna

ne ne… cat24.. ti si res ta najbolj pametna tukaj..

Kako pa je stem…V bistvu me zanima zakaj je škodljivo hodit v solarij,če žarnic ne menjavajo redno?

Kaj pa blagodejni vpliv sončnih žarkov na naše psihično počutje, proizvodnjo vitamina D, na roženico in tako naprej? Ko berem o škodljivosti sonca, imam občutek, da bi bilo najboljše, če bi živeli v večni temi ali vsaj pod večno oblačnim nebom. S čimer seveda nočem reči, da se je zdravo nastavljati soncu ali solariju prek vsake razumne meje.
Osebno komaj čakam, da bo več sončnega vremena, ker sem že čisto pobita in brez volje, ko je takšen drek zunaj.

Za proizvodnjo vitamina D je dovolj biti oblečen zunaj (tudi če je oblačno, saj je žarkov tudi tedaj dovolj) par deset minut na dan.
Vpliv svetlobe na psihično počutje se pa prenaša skozi vidne zaznave (oči) in ne skozi kožo.
Z zdravstvenega vidika (fiziološkega, ne psihološkega ali celo sociološkega) pa ni priporočljivo prav nikakršno sončenje. Sončenje je torej nezdravo početje, ki zadovoljuje posameznikove psihološke in sociološke potrebe (v tem malce spominja na kajenje, čeprav je pri slednjem pomemben tudi vpliv nikotina).
To so zelo poljudno zapisana dejstva. Kdor se nezdravo obnaša, naj se vsaj ne slepi in (javno) išče za lase privlečene izgovore. Nezdravo obnašanje je sicer popolnoma legitimno, saj posameznik pač v glavnem sam razpolaga s svojim telesom, vendar naj bodo taki ljudje vsaj tiho in naj javno ne trosijo prevelikih neumnosti, s katerimi si poskušajo lajšati vest, saj lahko zavedejo tudi druge in jih vzpodbudijo k nepotrebnemu tveganemu obnašanju. Zlasti je pa neokusno takšno pisanje ob zgornjem tragičnem primeru. Dejstvo je, da so rakava obolenja kože že dolgo v porastu in znastveniki so tudi že davno pojasnili enega od glavnih vzrokov za to (sončenje, zlasti v povezavi z zmanjšano sposobnostjo atmosfere za prestrezanje škodljivega sončnega žarčenja, predvsem zaradi t. i. ozonske luknje).

sej bi še kej rekla, pa itak vsi vemo, da sem res najbl pametna na tem forumu, sam sem hotla še potrdilo od vas…..

seveda sem, samozavest serijsko, kt pr pižoju sem za vse vas manj pametne napisala fonetično…joj pač na način piši kao što govoriš

pa lep pozdrav piki poki in zoey

Cat 24, ni PIŽO, ampak je PEŽO.

ja veš stojan auer je clo piđo reku, sicer pa nismo na forumu al prav se piše, pa ne der se, k ti nism nč nardila

Ego,govorimo o solariju,pri katerem gre za nadzorovano “sončenje” in uporabljajo ga celo v zdravstvene namene.

lp,mateja

Pi*ke pa še kar zagovarjajo solarij,
upam, da se boste spekle tm notr, kure!

Ti si si pa ravnokar spekla jezik:)

veste kaj vam povem….zmernost in še enkrat zmernost….nikjer ni rečeno, da bodo sedaj vse ki hodijo v solarij dobile kožnega raka….to je enako, kot če bi rekli, da bodo vsi, ki kadijo umrli za rakom na pljučih. mislim, da če greš pred morje ene 3 x na vsake 14 dni po 10 min v solarij, je čisto ok…in če potem lepo na morju od 11-ih do 16- lepo uživaš v senčki….
moja mama ni nikoli hodila v solarij, nikoli ni bila na morju in se blazno izpostavljala sončnim žarkom….pa so ji lani na nosu izrezali en delček, ki je bil rakav….se pravi….zmernost…..livy….tvoja izjava kaže na tvojo nezrelost…oprosti…ampak to sem morala napisat….

HALO, če bi se mi dal, bi ti še marsikaj napisala,
pa me tut mal nebi zapeklo!!! Še najmanj pa jezik!

Zaradi tvoje nezrelosti,ti je zmanjkalo argumentov proti in ne se sklicevat na lenobo.

to,da bi se vsakdan ( se za po mestu,za na faks . . . )morala mazati z NAJMANJ zascitnim faktorjem 15 je zame popolna obsedenost. Ce si koze ne z****s s izpostavljanjem na soncu,si jo pa z vsemi temi mazami..saj se zascitis ko se gres soncit,npr.na plazo,ampak da bi se pa vsak dan mazala s faktorji je pa ze cisto prevec.

to z znamenji in z odstranitvijami teh znamenj je zelo delikatna zadeva….poznam kar nekaj primerov, kjer se pač to začne dogajati, pa niso ljudje ne veliko na soncu ne v solariju, tko da…

sicer pa vsaka stvar je za nekaj dobra, za nekaj slaba…ne se takoj kregat ljudje no!

Ljudje, ki kar naprej nekaj svarijo in poučujejo druge so nadležni kot podrepne muhe. Eni kar naprej želijo drugim dobro. Pri tem pa mislijo samo na lastno afirmacijo. Mislim, da obstaja cel kup člankov o solariju zato so razna “dobronamerna” svarila na tem forumu popolnoma odveč. Vsak bo sam presodil kaj mu ustreza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close