KT
Živijo!
Jaz uporabljam te ta nove tabletke Logest, ki imajo najmanj hormonov in ti povem da se odlično počutim in mi jih je svetoval ginekolog. Vprašaj ga, pa boš videla kaj ti bo svetoval. Spet pa je res, da vsaka ženska različno reagira na različne tabletke in ni nujno da vsem odgovarjajo ene in iste.
Lp
LOGEST
etinilestradiol 0,02mg, gestoden 0,075mg
TRI-STEDIRIL
etinilestradiol + levonorgestrel (0,03mg + 0,05mg) – rjavi, etinilestradiol + levonorgestrel (0,04mg + 0,075mg) – beli, etinilestradiol + levonorgestrel (0,03mg + 0,125mg) – rumeni
HARMONET obložene tablete
etinilestradiol 0,02mg, gestoden 0,075mg
MINULET
etinilestradiol 0,03mg, gestoden 0,075mg
Evo, prepisano s strani
Ne vem, kako se odločajo drugi ginekologi, ampak meni je moja razložila tako, da tistim, ki še niso rodile, vedno najprej predpiše KT z najnižjo vsebnostjo hormonov, ki so trenutno na voljo (ko sem jaz začela so bile to minulet, cilest, kasneje se je pojavil še logest in še kasneje harmonet).
Potem pa reče, naj se pacientka po 3-6 mesecih (kolikor naj bi trajalo obdobje navajanja) spet oglasi pri njej, če ugotovi, da ji tabletke res ne pašejo (galvoboli, vmesne krvavitve ipd.) in potem po dogovoru zamenja s KT, ki imajo višjo vsebnost hormonov.
Pri meni je bilo pa tako, da sem začela s Cilest (ker takrat Logesta še ni bilo) in prešla na lastno željo na Logest (ker ima manj hormonov), čeprav sem Cilest dobro prenašala… Ampak so mi Logest tudi odlične.
Forum je zaprt za komentiranje.