A je to normalno???
oj!
Ok, vem, da je zdravo in dobro veliko pit, ampak a je to normalno, da sem scedila že 4 litre vode, pa sem še vedno žejna, kot da še nisem nič pila danes! Pa sem spet žejna. Kaj bo šele zdaj, ko grem laufat za pol ure!Pa današnji dan ni izjema, jaz sem vedno nonstop žejna, tako da vsak dan spijem minimalno 3 litre vode. Tak se mi zdi, kot da mi že žabe plavajo po trebuhu, a jaz bi še kar pila in pila. In glede na to, kolikor pijem, bi mogla imet super kožo, moja je pa full suha.
Ja, o tem, da bi pa mogoče lahko bilo kaj veze s sladkorno, sem tudi že jaz razmišljala. A sem brala, da so ob sladkorni tudi znaki hujšanja, ipd., to pa se pri meni ne pojavlja. Ja, zaradi toliko popite tekočine sem pa tako ogromno na wc-ju.
Saj čez par tednov, ko dam ene preiskave skozi glede nečesa drugega, tako moram iti k osebni zdravnici, pa ji bom še to omenila, pol bomo pa videli.
Hvala vsem za nasvete!
Sladkor je itak priporočljivo vsake toliko zmerit. Za medtem, preden prideš do zdravnice (ampak res ji ne “pozabi” omenit sladkorja!) bi pa mogoče zmanjšala količino soli… Ne vem sicer, kakšne imaš prehrambne navade in mogoče bom brcnila čisto mimo, ampak če ješ več jogurtov in sadja, pa manj mesa in klobas, te ponavadi tudi manj žeja.
Ja, ko grem k dohtarci, vam sporočim kako je s cukrom.
Kaj pa pomeni sladkorna tip 1? A je to blažja oblika ali kako? Ker se nič ne spoznam kar se tega tiče. In je zdaj koža in počutje boljše? Česa vse se moraš izogibat kar se hrane tiče?
Lp
P.S. No, upam, da sem jaz vseeno izjema, pa ne bo sladkorne, ker samo to še mi treba zdaj zraven vsega.
sladkorno tip 1 sobijo mladi odrasli zaradi virusne okužbe ali stresa. Teh je 5%. Ker virus v parih dneh uniči trebušno slinavko, ki proizvaja insulin, moraš do konca življenja pred obroki hrane vbrizgavati insulin.
sladkorno itp 2 dobijo ljudje,ki se nepravilno prehranjujejo, so debeli, kadijo in so ponavadi starejši od 40 let. ker gre, vsaj v začetnih oblikah za preveliko obremenitev trebušne slinavke, le-ta odpoveduje postopoma, se da na začetku kaj rešit s dieto, prehrano, šele proti koncu s insulinom.
Pojdi pa k dr.najbrž si samo pod stresom.
Vsekakor pojdi k zdravnici, lahko te pa potolažim, da morda pa le ne bo nič hudega. Sama namreč pijem po tri litre na dan že vse življenje. Ko sem bila majhna, so me starši vsi panični odvlekli k pediatru, izmerili so mi sladkor – in nič. Tudi zdaj, ko sem veliko starejša, še vedno pijem in lulam kot zmešana, sladkor je pa povsem v redu. Skratka, mogoče ni nič. Vseeno pa le obišči zdravnico.
Ej, ne se sekirat! Jaz spijem 6 litrov na dan, če treniram uro do dve uri, če pa nič, pa 4.
Ko sem bila še mala punlka, sem kar naprej pila in so mislili, da imam sladkorno, sam sem bila zdrava kot riba. Še sedaj sem.
Tako, da se nimaš kaj sekirat, itak je zdravo pit vodo, liter in pol na dan sploh ni dovolj. Okrog tri litre rcimo, je OK.
No, kot del enih drugih preiskav tako moram it na krvne teste v laboratorij in mi je zdravnik še napisal testiranje za sladkor. Tako da drug teden zvem, če je sladkorna ali ne.
Upam, da ni.
Hvala vsem še enkrat!
PS. Xtrm, zdaj če pač ogromno piješ zaradi športa (recimo vem, da bilderji pijejo ogromno), je eno, ampak jaz spijem 5 litrov in sem še vedno žejna in mi tudi sploh več ne paše toliko vode-se čudno počutim, a žejo še pa vseeno čutim.
Tudi jaz še vedno čutim žejo, čeprav popijem toliko vode! Jaz vem zakaj sem začela toliko piti – zato, ker so nas vsi mediji bombardirali s tem, kako je treba na dan spiti veliko vode! Povsod piše – pijte pijte čimveč vode! In jaz sem mislila res, kako je to zdravo, in ker jo brez problema pijem, se kar nacejam! In zdaj se ne morem odvadit!
Forum je zaprt za komentiranje.