Najdi forum

KT

No pa smo spet pri Kt.
Zanima me, če mogoče veste katere tabletke vsebujejo večjo količino hormonov, in katera manj.
Trenutno jemljem Tri-Stediril in me je želja po sexu čisto minila.

Te bo po vsakih minila! Vse tablete morajo vseeno vsebovati toliko hormonov, da prelisičijo telo, da je noseče.

Mene ni.. Vsakodo reagira različno na različne tabletke. Če ti te ne ustrezajo, poskusi druge. Mogoče bi ti bolj ustrezale Minulet. Zdi se mi, da je največ žensk zadovoljnih z le-temi.

Logest imajo še manj hormonov kot Minulet.

Koliko hormonov pa vsebuje Tri-Stediril? Samo za primerjavo.

To bi mogla ti vedet.

NAJBOLJE BO, DA SE POGOVORIŠ S SVOJIM GINEKOLOGOM, KER VSAKE TABLETKE, TAKO NISO PRIMERNE ZA VSAKO ŽENSKO. MINULETA PA KMALU NE BO ZA DOBITI VEČ IN BODO ENE NADOMESTNE – NE VEM KATERE, BAJE ŠE BOLJŠE.

Živijo!

Jaz uporabljam te ta nove tabletke Logest, ki imajo najmanj hormonov in ti povem da se odlično počutim in mi jih je svetoval ginekolog. Vprašaj ga, pa boš videla kaj ti bo svetoval. Spet pa je res, da vsaka ženska različno reagira na različne tabletke in ni nujno da vsem odgovarjajo ene in iste.
Lp

Jemljem KT Logest, pa me je zelja po seksu vseeno minila…

js tut jemljem logest in nimam nobenih problemov, še bolš: mau sm shujšala 🙂 pa seks me še bolj privlači kot prej

Tri steriril mislim, da vsebujejo zelo veliko hormonov, najmanj pa Logest in Harmonet. A ima slučajno katera Harmonet?

ja največ ima Stediril , v različnih variantah, najmanj pa Minulet, mislim pa da kontracepcijske tbl. ne zmanjšujejo želje po libidu in je več ali manj vse zgoraj.

LOGEST
etinilestradiol 0,02mg, gestoden 0,075mg

TRI-STEDIRIL
etinilestradiol + levonorgestrel (0,03mg + 0,05mg) – rjavi, etinilestradiol + levonorgestrel (0,04mg + 0,075mg) – beli, etinilestradiol + levonorgestrel (0,03mg + 0,125mg) – rumeni

HARMONET obložene tablete
etinilestradiol 0,02mg, gestoden 0,075mg

MINULET
etinilestradiol 0,03mg, gestoden 0,075mg

Evo, prepisano s strani

Glede na to da obstaja ogromno vrst KT me zanima glede na kaj se ginekologinja odloči katere vrste KT ti predpiše?
Kot se jaz spomnim me je samo vprašala, če kadim? Ker ne kadim mi je vseeno predpisala KT, ki vsebujejo kar veliko hormonov. Problemov nimam razen pomanjkanja libida.

Ne vem, kako se odločajo drugi ginekologi, ampak meni je moja razložila tako, da tistim, ki še niso rodile, vedno najprej predpiše KT z najnižjo vsebnostjo hormonov, ki so trenutno na voljo (ko sem jaz začela so bile to minulet, cilest, kasneje se je pojavil še logest in še kasneje harmonet).

Potem pa reče, naj se pacientka po 3-6 mesecih (kolikor naj bi trajalo obdobje navajanja) spet oglasi pri njej, če ugotovi, da ji tabletke res ne pašejo (galvoboli, vmesne krvavitve ipd.) in potem po dogovoru zamenja s KT, ki imajo višjo vsebnost hormonov.

Pri meni je bilo pa tako, da sem začela s Cilest (ker takrat Logesta še ni bilo) in prešla na lastno željo na Logest (ker ima manj hormonov), čeprav sem Cilest dobro prenašala… Ampak so mi Logest tudi odlične.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close